TV Reisprogramma's week 23.05 - 29.05.2014

Gecko

Well-Known Member
23.05.2014

CANVAS
- 16.22 - Wild Brazil ;

VIER
- 08.50 - Grenspolitie ;
- 16.40 - Dierendokter Australië ;
- 19.05 - Bondi Rescue - realityreeks over de redders aan het Bondistrand in Sydney ;

VIJF
- 20.35 - Astrid in Wonderland - realityreeks ; Astrid en Laurens gaan met vrienden kamperen in "Big Bear"; de eerste keer kamperen is een grensverleggende ervaring ;
- 21.30 - Astrid in Wonderland - realityreeks ; Astrid en Laurens mogen op bezoek bij Jacqueline Stallone, de moeder van de wereldberoemde Sylvester Stallone ;

VITAYA
- 00.00 - Een plaats onder de zon : ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 19.30 - James May's Man Lab - documentairereeks waarin James Maytraditionele 'mannelijke' vaardigheden in ere tracht te herstellen ; vandaag : James May probeert het onmogelijke te bewijzen : dat een Engelsman een penalty kan nemen en ook scoren. ( P.S. - het is voor onze voetbalfans bedoeld, die ook reizigers zijn...;) - Gecko )
- 20.30 - The Road to Rio ; vandaag : Colombia ;

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - hoe wordt een accordeon gebouwd? Hoe wordt wasabi, dat bij Japanse rauwe vis wordt gegeten, gemaakt? Wat komt er kijken bij de productie van eendenlokfluitjes die vogels lokken?
- 06.25 - How Do They Do It ? - hoe worden Japanse toiletten met sproeistraal en droger gemaakt? Hoe heeft de Amerikaanse marine een helikopter gebouwd die zonder piloot vliegt en hoe worden boorhamers gemaakt?
- 08.10 - Dirty Jobs - Leech Trapper ; Mike Rowe helpt de mannen van 'Bartos Bait and Fish' bij het vangen van bloedzuigers. Later gaat hij naar de Green Tripe Factory waar hij biologisch verantwoord hondenvoer maakt.
- 09.50 - Extreme Engineering - South African Gold Mine ; Danny Forster is op de diepste plek op aarde; de Mponeng-goudmijn in Zuid-Afrika. Het is de gevaarlijkste bouwplaats op aarde, waar elke dag een nieuw diepterecord wordt gevestigd.
- 11.30 - Deadly Islands - Killer Whale Island ; roofdierenkenner Dave Salmoni reist naar een afgelegen eiland in de stormachtige zuidelijke Atlantische Oceaan, waar grote aantallen jagende orka's te zien zijn.
- 13.10 - Mythbusters - Red Rag to a Bull ; de busters testen of stieren razend worden van de kleur rood. En ze onderzoeken mythen die met wapens te maken hebben, zoals of een wapen afgaat als het in een hete oven ligt.
-14.00 - How Do They Do It ? - hoe kunnen de auto's op Daytona tijdens een race 24 uur lang op volle snelheid blijven rijden? En hoe wordt van het zoetste suikerriet ter wereld de bekende Caribische rum gemaakt?
- 14.25 - How Do They Do It ? - hoe wordt steur gekweekt voor de kostbare kaviaar? Hoe wordt eeuwen geschiedenis in het mooiste Japanse porselein gegoten? En hoe worden professionele voetbalschoenen gemaakt?
- 14.50 - Mighty Ships - Inside the Queen Mary II ; Het grootste en duurste cruiseschip dat ooit is gemaakt steekt de Atlantische Oceaan over. Wat moet de bemanning doen om de passagiers een vijfsterrencruise te bezorgen?
- 15.40 - Ultimate Survival - Patagonië, deel 1 ; Bear Grylls staat voor de uitdaging om in de wildernis van Patagonië te overleven. Hij zoekt voedsel in een beukenbos, waadt door een bevroren moeras en zwemt in ijskoud water.
- 21.00 - Deadly Dilemmas ;
- 21.30 - Deadly Dilemmas ;
- 01.00 - Deadliest Catch : Lobstermen - Land of the Giants ; ontdek de wereld van de kreeftvissers van Port Judith, Rhode Island en New Bedford, Massachusetts. Kijk mee hoe de bemanningsleden de Noord-Atlantische Oceaan trotseren.
- 01.55 - Deadly Dilemmas ;
- 02.55 - Deadly Dilemmas ;
- 03.45 - Dirty Jobs - Snake Wrangler ; Mike reist naar Texas om aan de slag te gaan bij een slangenfarm waar een aantal van de gevaarlijkste slangen ter wereld worden gekweekt. Het is smerig werk en Mike is doodsbang!
- 04.40 - Mythbusters - Duct Tape Hour 2 ; onder leiding van Jamie Hyneman en Adam Savage onderzoekt het Mythbusters-team bekende en minder bekende mythen en legenden.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-06.00 - Highway Thru Hell ;
- 06.50 - Science of Stupid ;
- 08.20 - None of The Above ;
- 10.15 - Air Crash Investigation ;
- 12.45 - Wicked Tuna ;
- 13.40 - Ultimate Airport Dubai ;
- 15.25 - Air Crash Investigation ;
- 16.20 - Wicked Tuna ;
- 17.15 - Science of Stupid ;
- 20.00 - Wicked Tuna ;
- 21.00 - Outsiders with Darren McMullen - Darren ondergaat de intensieve training van de Femen-krijgers en neemt het op tegen hun gedreven leider, Inna Shevchenko.
- 23.00 - Incredibly Small World -in deze nieuwe serie worden verschillende subculturen rondom extreem kleine mensen op antropologische wijze verkend. In de eerste aflevering worden bijvoorbeeld kleine stierenvechters gevolgd, die vastberaden zijn om te bewijzen dat ze hun mannetje kunnen staan in een van de gevaarlijkste sporten ter wereld. Daarnaast reist Harry Potter-acteur Verne Troyer terug naar de plek waar hij opgroeide, waar hij geheimen uit zijn verleden onthult ; vandaag : de worstelaar Dan neemt het op tegen een tweemaal grotere tegenstander ;in Brazilië staat een gezin voor een ingrijpende beslissing.
- 23.55 - Air Crash Investigation ;

BBC 2
- 11.35 - The Travel Show - Rajan Datar heads to the Philippines, a country recently in the eye of one of the worst storms ever, to see how locals are turning unparalleled disasters into an opportunity.

He heads to the busy metropolis of Manila to explore its cutting-edge music scene, learns how to direct traffic with a dancing policeman, and gets up close and personal with the world's oldest living primate, the tarsier. ( P.S. - "the tarsier"...been there, done that, ik herhaal : ga hen bezoeken in Corella ( Bohol Island) waar ze vrij in hun habitat leven (y) en niet in Loboc ( hetzelfde eiland), waar ze kunstmatig leven (n) ; in Corella leven ze tot 25 jaar terwijl in Loboc maar 10 jaar ! (n) - Gecko ) ;

NED 2
- 19.25 - Natuur op 2 - Wild Brazil ;

ARTE
- 06.10 - Arte+7 - Reizen met Art Wolfe - Hokkaido en Honshu ( Japan) ;
- 07.45 - Het Groote Noorden in 30 dagen - de Detroit van Bering, kaap Dejnev ;
- 08.30 - X:enius - kunstmatige ecosystemen en hun rol ;
- 09.55 - Het wilde Oosten - de nationale park Sumava, in Tchekije ;
- 11.05 - Landen van Europa - Slovenië ;
- 11.35 - Arte+7 - Senegal ;
- 12.49 - Geo - Taxi in de brousse - Oeganda ;
- 15.35 - China, op de vleugels van de duiven ;
- 17.50 - De metropolen van de toekomst - Tallin ;
- 18.15 - De geesten van de diepte - de haaien van de diepte ;
- 19.00 - De Ooskust van V.S.A. - New Hampshire and Maine ;
24.05.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - toeristisch magazine ; de mooiste lenteweekends (op verkenning in het RivierPark Maasvallei ) ; de mooiste lenteweekends ( Martelaarsstad Leuven & expo 'Ravage' ) ; Nederland: kamperen op de Veluwe ;
- 20.10 - Planeet Kuifje - Chili en Fiji ; exploratiereeks waarin Chris Dusauchoit de kijkers laat kennismaken met bestemmingen voor avontuurlijke reizigers. Vanuit het Hergémuseum in Louvain-la-Neuve neemt hij hen elke week mee naar twee 'groene paradijzen'; bestemmingen voor toeristen die net als de reporter Kuifje avontuurlijk aangelegd zijn en zich ver van de platgetreden paden willen begeven.

Chris Dusauchoit stelt vandaag een schitterende tocht te paard, met een minibusje of te voet voor in de Chileense Atacamawoestijn. De reizigers kunnen vanuit de oase San Pedro naar verschillende bestemmingen, o.a de warmwaterbronnen van El Tatio. Daarna gaat het naar de Fiji-eilanden. Daar kunnen duikers haaien voederen, of hun intrek nemen op een tot voor kort onbewoond eiland. Tenzij ze het binnenland intrekken en de snel stromende rivieren afvaren met een kajak of een rubbervlot.

CANVAS
- 19.05 - Facing the Atlantic - documentairereeks ; we vertrekken op de Azoren, een Portugese archipel van negen eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan. Daarna gaat de reis verder naar Andujar in Spanje, waar de zeldzame lynx leeft in de hooglanden van de Sierra Morena. Daarna trekken we naar het grootste drasland van Europa in het nationaal park Coto Doñana bij Sevilla. Op de Kanaaleilanden maken we kennis met een ongewone blonde egel, de meest kleurrijke hagedis van Europa en een rijke onderwaterwereld in het warme water van de Golfstroom. Na een bezoek aan de Scilly-eilanden, het meest zuidwestelijke punt van Engeland, is Schotland aan de beurt, met een van de grootste natuurlijke havens. Na een bezoek aan de Faerøer eindigt de tocht aan het grootste meer van IJsland met het helderste water ter wereld. ( laatste aflevering).

DISCOVERY GEOGRAPHIC
-06.25 - Wildest Arctic - Taiga : The Frozen Forests ; volg een jaar uit het leven van dieren zoals de bruine beer, die zich heeft aangepast aan de ijzige taiga, een immens woud dat één derde van alle bomen op onze planeet bevat.
- 12.15 - Huge Moves - Floating Fortesses ; een gespecialiseerd team probeert een enorme stad van drijvende huizen over een afstand van 100 km door Nederland te slepen. Bereiken ze zonder problemen hun eindbestemming?
- 13.05 - Huge Moves - Titanic Train Trek ; volg de avonturen van het team van 'Huge Moves' dat gespecialiseerd is in het transporteren van enorme gebouwen die niet bedoeld waren om van hun funderingen verplaatst te worden.
- 13.55 - Huge Moves - Gigantic Gun ; een gespecialiseerd team probeert een enorm oorlogskanon van Wiltshire naar Nederland te transporteren. De enige manier om het te vervoeren is over de weg en over zee.
- 14.45 - Huge Moves - Huge Helicopter ; een reddingshelikopter wordt in het ruim van 's werelds grootste vliegtuig van New York naar zijn nieuwe basis in Schotland getransporteerd.
- 15.35 - Huge Moves - Big Bomber ; een deskundig team moet een Canberra-bommenwerper over een afstand van 400 km van Coventry naar Newquay, Cornwall transporteren. Kan het toestel in zijn geheel worden verplaatst?
- 16.25 - Huge Moves - Huge Hovercraft ; kijk mee hoe een deskundig team een reusachtige hovercraft over een afstand van 7500 kilometer van Southampton naar zijn nieuwe thuishaven in Vancouver, Canada transporteert.
- 17.20 - Super Skyscrapers - verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.
- 18.15 - Dukes of Haggle - diep in het hart van de Appalachen is een nieuwe vorm van handel ontstaan. Neem een kijkje bij deze alternatieve veilinghandel, waar de een zijn rommel de ander zijn schat is.
- 18.40 - Dukes of Haggle ;
- 19.10 - Deadly Dilemmas - serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.
- 19.35 - Deadly Dilemmas ;
- 00.40 - An Idiot Abroad - India ; Karl en Warwick bezoeken India, waar ze lachyoga doen en een rol krijgen in een Bollywood-film. Zal Karl genieten van zijn verblijf op zijn minst favoriete bestemming? ( P.S. - Karl is niet zo'n idioot, hoor...;) - Gecko )
- 04.20 - Bear Grylls - Extreme survival caught on ...animals ; Bear heeft ooit gezegd dat hij uit ervaring geleerd heeft op te passen voor alles wat kan bijten. Dit zijn filmpjes van mensen die een confrontatie met een dier hebben overleefd.
- 04.45 - Bear Grylls - Extreme Survival caught on ...air ; Bear presenteert schokkende filmpjes van mensen die op het water in de problemen komen en het overleven. Aan het eind kiest hij zijn favoriete clip. Wat is jouw favoriete filmpje?

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-13.40 - Earth ;
- 16.20 - Living in Space ;
- 18.30 - Buried Secrets of the Buddha ;
- 19.05 - Megafactories - Illy ; kijk hoe deze Italiaanse onderneming 37.500 kg koffie per dag produceert en naar 140 landen exporteert, dankzij de nieuwste technologie. ( P.S. - ik weet niet als van de nieuwste technologie afhangt of van de koffiesoort : Jamaica's " Blue Mountain Coffee" is een van de duurste ter wereld ; "Illy" is, voor de Europeanen, de beste en de duurste koffie...:confused: ; als koffiedrinker, vind ik het bengrijk...-Gecko )
- 20.00 - Science of Stupid - Dont Lose Your Lunch ;
- 20.30 - Science of Stupid - Ring of Fire ;
- 21.00 - Evacuate Earth - documentairereeks over wat we zouden doen als de aarde ten onder gaat ? vandaag : Hell on Earth ;
- 23.00 - I Wouldn't Go In There - In deze tiendelige nieuwe serie wordt de geschiedenis achter de meeste angstaanjagende gebieden in Azië blootgelegd. Blogger Robert Joe gebruikt de Aziatische fascinatie met het paranormale om enkele onverklaarde verhalen rondom een Amerikaanse militaire post in Okinawa, Japan te onderzoeken. Hij duikt in de geschiedenis van Okinawa en ontdekt al snel dat de werkelijke gebeurtenissen op die plek angstaanjagender zijn dan de mythische geesten van het eiland ; vandaag : Devil's Island;
Robert Joe trekt naar het Vietnamese eiland Con Dao om spookverschijningen te onderzoeken bij een brug en bij de gevangenis van het eiland.

NED 1
- 22.25 - Ik vertrek ;

ARTE
- 06.35 - Arte+7 - Kroatie : het land van olijven en truffels ;
- 08.00 - Arte+7 - Cambodja : de kleine bamboetrein ;
- 08.50 - Arte+7 - Geo - Het zout van de Inca's ;
- 11.50 - De geboorte van een eiland - Tonga ;
- 12.35 - De Spaanse lynx in gevaar ?
- 14.30 - Een Franse Dorp - Saint-Antoine-l'Abbaye ;
- 15.55 - Frankrijk tussen hemel en aarden ;
- 18.35 - Reportage : Griekenland ;
25.05.2014

EEN
- 10.45 - Vlaanderen Vakantieland - herhaling ;

CANVAS
- 19.00 -Galápagos - driedelige documentaire van en met David Attenborough over de Galápagos-eilanden en hun belang voor ons inzicht in de natuurgeschiedenis en de wereld van dieren en planten ; vandaag : Evolution (y)
- 20.20 - Nicaragua - de trip gaat verder naar het noorden van Nicaragua. In León ontmoeten we een protestschilder van de revolutie en beklimmen een actieve vulkaan. We springen in de Pacific en vangen een reuzenkrab, zingen karaoke en komen terecht bij een intrigerende verzamelaar van curiosa.

VIER
- 19.10 - Dierendokter Australië ;
- 19.40 - De Vakantiegast - de doorgewinterde citytripper Iwein Segers trekt met reisadviseur en Canadaliefhebber Neil en zijn gezin door de weidse bossen en langs de ongerepte kusten van British Columbia. - Marc Reynebeau fietst met Timur en zijn twee dochters Hannah (12) en Ellen (10) naar Parijs. - Pascale Platel ontpopt zich aan boord van een zeilboot tot het ideale scheepsmaatje van Arik, Vicky en hun twee kinderen Kobe (11) en Nand (7). Ze zeilen langs de Engelse Zuidkust en het Isle of Wight.

VITAYA
- 10.20 - Animal 24/7 ;

DISCOVERY CHANNEL
- 06.25 - Mighty Ships - Crystal Serenity ; een kijkje achter de schermen op een schip dat consequent tot 's werelds beste cruiseschip wordt verkozen. Welke problemen moeten overwonnen worden bij het nastreven van perfectie?
- 08.55 - Ice Pilots - Cause for Celebration ; AJ en Candace trouwen in het IJskasteel. Het Turkije-team is van slag door een brandstoflek, een ontnuchterende overlevingscursus en een tragische crash. Durven ze toch te vliegen?
- 10.35 - Deadly Dilemmas - Serie waarin de kijker voor hypothetische dodelijke dilemma's wordt gesteld. Ontdek wat de wetenschappelijke redenering is achter de juiste keuze bij de denkbeeldige scenario's.
- 11.00 - Deadly Dilemmas ;
- 12.15 - Alaska : The Last Frontier - Circle of Life ; Op een afgelegen eiland trotseren Atz Lee en Eivin beren om op herten te jagen. Ondertussen proberen Charlotte en Otto op de boerderij de koe en haar kalf te redden.
- 13.05 - Whale Wars - Crossing the Line ; de uitgeputte bemanning van de Brigitte Bardot verlaat zo snel mogelijk het schip, terwijl kapitein Watson een team aan boord van het zwaar bewapende Japanse bewakingsschip stuurt.
- 13.55 - Deadly Dilemmas ;
- 14.20 - Deadly Dilemmas ;
- 22.50 - Deadly Islands - Killer Whale Island ; roofdierenkenner Dave Salmoni reist naar een afgelegen eiland in de stormachtige zuidelijke Atlantische Oceaan, waar grote aantallen jagende orka's te zien zijn.
- 23.45 - Yukon Men - Rite of Spring ; na een ruzie ondergaan Stan en Joey een overgangsritueel. Ondertussen dreigt er een confrontatie tussen Bob en Charlie als Bob zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-06.00 - Megafactories ;
- 08.45 - Wcked Tuna ;
- 13.25 - Cosmos - de vooraanstaande astrofysicus dr. Neil deGrasse Tyson blaast nieuw leven in het legendarische programma uit de jaren tachtig, dat destijds werd gepresenteerd door Carl Sagan. Het nieuwe ‘Cosmos’ vertelt het verhaal van de natuurwetten. In dertien afleveringen komt de zoektocht naar kennis tot leven, waarbij kijkers door het universum reizen om een volledig beeld te krijgen van de kosmos ; vandaag : A Spacetime Odyssey: Deeper, Deeper, Deeper Still ;
- 13.20 - Cosmos - vandaag : The Clean Room ;
- 14.15 - Cosmos - vandaag : Sisters of the Sun ;
- 15.10 - Cosmos - vandaag : The Electric Boy ;
- 16.05 - Cosmos - vandaag : The Lost Worlds of Planet Earth ;
- 21.00 - Science of Stupid ;
- 21.30 - Science of Stupid ;
- 22.00 - Cosmos - vandaag : The Immortals ;
- 23.00 - Time Scanners - vandaag : Colosseum ;
- 00.50 - Science of Stupid ;
- 01.20 - Science of Stupid ;

BBC 1
- 16.30 - Brazil with Michael Palin - vandaag : Into Amazonia ; Michael Palin travels from Brazil's northern border with Venezuela along the Rivers Branco, Negro, Amazon, Tapajos and Xingu, through the very heart of the Amazonia, before ending up at the capital Brasilia. He visits indigenous tribes like the Yanomami, and talks to their shaman and chief spokesperson Davi about the threats to their traditional way of life.

On the Rio Negro he encounters Elias, one of the last seringueiros, or rubber tappers, and watches the Amazon Philharmonic Orchestra rehearse in the magnificent Manaus Opera House. Travelling by river boat he heads up the Tapajos river to Fordlandia, to seek out what remains of Henry Ford's bold but ultimately unsuccessful attempt to build a rubber plantation the size of Wales in the middle of the rainforest.

In Belem at the mouth of the Amazon, he is dazzled by the exotic Amazonian foods that chef Thiago uses in his kitchen and learns from music producer Priscilla why Amazonian women like her and her protégé singer Gaby Amarantos are such powerful forces.

Travelling ever southwards to the upper reaches of the Xingu river he is welcomed to the Wauja tribe, one of the most colourful of all the Brazilian indigenous peoples. Anthroplogist-in-residence Emi Ireland helps explain their rich and complex rituals as well as why the Wauja women would like to marry Michael. The threats to their land and way of life from dam building, deemed necessary for the increasing exploitation of Brazil's abundant natural resources, is discussed with Wauja shaman Itsautaku.

In Brasilia he meets up with rock star and political activist Dinho Ouro Preto who thinks Brazil, despite all its social and environmental problems, is on the brink of fulfilling its destiny as a super power. P.S. - ja, die Michael Palin zelf, in levende lijve (y) - Gecko );

BBC 2
- 20.00 - Tropic of Cancer - Simon Reeve starts his epic journey around the world following the Tropic of Cancer, the northern border of the tropics region.

In this first episode Simon travels from the beautiful Pacific coast of Mexico, where he visits the luxurious holiday resorts of Baja California, before crossing the country's rugged interior.

Along the way he goes on patrol with a heavily armed police unit in Culiacan, headquarters of the fearsome Sinaloa drug cartel, and gets more than he bargained for from a female Lucha Libre wrestler.

The Tropic of Cancer skirts Havana, where Simon learns how allotments are helping the Cubans counter the effects of the US trade embargo; and in the Bahamas he discovers the hidden menace on the beautiful coral reefs that make these islands famous. ( P.S. - je kent hem, misschien niet persoonlijk, maar " he is a star", gelijk Michael Palin...beide kunnen spectaculaire reisreportages maken...(y) - Gecko );

NED 3
- 19.55 - 3 op reis ; Patrick Lodiers reist verder door Myanmar, dat tot twee jaar geleden nog geboycot werd door toeristen. Hij is bij het Inlemeer, waar dorpen op palen zijn gebouwd. Op drijvende tuinen worden allerlei groenten geteeld. Verder gaat hij op een mountainbike de bergen in, waar hij een bergstam ontmoet. Dennis Storm is tijdens zijn tour door de landen van de Europese Unie aangekomen in Estland. Op het Estse platteland trotseert hij de zwaartekracht tijdens een potje kiiking, de nationale en nogal extreme schommelsport. In hoofdstad Tallinn bezoekt hij een onheilspellend voormalig KGB-hotel.

ARTE
- 10.25 - De geest van de diepte - de grote inktvis ;
- 13.00 - Zoo : bescherming of gevangenschap ?
- 13.45 - Reizen met Art Wolfe - India : Allahabad en Benares ;

26.05.2014

VIER
- 08.35 - Dierendoker Australië ;
- 19.05 - Bondi Rescue ;
- 19.35 - Grenspolitie ;

VITAYA
- 23.45 - Een plaats onder de zon: ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 19.20 - James May's Man Lab ; vandaag : James en zijn vriend Oz proberen hun eigen kerstwonder te creëren door het te doen sneeuwen; daartoe sturen ze een vliegtuigje met een zoutvat richting wolkendek ; James toont ook hoe je een kerstboom versiert zonder ladder maar mét behulp van een donderbus ;

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - hoe kunnen de auto's op Daytona tijdens een race 24 uur lang op volle snelheid blijven rijden? En hoe wordt van het zoetste suikerriet ter wereld de bekende Caribische rum gemaakt?
- 07.40 - Dirty Jobs - Mannequin Factory - het wordt weer een smerige boel met Mike Rowe. Hij sloopt een caravanpark dat plaats moet maken voor een nieuw winkelcentrum. Daarna gaat hij door naar een etalagepoppenfabriek.
- 09.20 - Extreme Engineering - Melbourne Stadium ; Danny Forster is in Melbourne, Australië, waar hij de bouw van een van de meest innovatieve stadions ter wereld volgt. Het wordt de ultieme fanbeleving en een icoon voor de stad.
- 11.00 - Extreme Engineering - Singapore Skypark ; Danny Forster is in Singapore, waar boven op drie wolkenkrabbers 's werelds eerste Skypark wordt gebouwd. Kijk mee hoe hij helpt bij een ambitieuze hijsoperatie.
- 14.20 - How Do They Do It ? - hoe worden duizenden landmijnen uit WO II gevonden en onschadelijk gemaakt? Hoe wordt sprankelende cider gemaakt? En hoe worden struiken gesnoeid met een dun stuk nylondraad?
- 14.45 - How Do They Do It ? - hoe wordt een circustent met 1700 plaatsen in slechts 36 uur opgezet? En hoe wordt van Japanse esdoorn en mahoniehout 's werelds coolste instrument gemaakt: de elektrische gitaar?
- 16.00 - Ultimate Survival - Patagonië ( deel 2) ; Bear Grylls demonstreert nog meer overlevingstechnieken in de wildernis van de mangrovemoerassen en de jungle van Patagonië.
- 19.20 - Extreme Engineering - San Francisco Bay Bridge ; Danny Forster bezoekt het duurste project in Californië. Werklui haasten zich om de Oakland Bay Brug in San Francisco aardschokbestendig te maken voor de volgende zware aardbeving.
- 21.55 - Outback Truckers - outback-legende Steve Grahame vervoert voor drie miljoen dollar aan onmisbare elektriciteitsgeneratoren naar de afgelegen gemeenschap Kalumburu in het noordwesten van Australië.
- 22.50 - Alaska, The Last Frontier - Circle of Life ;
- 00.40 - Deadliest Catch - Lobstermen ;

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Highway Thru Hell ;
- 06.50 - Science of Stupid ;
- 08.40 - None Of The Above ;
- 09.30 - Megafactories - Illy ;
- 10.15 - Air Crash Investigation ;
- 11.05 - Science of Stupid ;
- 11.30 - Science of Stupid ;
- 11.55 - Cosmos ;
- 12.45 - Wicked Tuna ;
- 13.40 - Ultimate Airport Dubai (1e aflevering) ;
- 15.25 - Air Crash Investigation ;
- 16.20 - Wicked Tuna ;
- 17.15 - Science of Stupid ;
- 20.00 - Science of Stupid ;
- 20.30 - Science of Stupid ;
- 23.00 - Wicked Tuna ;
- 23.55 - Air Crash Investigation ;

ARTE
- 07.45 - Een treinticket voor ...Mexico ;
-08.55 - Zwart op wit : een reis in Duitsland ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk : Neuf-Brisac ;
- 11.45 - De mythische bergen van China - Emei-berg ( 1/3 ) ;
- 15.40 - India, het enige land van de "Irulars" ;
- 16.25 - Van Oost naar West : tussen Tiger en Euphrat ( 1/7) ;
- 17.50 - Reizen met Art Wolfe - Australië : het land van Arnhem en Kimberley ;
- 18.15 - Het volk van de vulkanen - de vagebonden van assen van Papoea ( 1/3 );
- 19.00 - Het Wilde Australië - bij de reuze kangoeroes (1/5) ;

27.05.2014

EEN
- 23.20 - In Italië ; vandaag : In the Heat of the Day ;

VIER
- 08.50 - Grenspolitie ;
- 16.40 - Dierendokter Australië ;
- 19.05 - Bondi Rescue ;
- 19.35 - Grenspolitie ;

VITAYA
- 00.10 - Een plaats onder de zon : ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 19.30 - James May's Man Lab - James doet een beroep op iemand met een goed geheugen voor het becommentariëren van de Grand National ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.40 - Dirty Jobs - Egg Farm ; Mike Rowe leert alles over het leven van een ei; van de kip tot de koekenpan. Helaas voor hem moet hij vervolgens de uitwerpselen van 1,4 miljoen kippen opruimen.
- 11.00 - Extreme Engineering - Kuwait Towers ; Danny Forster is in Koeweit waar 's werelds hoogste gedraaide toren wordt gebouwd, de Al Hamra-toren. Op de met kalksteen beklede toren komt een restaurant van 17 verdiepingen.
- 13.30 - Mythbusters - Trail Blazers ; het team kijkt opnieuw naar enkele controversiële experimenten in een poging de waarheid van de urban legend te onderscheiden. Waren hun oorspronkelijke antwoorden goed of fout?
- 14.20 - How Do They Do It ? - hoe wordt van een 700 jaar oude boom een Japanse trommel van twee ton gemaakt? Hoe kan een fabriek milieuvriendelijk duizenden auto's produceren? En hoe maken de Italianen pasta?
- 14.45 - How Do They Do It ? - hoe worden in Frankfurt de beroemde Frankfurter worstjes gemaakt? Hoe worden 's werelds nauwkeurigste geweren geproduceerd? En hoe wordt in casino's valsspelen voorkomen?
- 16.00 - Ultimate Survival - Siberia ; Bear Grylls geeft tips over hoe je de Siberische winter kunt overleven. Hij trotseert dagtemperaturen van 30 graden onder nul, doorkruist ijskoude rivieren en eet ongewoon voedsel ; (deel 1) ;
- 19.20 - Extreme Engineering - Gotthard Base Tunnel ; de Zwitsers besteden 18 miljard dollar aan de Gotthard-basistunnel, de langste ter wereld, waarmee reizen door de Alpen drie keer zo snel gaat. Danny Forster gaat op onderzoek.
- 21.00 - Building the World Cup - The Maracana ; kunnen bouwkundigen ondanks krappe deadlines, slechte weersomstandigheden en protestdemonstraties een van 's werelds bekendste stadions op tijd voor het WK voetbal renoveren?
- 21.55 - Super Skyscrapers - verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.
- 22.50 - Mega Builders - Tunnel Vision ; het boren van 's werelds langste tunnel door het Gotthardgebergte is een klus van megaproporties. We keren terug naar de Zwitserse Alpen om te zien hoe ver het werk is gevorderd.
- oo.40 - Deadliest Catch - Lobstermen ; vandaag : Cat and Mouse Game ