TV Reisprogramma's week 21.06 - 27.06.2014

Gecko

Well-Known Member
21.06.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantiland - toeristisch magazine ; - Vlaanderen fietsland. De favoriete plekjes in fietsparadijs Limburg. Deel 1; - Weekendtips voor het hele gezin. Expeditie Explosief in Brasschaat ; - Kroatië. Ontdek de Kroatische eilanden. Deel 2: Hvar, Peljesac, Brac ;

19.45 - Burgers' Zoo: Drukte in de dierentuin - Nederlandse docuserie die toont wat er zich afspeelt achter de schermen van de Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem, Gelderland.

- 20.15 - Planeet Kuifje - Alaska & Madagaskar - exploratiereeks waarin Chris Dusauchoit de kijkers laat kennismaken met bestemmingen voor avontuurlijke reizigers. Vanuit het Hergémuseum in Louvain-la-Neuve neemt hij hen elke week mee naar twee 'groene paradijzen'; bestemmingen voor toeristen die net als de reporter Kuifje avontuurlijk aangelegd zijn en zich ver van de platgetreden paden willen begeven.

De Fransman Lionel neemt ons mee naar Alaska om er bruine beren - en dan met name grizzlyberen - te observeren in het nationaal park Makai. Tegen het einde van de zomer doen de beren zich er te goed aan zalmen die naar hun geboortegrond zwemmen om zich voort te planten voor ze van uitputting zullen sterven. De vissen zijn een makkelijke prooi voor de beren, die nu zo veel te eten hebben dat ze de mensen maar zelden lastigvallen. In het zuiden van het Afrikaanse eiland Madagaskar klimmen we met studente plantkunde Elysée een hoge baobab in, op zoek naar een ontluikende bloem. Elysée schrijft haar doctoraatsthesis over de voortplanting van deze bijzondere bomen, en daarvoor moet ze observeren hoe de bestuiving gebeurt. Haar werk is een kruising tussen wetenschappelijke research en alpinisme.

CANVAS
-17.25 - Fanaticos - een reeks korte portretjes van Braziliaanse voetbalfans uit alle streken en alle lagen van de bevolking. Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 12.15 - De Zoo - Australische docureeks over het leven in de zoo van Auckland ; het afscheid van Keto de neushoorn valt de verzorgers van de Auckland Zoo zwaar. De emoties lopen ook hoog op wanneer orang-oetan Indra een operatie moet ondergaan.

- 14.45 - Gorillas in The Mist - Biografische film ; in 1966 woont Dian Fossey een spreekbeurt bij van dokter Louis Leakey. Na afloop klampt ze hem aan: ze wil in zijn opdracht naar Afrika reizen om er gorilla's te bestuderen. Ze is van oordeel dat haar studies en haar ervaring met gehandicapte kinderen haar kunnen helpen om de berggorilla's te benaderen en te bestuderen. Dians vastberadenheid maakt indruk. Enkele weken later zegt ze vaarwel aan haar vaste job, haar verloofde en haar vertrouwde wereld en vertrekt ze voor zes maanden naar Centraal-Afrika. ( P.S. - een absoluut niet te missen film over Dian Fossey, de "mamma" van de gorillas...(y)(y) );

- 18.05 - Wild van Dieren - Marlien, de marinebiologe van het team, exploreert samen met Staf de Malediven. Met witte stranden, helderblauw water en de mooiste dieren die de zee rijk is, lijkt deze eilandengroep wel het aards paradijs. Toch dreigt er een ecologische catastrofe. Door de stijging van het zeeniveau, overbevissing en de opwarming van het water veranderen de Malediven immers stilaan in een dierenkerkhof. Met de koraalriffen verdwijnen ook prachtige dieren zoals de walvishaai en de mantarog. Marlien en Staf duiken er naartoe voor een ontmoeting met deze kolossen van de Indische oceaan. Ondertussen redt Staf een zeeschildpad in nood en draagt hij zijn steentje bij door zelf een koraalrif aan te leggen.

ACHT
- 10.55 - James May's Man Lab - in deze eerste aflevering leert hij de kijker een laars poetsen, een bom uit WO II onschadelijk maken, een aanrecht uit beton bouwen, een modelspoorweg aanleggen, een broodje fishstick bereiden, vrouwen verleiden en... een telegeleide picknicktafel bouwen. (Gast: acteur-komiek Alexander Armstrong.)

OP 12
- 20.45 - An Idiot Abroad - The Seven Wonders ; vandaag : Jordanië ;

NED 2
- 13.35 - O' Hanlons Helden - De Russische ontdekkingreziger Przhevalsky haatte de Mongolen. Hij vond ze lui en smerig. Zo erg dat hij het Russische ministerie van oorlog vroeg de Mongolen uit te roeien.

- 14.03 - Zwemmen met Dolfijnen - zwemmen met dolfijnen gaat over de Dolphin Academy op Curaçao. Een vijfdelige serie die het wel en wee van het leven van dolfijnen en de mensen die met ze werken laat zien.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Fire Extinguishers/Cruise Liner ; in deze aflevering ontdekken we hoe fosfaten worden gebruikt om branden te blussen en hoe cruiseschepen van brandstof en voorraden worden voorzien voordat ze de haven uit varen.
- 09.45 - Weird Or What ? - Kan een bizarre machine de geheimen van teleportatie onthullen? In Mexico vindt een onderzoeker een kristallen schedel die volgens hem de weg naar een ander universum kan openen.
- 11.25 - Treehouse Masters - Temple of Adventure ; in het Poconogebergte in Pennsylvania bouwt Pete een avontuurlijke boomhut voor een gezin dat graag op ontdekkingsreis gaat. Het wordt een innovatief meesterwerk van twee etages.
- 12.15 - Treehouse Masters - Santa's Workshop ; samen met een paar bijzondere hulpjes bouwen Pete en zijn team een magische boomhut in Alpenstijl die perfect is voor de Kerstman. Is de excentrieke familie blij met het resultaat?
- 13.05 - Treehouse Masters - Black Bear Bungalow ; twee zussen vragen Pete om op hun landgoed van vier vierkante kilometer een berenobservatiehut te bouwen. Pete bedenkt een tienhoekig huis met glazen muren in jaren-vijftigstijl.
- 13.55 - Treehouse Masters - Wild Butterfly Escape ; Pete bouwt een boomhut met een vlinderthema in een groep van zes bomen. De hut heeft een klimnet en een zolder. Zijn de bewoners van het therapeutische centrum blij met de hut?
- 14.45 - Treehouse Masters - Sky High Redwood Retreat ; Pete Nelson en zijn team ontwerpen boomhutten voor mensen die dichter bij de natuur willen leven en het kind in hen willen wekken.
- 15.40 - Treehouse Masters - Levitating Lighthouse ; Pete Nelson en zijn team ontwerpen boomhutten voor mensen die dichter bij de natuur willen leven en het kind in hen willen wekken.
- 00.00 - Ross Kemp : Extreme Worlds - Venezuela ; Ross onderzoekt in Caracas het ontbreken van gezag in een land dat rijk is geworden door olie. Hij ontmoet zwaarbewapende bendes die verantwoordelijk zijn voor ontelbare moorden. ( P.S. - Venezuela is echt geen bestemming ; de natuur is prachtig, zeker tegen de Braziliaanse grens, maar...neem genoeg vuurwapens en munitie mee of koop het ter plaatse...:eek: - "been there"..., de rest van de zin niet ! ;) - Gecko ).

BBC 2
- 09.30 - Brazil's Soccer Cities - Recife ; discover Brazil's World Cup cities. BBC Brasil reporters give a taste of the country's most exciting and colourful places. Famed for its music and carnivals, we head to the north east coast and one of Brazil's most colourful cities, Recife.

- 18.30 - Natural World - Vultures are the birds that many people love to hate, but cameraman and naturalist Charlie Hamilton James sees them as beautiful and intelligent creatures that deserve respect. He believes that to appreciate them, people just need to spend time with them and he headed to East Africa to do exactly that. His journey exposes not only a softer, more caring side to these maligned birds but also a much bigger story, one that leaves vultures needing many more admirers.

NATURAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do or Die - Disaster in the Sky ;
-09.30 - Do or Die - Deadly Ocean Pull ;
- 09.50 - Science of Stupid - Richard Hammond verkent gênante en pijnlijke avonturen met scooterstunts, breakdancing en touwslingeren;
- 10.55 - Worst Weather Ever ? - Extreem weer zaait overal ter wereld dood en verderf. Wetenschappers onderzoeken de effecten van de klimaatverandering.
- 12.35 - Witness Disaster - Indringende beelden van dodelijke natuurrampen, met amateurvideo's, documentaires en aangrijpende ooggetuigenverslagen.
- 13.25 - Worst Weather Ever ? - herhaling van 10.55 uur ;
- 14.20 - Witness : Japan Disaster ;
- 15.15 - World's Worst Natural Disasters ;
- 16.10 - Witness : Joplin Tornado ;
- 18.00 - Acces 360 World Heritage - St. Petersburg ;
- 23.00 - I Wouldn't Go In There - Port of No Return ; Robert Joe trekt naar het afgelegen West-Indische eiland Diu om de duistere geheimen van deze voormalige Portugese handelspost te verkennen.
- 00.50 Wicked Tuna - Bad Latitude ;
- 01.45 - Do or Die - Deadly Rapids ;

ARTE
-08.00 - Arte+7 - Géo - De brandweermannen van de hemel - Spanje ;
- 08.45 - Arte+7 - Géo - Kamtchatka, daar beeft het grond wel ;
- 09.35 - Arte+7 - Géo - Venetië in de winter ;
- 10.20 - V.S.A. - Florida, Sunshine State (1/5) ;
- 11.05 - V.S.A. - de Zuidelijke Staten (2/5) ;
- 11.50 - New York, de dikke appel ( 3/5) ;
- 12.35 - V.S.A. - New England ( 4/5) ;
- 17.05 - V.S.A. - New Hampshire & Maine ( 5/5) ;
- 17.50 - Reizen met Art Wolfe - Zion N.P. en Canyon de Chelly ;
- 18.15 - Géo - De laatste cow-boys van Toscane ;
- 19.30 - Japan , een drijvende wereld ;
22.06.2014

EEN
- 13.35 - Half Uur Natuur - natuurdocumentaire. 'Kangaroo Dundee' is een 6-delige BBC-reeks over leven en werk van de Australiër Chris 'Brolga' Barnes - een man die van het redden en opvoeden van weeskangoeroes zijn levenswerk heeft gemaakt.

Er hangt liefde in de lucht. Brolga krijgt in het opvangcentrum het gezelschap van een vrouw die niet alleen voor hem, maar ook voor zijn kangoeroefamilie gevallen is. Collega Anne-Marie zorgt voor de kleine Stewie, die dringend een bad nodig heeft. Na een woeste aanval van een hond gaat Brolga de afsluiting rond het centrum controleren. De volgende ochtend vind hij een slachtoffer; een jonge kangoeroe die door zijn moeder werd verlaten. Er zijn ook andere problemen: de winter komt eraan, en de hut is vergeven van de muizen. Brolga neemt een zware beslissing ...

-19.45 - De Zoo : Achter de Schermen - docuserie die de kijker een unieke blik biedt op wat er zich achter de schermen van ZOO Antwerpen en Planckendael afspeelt om de zoo van morgen gestalte te geven.

In de Zoo van Antwerpen staan de nijlpaarden te trappelen om voor het eerst, na de lange winterperiode, in hun schoongemaakt buitenbassin te kunnen. Het is een grote dag voor Planckendael, want vandaag krijgt de pers een unieke rondleiding in het vernieuwde Amerika-continent. Niet alleen de bizons hebben er een nieuwe stek gekregen, ook de twee nieuwe reuzenmiereneters zijn er te bewonderen. In de Azië-serre werd de afgelopen maanden hard gewerkt. De bezoekers komen eindelijk oog in oog te staan met de lori-papegaaien die ze uit de hand mogen voederen. En hoe zou het zijn met het girafje Obi? En met Petit, de kleine kroeskoppelikaan? Is het datingexperiment bij de zebra's gelukt? En zitten de witgezichtpenseelaapjes en de goudkopleeuwaapjes nu samen buiten in het klauwapenbos?

CANVAS
- 16.55 - Fanaticos - Een reeks korte portretjes van Braziliaanse voetbalfans uit alle streken en alle lagen van de bevolking. Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 12.15 - De Zoo - Tijger Nisha is ziek. Amy brengt de meerkatten een bezoekje. Neushoorn Keto komt voor het eerst oog in oog te staan met haar nieuwe familie.

- 17.55 - Border Security Canada - De landsgrenzen worden voortdurend bedreigd. Of het nu gaat om drugssmokkel, illegale immigratie, inspecties of het meenemen van verboden voorwerpen, de douaniers houden het allemaal in de gaten.

VIER
- 19.00 - Dierendokter Australië ;

ACHT
- 10.25 - Paul Merton in Europe ; vandaag : Spanje ;

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Aircraft Tyres/Six Shooters/Fever Pitch ; in deze aflevering ontdekken we hoe vliegtuigbanden grip krijgen, hoe het snelste wapen in het Westen wordt afgevuurd en hoe kunstgras wordt gelegd.
- 08.05 - Storm Chasers - Aftermath ; na een tragische tornado-uitbraak in Alabama en Mississippi schieten de teams te hulp en gaan ze nog harder aan de slag om waarschuwingstijden te verbeteren en onderzoek te doen.
- 08.55 - Ice Pilots - Change of Seasons ; Kelly staat in tweestrijd als haar man na een ruzie met Joe ontslag neemt. Scott is verbijsterd als hij hoort dat hij weg moet zodat een andere copiloot gezagvoerder kan worden.
- 09.45 - Deadly Dilemmas - serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Kun je overleven als je in een draaikolk belandt of maak je meer kans in een onverwachte lawine?
- 10.10 - Deadly Dilemmas - serie waarin hypothetische dodelijke dilemma's worden gepresenteerd. Zijn je overlevingskansen tijdens een zware onweersbui groter als je in een caravan schuilt, of in een blokhut?
- 11.25 - River Monsters : Year of the Beasts - in deze speciale aflevering van River Monsters kijken we samen met Jeremy Wade terug op de beste momenten van het jaar waarin hij op zee op zoek ging naar monstervissen.
- 12.15 - Deadly Islands - Volcano Island ; bioloog Dave Salmoni reist naar een dodelijk eiland in de legendarische Galapagosarchipel, waar hij op zoek gaat naar de vreemdste en sterkste dieren op aarde.
- 13.25 - Dual Survival - Trouble in Paradise ; het duo is gestrand op een onbewoond Hawaïaans eiland. De mannen hebben verschillende prioriteiten: Cody zoekt naar water en middelen om vuur te maken en Joe jaagt op zwijnen.
- 14.45 - Off the Hook : Extreme Catches - Land of 10,000 Iceholes ; buitensportman en worstelaar Eric Young trekt eropuit met de meest extreme sportvissers in de VS. Eric gaat ijsvissen in Minnesota op het jaarlijkse puitaalfestival.
- 15.10 - Off the Hook : Extreme Catches - Kicking Ice ; in Canada waagt Eric zich aan het ijsvaren, een sport waarbij onverschrokken stuurmannen over een bevroren rivier racen. Daarna gaat hij harpoenvissen onder het ijs van een rivier.
- 16.35 - Bear Grylls : Extreme Survival Caught on ...Air ; Bear presenteert schokkende filmpjes van mensen die op het water in de problemen komen en het overleven. Aan het eind kiest hij zijn favoriete clip. Wat is jouw favoriete filmpje?
- 17.00 - Outback Truckers - kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.
- 20.00 - Aliens - The Definitive Guide ; What to Expect - wetenschappers onderzoeken hoe waarschijnlijk het bestaan van buitenaardse wezens is en waar ze zouden leven. Hoe zien ze eruit? En zullen ze een bezoek brengen aan de aarde?
- 22.00 - Aliens - The Definitive Guide ; What to Expect - wetenschappers onderzoeken hoe waarschijnlijk het bestaan van buitenaardse wezens is en waar ze zouden leven. Hoe zien ze eruit? En zullen ze een bezoek brengen aan de aarde?
- 00.00 - Deadly Islands - Deadliest Moments ; in een ‘Making of’-special vertelt Dave Salmoni over de ontberingen, de gevaren en de technische problemen, waarmee hij en zijn team tijdens het filmen werden geconfronteerd.

NED 3
- 19.55 - 3 op reis ; Floortje Dessing reist door het onontdekte noorden van Mozambique. Zij logeert bij de beroemde schrijfster Lisa St Aubin de Terán, die hier een klein guest house runt. Lisa heeft een aantal projecten opgezet om de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren en Floortje bezoekt er een paar.
Dennis Storm maakt een tour door alle landen van de Europese Unie en is aangekomen in Zweden. Hij is op het zonnige eiland Gotland, waar jong en hip Stockholm vakantie viert. Daarom wordt het eilandje ook wel het mini-Ibiza van het noorden genoemd. Maar er is ook tijd voor vikingen en Pipi Langkous.


BBC 1
- 15.55 - Escape to the Country - Alistair Appleton is helping a couple with a 500,000 pounds budget buy their first home together in the Worcestershire countryside. During his journey, Alistair travels to the Wyre Forest to meet the pigs who are part of an ingenious project to regenerate the landscape.

BBC 2
- 18.30 - Ice Age Giants - Professor Alice Roberts journeys 40,000 years back in time on the trail of the great beasts of the ice age. This was the last time that giants like mammoths, woolly rhinos and sabre-toothed cats ruled our planet. Drawing on the latest scientific detective work and a dash of graphic wizardry, Alice brings the ice age giants back to life.

Astonishingly, even after thousands of years of ice crushing the northern hemisphere and temperatures of 20 degrees lower than those of today, many of the great giants of the ice age still walked the earth. It was only when the world had warmed up again that mammoths, woolly rhinos, sabre-toothed cats, giant ground sloths and glyptodonts finally became extinct. Professor Alice Roberts sets off on her last voyage back to the ice age to discover why.

Alice learns the moving story of a mother mastodon, an extinct relative of the elephant. From her tusks, scientists can tell how many calves she had and whether they reached adulthood. This evidence, together with harrowing injuries on other skeletons, tells a perplexing story of a species on the edge of extinction - mastodons were turning on mastodons. By looking at the behaviour of elephants today, scientists have come up with a surprising theory of why this happened.

The woolly rhino tells another story. Believe it or not, the one thing it couldn't stand was snow - which stopped it from getting enough grass. During the ice age in Europe and Siberia, snow was thin on the ground as so much water was locked up in the ice sheets. But when the ice ended, the snows increased, rhinos found themselves stuck and their little legs were unable to get them out of trouble.

- 19.30 - Tropic of Cancer - Bangladesh to Burma ; Simon Reeve continues his epic journey around the world following the tropic of Cancer, the northern border of the tropics region.

This episode takes Simon through Bangladesh and on a perilous covert journey into Burma, where western journalists are banned.

In Bangladesh, Simon sails down the mighty Padma River and visits fishermen who use trained otters to drive fish into their nets. Further on he sees the river banks crumbling before his eyes - increased river erosion is thought to be caused by global climate change - and in the capital Dhaka he meets some of the millions of child workers.

From North East India, Simon treks through jungles and across rivers into Burma to meet the Chin people - an ethnic group who are brutalised and oppressed by the Burmese government.

After travelling around the tropic of Capricorn and the equator, this series completes Simon's trilogy of journeys exploring the amazing tropics region with his toughest, longest, most ambitious challenge yet.

- 22.00 - A Cabbie Abroad - Cambodia ; London cabbie Mason McQueen follows up on his experiences in Toughest Place to be a Taxi Driver as he takes on a global taxi-driving challenge.

Mason's first challenge brings him to Phnom Penh, the capital of Cambodia, where he will be getting to grips with a very different kind of cab - the tuk-tuk. Living and working with local driver, 46-year old Polo Doot, Mason takes his life in his hands as he learns to drive what is essentially a converted scooter on the chaotic streets of Phnom Penh.

Through the eyes of his host, Mason discovers a country where inequality is surging, as the wealthy elite profit from a property boom even though a third of the population still lives on less than a few dollars a day. Protests by the victims of land grabs continue in Phon Penh, even though police have used extreme violence to quell civil unrest in the past.

Mason faces an emotional and sometimes terrifying journey as he adapts to life in the Cambodian slums, where deep fried tarantula appears on the menu and where traffic mayhem is commonplace. By the end of his stay, the cockney cabbie has to take paying customers as a fully fledged Cambodian tuk-tuk driver. (1/3) .

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.20 - Wicked Tuna - Blue Grit ;
- 09.30 - Do or Die - Killer Tsunami !
- 09.50 - Science of Stupid - Richard Hammond verkent gênante en pijnlijke avonturen met het slopen van gebouwen, sleetjerijden en misbruik van airbags.
- 12.45 - Air Crash Investigation - African Hijack ;
- 13.35 - Air Crash Investigation - Ghost Plane ;
- 14.25 - Air Crash Investigation - Target is Destroyed ;
- 15.20 - Air Crash Investigation - Kid in the Cockpit ;
- 16.15 - Air Crash Investigation - Air France 447 : Vanished ;
- 17.10 - Science of Stupid - Richard Hammond verkent gênante en pijnlijke avonturen met het slopen van gebouwen, sleetjerijden en misbruik van airbags.
- 17.40 - Science of Stupid - Richard Hammond verkent gênante en pijnlijke avonturen met karate, bunnyhoppen en snowboarden op water.
- 22.00 - Birth of Europe - Water ;
- 23.00 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - Some of the things that molecules do ;

ARTE
- 06.15 - Naturopolis - Tokyo, van megastad tot groene stad ;
- 07.05 - Naturopolis - En...als Parijs een groene stad zou worden ?
- 08.25 - Belangrijke dagen in wetenschap - Louis Braille, ontdekker van het alfabet voor blinden ;
- 09.45 - Wild Australië - het verslag van een avontuur ;
- 10.30 - Arte+7 - Chile ;
- 11.15 - Metropolis - Sarajevo ;
- 12.00 - Mijn stad langs de Ruhr ;
- 13.35 - Géo - De laatste cow-boys van Toscane ;
- 14.20 - Het geheim van de Antinoe mummies ;
- 15.10 - De verdwenen beschavingen ;
- 16.05 - De oorlogkarren van de farao's ;
- 17.35 - Le Nôtre en zijn tuinen ;
- 20.10 - De spoorwegen in Europa ;
- 20.40 - Portretten - Litouwen, een heuvel vol met kruisen ;
23.06.2014

EEN
- 16.40 - Vlaanderen Vakantieland - herh. van 21.06.2014 ; toeristisch magazine ; - Vlaanderen fietsland. De favoriete plekjes in fietsparadijs Limburg. Deel 1; - Weekendtips voor het hele gezin. Expeditie Explosief in Brasschaat ; - Kroatië. Ontdek de Kroatische eilanden. Deel 2: Hvar, Peljesac, Brac ;

CANVAS
- 16.32 - Iedereen Duivel - het spelershotel van de Rode Duivels is een biotoop op zich met eigen leefregels, routines en tradities. Naast discipline en concentratie, is er tijdens de afzonderingen ook nood aan ontspanning. Om zich te kunnen kwalificeren voor Brazilië, vragen de spelers via de Duiveluitdagingen massale steun aan de supporters. Rode Duivelfan Stijn en 'De Motivees' kleuren het land mee rood. De laatste oefeninterland tegen vicewereldkampioen Nederland wordt een spectaculaire wedstrijd in een zinderend stadion. Duivels en fans zijn klaar voor de WK-strijd.

- 17.25 - Fanaticos - Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 12.10 - Vinger aan de Poot - dierenarts Marie krijgt een hoogzwangere Franse buldog op bezoek en moet een drastische beslissing nemen. Vogelspecialist Björn krijgt het aan de stok met een eigenzinnige vogel. Ook in de Olmense zoo is het opletten geblazen. Charel wil vier emoes verhuizen en dat is niet zonder gevaar. Paardendokter Elke ontfermt zich over de hoogbejaarde pony Lovely.

- 17.55 - Border Security Australië - in de luchthaven van Sydney wordt een pakje gescand dat volgens de aangifte uitsluitend documenten bevat. De waarheid is echter anders. Douaneagent Ross vermoedt dat Cheng, die uit Hong Kong komt, in Australië illegaal wil werken en legt hem op de rooster. De douaneagenten staan voor een dilemma wanneer een gezin het land binnenkomt met drie zwaarden. De familie beweert dat de zwaarden als decoratie dienen. De douane in Sydney krijgt een tip van de politie in Hong Kong dat er twee verdachte figuren zullen landen. Een van de mannen blijkt een grote hoeveelheid heroïne op zijn lichaam te dragen.

VITAYA
- 22.35 - Oplichters in het Buitenland - vandaag : Bali ; Kees van der Spek reist in deze aflevering naar Bali. Aan de hand van verhalen van gedupeerde vakantiegangers duikt hij in de wereld van timesharing; de handel in vakantieaccommodaties die wereldwijd bekendstaat om agressieve verkoopsmethoden, valse voorwendselen en wurgcontracten. Maar Bali blijkt ook een eiland vol corrupte politie, stelende geldwisselaars en zelfs rovende apen die het op de portemonnee van toeristen hebben voorzien.

- 23.45 - A Place in the Sun - Home or Away ; vandaag gaan caféhouders Adrian en Bronwen Dearnaley uit Saddleworth op zoek naar een leuke vakantiewoning. Bronwen wil dicht bij huis blijven en denkt dat een optrekje in het noorden van Wales ideaal is als weekendverblijf. Maar Adrian verkiest Spanje als vakantiebestemming en ziet dit ook als een mooie investering.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Nuclear Sub/Crash Test Dummies/Fruit and Veg ; ontdek hoe de bemanning van een kernonderzeeër maandenlang onder de golven kan overleven. En hoe maken crashtestdummy's autorijden veiliger?
- 06.25 - How Do They Do It ? - Land Mines/Air Boats/Warehouse ; kijk mee hoe 's werelds grootste landvoertuigen 90.000 ton steenkool per dag winnen. En ontdek hoe de airboat wordt gebruikt om in de moerassen van Florida op alligators te jagen.
- 08.05 - Deadliest Catch - I Smell a Nightmare ; aan het eind van het sneeuwkrabseizoen raken de schippers van de Seabrooke en de Cornelia Marie gewond en de kapitein van de Wizard gaat een onwaarschijnlijk slachtoffer te lijf.
- 12.15 - Aliens - The Definitive Guide - What to Expect ; wetenschappers onderzoeken hoe waarschijnlijk het bestaan van buitenaardse wezens is en waar ze zouden leven. Hoe zien ze eruit? En zullen ze een bezoek brengen aan de aarde?
- 13.05 - Mythbusters - Spy Car Escape ; wat is de doeltreffendste manier om achtervolgers in een auto af te schudden: kraaienpoten, rook of olie? Adam en Jamie bouwen de ultieme spionageauto om elke methode te testen.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Black Boxes/Steam Turbine/Racing Car ; ontdek hoe specialistische bedrijven een stoomturbine verplaatsen die net zoveel weegt als tien huizen. En hoe kunnen zwarte dozen een vliegtuigongeluk doorstaan?
- 14.20 - How Do They Do It ? - Jet Engine/Weapons/Burning Car ; kijk mee hoe een straalmotor wordt gebouwd en getest. Ontdek hoe niet-dodelijke wapens werken. En hoe kan een coureur een brand in een raceauto overleven?
- 15.35 - Flying Wild Alaska - Bush Brawl ; als West-Alaska door een hevige sneeuwstorm wordt getroffen, moeten de piloten van Era noodgedwongen blijven rondcirkelen. Ariels vliegles loopt rampzalig af.
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - Something's Fishy ; we volgen de Kilchers en hun afgelegen leefgemeenschap net buiten Homer in Alaska. De Kilchers leven en werken al vier generaties lang op hun land.
- 20.10 - Outback Truckers - Kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.
- 22.00 - Outback Truckers - Kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.

BBC 2
-00.20 - A Cabbie Abroad - London cabbie Mason McQueen follows up on his experiences in Toughest Place to be a Taxi Driver as he takes on a global taxi-driving challenge.

Mason's first challenge brings him to Phnom Penh, the capital of Cambodia, where he will be getting to grips with a very different kind of cab - the tuk-tuk. Living and working with local driver, 46-year old Polo Doot, Mason takes his life in his hands as he learns to drive what is essentially a converted scooter on the chaotic streets of Phnom Penh.

Through the eyes of his host, Mason discovers a country where inequality is surging, as the wealthy elite profit from a property boom even though a third of the population still lives on less than a few dollars a day. Protests by the victims of land grabs continue in Phon Penh, even though police have used extreme violence to quell civil unrest in the past.

Mason faces an emotional and sometimes terrifying journey as he adapts to life in the Cambodian slums, where deep fried tarantula appears on the menu and where traffic mayhem is commonplace. By the end of his stay, the cockney cabbie has to take paying customers as a fully fledged Cambodian tuk-tuk driver. ( 1/3)

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do or Die - Deadly Ocean Pull ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Hudson River Runway ;
- 11.30 - Birth of Europe - Water ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Bad Latitude ;
- 14.05 - Seconds from Disaster - Pearl Harbour ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Who's in Control ? ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Bite Fight ;
- 23.00 - Wicked Tuna - The Mighty Bite ;
- 23.55 - Air Crash Investigation - Ditch The Plane ;

ARTE
- 06.00 - Muhu, een eiland in Estland ;
- 07.45 - Steden in extremen : Bangkok ;
- 11.45 - Arte+7 - Chile, het uiterste zuiden - de fjorden van Patagonië ;
- 12.50 - Géo - De ruiters van de Hongaarse steppe ;
- 15.40 - De geschiedenis van de parfum ;
- 16.35 - X : enius - Archeologie, schatten onder ijs ?
- 17.30 - De kust van Frankrijk - van Dunquerque tot Havre ;
- 18.15 - De kust van Frankrijk - van Honfleur tot Mont-Saint-Michel ;
- 19.00 - De kust van Frankrijk - van Cancale tot Ouessant-eiland ;

24.06.2014

EEN
-16.45 - David Attenborough's Natural Curiosities ; Britse natuurdocumentaire reeks waarin Sir David Attenborough stilstaat bij een aantal vreemde verschijnselen in de natuur die hem nog steeds intrigeren.

CANVAS
-17.25 - Fanaticos - Een reeks korte portretjes van Braziliaanse voetbalfans uit alle streken en alle lagen van de bevolking. Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 17.55 - Border Security Australia - In de luchthaven van Sydney legt douaneagent Dave Spanjaard Julian op de rooster omdat die slechts drie dagen in Australië zal vertoeven. Dave vermoedt dat Julian een drugskoerier is. Rob controleert de papieren van de Oekraïner Ohle, die met een shuttlebusje van en naar de luchthaven rijdt. In de luchthaven van Sydney worden eendeneieren gevonden in de handbagage van een Chinees.

ACHT
- 09.30 - India, A Country That Doesn't Like Women - in een dorp in Rajasthan is kindermoord traditie: weinigen durven er op te staan tegen de mannen die niet alleen beweren dat vrouwelijke baby's te duur zijn, maar die ook openlijk toegeven dat ze niet willen dat vrouwen een degelijke opleiding krijgen. Verkrachtingen en brutaal geweld tegen vrouwen zijn er aan de orde van de dag. Maar de tijden lijken eindelijk te veranderen.

- 16.20 - India, A Country That Doesn't Like Women - herh. van 09.30 uur ;

VITAYA
- 23.55 - A Place in the Sun - Home or Away ; Jonnie en Jasmine helpen Susan en Colin Woods uit Cheshire een droomhuis te vinden waar ze hun vakanties kunnen doorbrengen. Het enige probleem is dat het koppel het maar niet eens raakt over de locatie. Susan houdt van de zon en heeft haar zinnen gezet op een huis in Portugal. Colin kan de hitte niet verdragen en wil een vakantiewoning in Cornwall.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Black Boxes/Steam Turbine/Racing Car ; ontdek hoe specialistische bedrijven een stoomturbine verplaatsen die net zoveel weegt als tien huizen. En hoe kunnen zwarte dozen een vliegtuigongeluk doorstaan?
- 06.25 - How Do They Do It ? - Jet Engine/Weapons/Burning Car ; kijk mee hoe een straalmotor wordt gebouwd en getest. Ontdek hoe niet-dodelijke wapens werken. En hoe kan een coureur een brand in een raceauto overleven?
- 08.05 - Deadliest Catch - Mohawks and Madness, Goodness and Gladness ; terwijl de vloot het seizoen afsluit met volle fuiken en rijke beloningen, kampt de kapitein van de Seabrooke met een nare ziekte. De Northwestern neemt wraak op de Time Bandit.
- 11.25 - Outback Truckers - Kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.
- 13.05 - Mythbusters - Bottle Bash ; Adam en Jamie leven zich uit op een verhaal over een kroeggevecht, terwijl Kari, Grant en Tory een mysterie over ballistisch materiaal uit het verleden onderzoeken.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Panama Canal/Landfill ; een schip van 50.000 ton passeert het Panamakanaal, waar de sluizen maar een paar centimeter breder zijn dan het schip. Ontdek ook hoe San Francisco een miljard ton afval verwerkt.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Knives/Diamonds/Bricks ; ontdek hoe uit zand de sterkste messen ter wereld worden gemaakt, hoe een diamant kan worden gekweekt en hoe de stenen voor het herbouwde St Pancras Station in Londen zijn gemaakt.
- 15.35 - Flying Wild Alaska - Trick or Tweto ; tijdens Halloween komen de kleine toestellen in de problemen door een zware storm. Ariels vaardigheden als manager worden op de proef gesteld als de stroom uitvalt.
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - Legend of 'Terrible Island' ; volg de familie Kilcher in hun afgelegen leefgemeenschap net buiten Homer in Alaska. De Kilchers leven en werken al vier generaties lang op hun land.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do or Die - Killer Tsunami !
- 09.50 - Air Crash Investigation - Who's in Control ?
- 11.30 - Wicked Tuna - Mighty Bite ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Battle Royale ;
- 14.05 - Seconds From Disaster - 2014-11-09 00:00 00:00 ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Panic On The Runway ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Mission Fishin !
- 21.00 - Do or Die - Icy Highway Crisis ;
- 21.30 - Do or Die - Disaster On The High Seas ;
- 23.55 - Air Crash Investigation - The Plane That Vanished ;

NED 1
- 16.25 - Gezellig naar Marokko - de groep camper- en caravanrijders is in de Marokkaanse stad Marrakech. Daar krijgen ze een spectaculaire paardenshow te zien en bezoeken ze een leerlooierij.

ARTE
- 06.00 - Agios Efstratiatos, de eenvoud van een eiland ;
- 06.50 - Vox Pop - de spoorwegen in Europa ;
- 07.45 - Uiterste steden - La Paz ;
- 09.00 - Stadium "Maracana" in Rio ;
- 10.30 - Arte+7 - De kuil van de haaien ;
- 11.40 - Arte+7 - Chile, de weg der vulkanen ( 2/2) ;
-12.50 - Géo - Amazonia : de flikken op buffels ;
- 17.30 - De Kusten van Frankrijk - van Douarnenez tot Saint-Nazaire ;
- 18.15 - De Kusten van Frankrijk - van Ile-deNoirmoutier tot Talmont-sur-Gironde ;
- 19.00 - De Kusten van Frankrijk - van Saint-Christoly-Médoc tot Hendaye ;
- 20.50 - De Amerikaanse Prohibitie - een Amerikaanse ervaring ;
- 21.45 - De Amerikaanse Prohibitie - een Amerikaanse ervaring ; een hypocriete natie ;
- 22.40 - Van Sarajevo tot Sarajevo ;

25.06.2014

EEN
-16.45 - David Attenborough's Natural Curiosities ; Britse natuurdocumentaire reeks waarin Sir David Attenborough stilstaat bij een aantal vreemde verschijnselen in de natuur die hem nog steeds intrigeren.

CANVAS
- 17.25 - Fanaticos - Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 17.55 - Border Security Australia - Australiër Don Wei heeft een koffer vol luxegoederen meegebracht van zijn zakenreis in China. Douaneagent Geoff onderzoekt of het om vervalsingen gaat. In de Australische zeehaven Dampier houden douaneagent Mike en zijn team identiteitscontroles om te vermijden dat illegalen via deze weg het land binnenkomen. In de luchthaven van Sydney heeft douaneagent Sunitha een lange babbel met de Amerikaan Richard. Hij heeft geen geld op zak, wat kan betekenen dat hij illegaal aan de slag zal gaan in Australië.

VITAYA
- 00.10 - A Place in the Sun - Home or Away ; weduwe Maureen Howard van Cheltenham heeft besloten om op kleinere voet te gaan leven. Haar huis met vier slaapkamers is te groot geworden nu de kinderen het nest hebben verlaten. Ze kan maar niet beslissen of ze dicht bij huis wil blijven wonen in een schattig vakantiehuisje in The Cotswolds of toch maar een nieuw leven zal starten in Portugal.

ACHT
- 01.55 - Paul Merton in India - vandaag : Delhi ; zijn verkenningstocht van India begint in Delhi, waar hij de apenplaag die de stad teistert helpt indijken, om vervolgens een tempel te bezoeken waar ratten vereerd worden. Hij wordt er ook volgeling van een naakte goeroe en kijkt vol ontzag toe hoe andere leden indrukwekkende kunstjes uithalen met hun penis.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Panama Canal/Landfill ; een schip van 50.000 ton passeert het Panamakanaal, waar de sluizen maar een paar centimeter breder zijn dan het schip. Ontdek ook hoe San Francisco een miljard ton afval verwerkt.
- 06.25 - How Do They Do It ? - Knives/Diamonds/Bricks ; ontdek hoe uit zand de sterkste messen ter wereld worden gemaakt, hoe een diamant kan worden gekweekt en hoe de stenen voor het herbouwde St Pancras Station in Londen zijn gemaakt.
- 08.05 - Deadliest Catch - New Blood ( deel 1 ) ; de vloot wordt uitgebreid met twee nieuwe schippers. Als de nieuwkomers echter op de visgronden van de Wizard komen, barst de strijd pas goed los. Wie zal de strijd winnen?
- 13.05 - Mythbusters - Mythssion Control ; in deze aflevering zijn de fans de baas. Hyneman gaat de strijd aan met Newton. Vervolgens testen Kari, Grant en Tory opnieuw of het mogelijk is iemand van zijn sokken te slaan.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Water/LEDs/Ferrari ; ontdek hoe de woestijnstad Las Vegas dagelijks voorzien wordt van de benodigde twee miljard liter water. En hoe maak je een tv-scherm dat de afmetingen heeft van drie tennisvelden?
- 15.35 - Flying Wild Alaska - Goodbye Sun ; als de winter nadert, begint de jaarlijkse uittocht. Luke probeert in Unalakleet een riskante reddingsactie te voltooien voordat de zon twee maanden lang niet opkomt.
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - Fall Feast ; volg de familie Kilcher in hun afgelegen leefgemeenschap net buiten Homer in Alaska. De Kilchers leven en werken al vier generaties lang op hun land.

NED 3
- 00.20 - Spuiten en Slikken op Reis - Speciaal V.S. ; een special over prostitutie in Amerika, het land van grote tegenstellingen en dus ook op dit terrein. Filemon logeert een paar dagen bij de vrijpostige hoeren van de beroemde Bunny Ranch, waar het oudste beroep ter wereld volledig legaal mag worden uitgeoefend. Maar op slechts een half uur rijden van dit bordeel ligt Reno, waar prostitutie illegaal is. Hier laat de politie zien hoe ze door middel van uitlokking zowel hoeren als hoerenlopers op heterdaad betrappen.

BBC 2
- 08.05 - Animal Park - Ben Fogle and Kate Humble explore life behind the scenes at Longleat Estate and Safari Park. A tiny tapir tot takes his first tentative steps. The lion cubs have some new toys, but dad Kabir wants to use them for toddler taming. And it's the moment of truth for the rare Pere David's calf with a broken leg.

- 09.15 - Helicopter Heroes - A farm worker is faced with losing an arm and both legs after he is trapped in machinery, and a walker plunges from a clifftop path into the sea.

- 10.00 - Natural World - David Attenborough narrates the story of Rodrigo Medellin, Mexico's very own 'Bat Man'. Since he first kept vampire bats in his bathroom as a child, Rodrigo has dedicated his life to saving them. Now Mexico's most famous export, tequila, is at stake. Rodrigo's beloved lesser long-nosed bat is crucial to the liquor - pollinating the plants the drink is made from. To save both, Rodrigo must track the bats' epic migration across Mexico - braving hurricanes, snakes, Mayan tombs and seas of cockroaches. The threats are very real for not only Rodrigo and the bats, but also for anyone with a taste for tequila .

- 23.10 - Coast Australia - Tim Flannery begins this Top End adventure at Victoria Settlement and learns of its tragic history in the struggle to colonise Australia's northern frontier.

Neil Oliver examines the ferocious bombing of Darwin and a remarkable story of reconciliation between former enemies. Miriam Corowa confirms that not all Hollywood dreams come true, especially along this unforgiving coast. Plus, Xanthe Mallett goes on patrol with Australian Customs Fisheries to hunt for killer ghost nets.

And no Top End story would be complete without a crocodile - Emma Johnston draws blood in the name of science.

- 02.50 - Welcome to Rio - this episode takes a look at the drug-trafficking, gang-controlled favelas, which are being pacified by the government's special forces ahead of the World Cup and Olympic Games.

In the favela Complexo da Maré, Carlos runs the local Residents' Association. Until a few years ago, he was a high-ranking drug trafficker himself, but when he found out his wife Adrianna was pregnant with twins, he decided to take a more conventional career path. Now Carlos is campaigning against the government's incursions, especially if they come in with tanks and helicopters during his children's school run.

Meanwhile, in the favela Complexo do Lins, Breguete has reached the finals of a dance competition. If he wins, the prize money would be enough to build his own favela house so that he could finally move in with his girlfriend and two young children.

All the while, the government incursions are becoming more and more frequent and violent, with demonstrations against the World Cup and Olympics breaking out across the city.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.00 - Do or Die - A Gory End ;
- 10.00 - Acces 360 World Heritage - St. Petersburg ;
- 10.55 - Do or Die - Disaster on The High Seas ;
- 12.15 - Wicked Tuna - Brotherly Shove ;
- 14.05 - Seconds from Disaster - Alpine Collision ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Cockpit Chaos ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Bad Latitude ;
- 20.00 - Evacuate Earth - Hell on Earth ;
- 21.00 - Bloody Tales of Europe - Monsters ;
- 23.55 - Air Crash Investigation - Frozen in Flight ;
- 00.50 - Wicked Tuna - Tuna Beta Kappa ;

ARTE
- 07.45 - Uiterste steden - Hammerfest, stad van de nacht ;
- 08.50 - Hoe kan men vechten tegen de vlammen ?
- 08.55 - Het Volk en de Vulkanen ( 1/3) ;
- 09.40 - Het Volk en de Vulkanen (2/3) ;
- 10.25 - Het Volk en de Vulkanen ( 3/3) ;
- 11.40 - Tussen Militairdefilé en Circus - Noord-Korea ;
- 12.45 - De ontmijningsratten in Tanzania ;
- 16.10 - Prohibitie - een dronkaardenatie ( 1/5) ;
- 17.30 - De Kusten van Frankrijk - van Banyuls-sur-Mer tot Petite Camargue ;
- 18.15 - De Kusten van Frankrijk - van Saintes-Maries-de-la-Mer tot Toulon ;
- 19.00 - De Kusten van Frankrijk - van Hyères tot Menton ;
26.06.2014

EEN
- 16.45 - David Attenborough's Natural Curiosities - Britse natuurdocumentaire reeks waarin Sir David Attenborough stilstaat bij een aantal vreemde verschijnselen in de natuur die hem nog steeds intrigeren.

CANVAS
- 15.12 - De Bende van Wim - Onder het Melkwoud ; in Noord-Wales gaat de Bende op zoek naar het huisje waar de seventiesband Led Zeppelin zich terugtrok om aan zijn derde LP te werken. De Bende wil de magie van weleer terugvinden. Een heel stuk zuidelijker leefde de dichter Dylan Thomas, het grote idool van Wim. In de hoofdstad van Wales maken de drie motorreizigers kennis met een bende enthousiastelingen die met oldtimer motoren rondtoeren. De dag eindigt in een aangename sfeer, wanneer de Bende samen met een koor van ex-rugbyspelers een lied mag aanheffen. Maar dan slaat het noodlot toe.

- 17.25 - Fanaticos - Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 17.55 - Border Security Australia - Douaneagent Geoff heeft al veel gezien in zijn carrière, maar toch moet hij slikken wanneer hij vijftig dvd's met pornografie vindt in de bagage van een toerist. Twee jonge vrouwen reizen samen vanuit Vietnam naar Sydney. Ze maken zich verdacht door onmiddellijk na de landing elk een andere kant op te gaan. Jaarlijks worden tienduizenden verboden producten zoals vervalsingen, medicijnen en wapens in beslag genomen. De goederen worden bewaard in een opslagplaats en verbrand in een oven. Douaneagent Rita krijgt te maken met een familie uit Birma. De toeristen hebben de voeding in hun bagage aangegeven, maar bij nader onderzoek blijken de hoeveelheden genoeg om een klein leger te voeden.

VITAYA
- 23.25 - A Place in the Sun - Home or Away ; Bob en Jenny uit Bristol plannen hun pensioen. Nu hun kinderen het huis uit zijn, willen ze een nieuw leven beginnen in een nieuw huis. Ze kunnen echter maar niet beslissen over de bestemming van hun trip: trekken ze naar Ceredigion in Wales, waar ze al vele leuke vakanties doorbrachten, of nemen ze een nieuwe start op het Italiaanse eiland Sardinië?

DISCOVERY CHANNEL
- 06.25 - How Do They Do It ? - Water/LEDs/Ferrari ; ontdek hoe de woestijnstad Las Vegas dagelijks voorzien wordt van de benodigde twee miljard liter water. En hoe maak je een tv-scherm dat de afmetingen heeft van drie tennisvelden?
- 08.05 - Deadliest Catch - New Blood ( deel 2) ; de twee nieuwe schippers, Scott Campbell Jr die aan het roer van de Seabrooke staat en Elliot Neese van de Ramblin' Rose, gaan door met het uitdagen van de ervaren kapiteins.
- 13.05 - Mythbusters - No Pain, No Gain ; onder leiding van Jamie Hyneman en Adam Savage onderzoekt het Mythbusters-team bekende en minder bekende mythen en legenden.
- 13.55 - How Do They Do It ? - UPS/Coal ; neem een kijkje in het enorme sorteercentrum van UPS in Kentucky vanwaaruit miljoenen pakketten wereldwijd worden bezorgd. En ontdek hoe in de Appalachen steenkool wordt gewonnen.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Tetra Pak/House/Ambulance ; hoe worden jaarlijks 130 miljard kartonverpakkingen voor vloeistoffen gemaakt? Hoe wordt in een week een huis op maat gebouwd en hoe past alle nodigde apparatuur in een ambulance?
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - Till the Cows Come Home ; volg de familie Kilcher in hun afgelegen leefgemeenschap net buiten Homer in Alaska. De Kilchers leven en werken al vier generaties lang op hun land.
- 20.10 - Wildest Islands - Japan ; Japan bestaat uit een archipel die 6852 eilanden omvat, met sterk verschillende klimaatzones. Maak kennis met de unieke diersoorten die in dit fascinerende gebied voorkomen.
- 21.00 - Wildest Indochina - Vietnam ; Vietnam ligt langs de oostkust van het Aziatische schiereiland Indochina. In de bruisende jungle leeft zo'n 10% van alle diersoorten ter wereld.
- 22.00 - Wildest Islands - Japan ; Japan bestaat uit een archipel die 6852 eilanden omvat, met sterk verschillende klimaatzones. Maak kennis met de unieke diersoorten die in dit fascinerende gebied voorkomen.
- 23.00 - Wildest Indochina - Vietnam ; Vietnam ligt langs de oostkust van het Aziatische schiereiland Indochina. In de bruisende jungle leeft zo'n 10% van alle diersoorten ter wereld.
- 00.00 - Treehouse Masters - Sky High Redwood Retreat ; Pete Nelson en zijn team ontwerpen boomhutten voor mensen die dichter bij de natuur willen leven en het kind in hen willen wekken.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do or Die - Choking to Death ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Cockpit Chaos ;
- 10.40 - Bloody Tales of Europe - Monsters ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Blue Grit ;
- 14.05 - Seconds from Disaster - Paddington Rail Disaster ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Pilot vs. Plane ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Battle Royale ;
- 21.00 - Highway Thru Hell - U.S.A. : A Cold Day in Hell ;

ARTE
-06.05 - Gezichten van Europa - Budapest : Schoenmakers ;
- 06.30 - Gezichten van Europa - Nestinari : Dansers op Gloeiende Kooltjes ;
- 07.00 - Arte+7 - Metropolis - Sarajevo ;
- 07.45 - Uiterste steden - Yakutsk, een stad van ijs ;
- 10.25 - Douce France - Corsica ;
- 11.45 - Met de Postboot op Yenissey - 2 000km door Siberië ;
- 12.55 - Géo - De Gouden Driehoek en de kinderen van Boeddha ;
- 15.15 - Arte+7 - Prohibitie -De Wet Kan Ons Niet Schelen ( 2/5 ) ;
- 16.10 - Arte+7 - Prohibitie - De misdaad organiseert zich ( 3/5) ;
- 17.30 - Douce France - Franche-Comté ;
- 18.15 - Douce France - Languedoc-Roussillon ;
- 19.00 - De Kusten van Frankrijk - een toer van Corsica ;


Labels : Australië, Bangladesh, Bali, België, Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Burma, Cambodja, Canada, Chile, China, Curaçao, Duitsland, Ecuador, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Japan, Jordanië, Kroatië, India, Italië, Litouwen, Madagaskar, Malediven, Marokko, Mexico, Mongolië, Mozambique, Nederland, Noord-Korea, Panama, Peru, Portugal, Rusland, Spanje, Tanzania, Thailand, Venezuela, V.K., V.S.A. , Vietnam, Zweden.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan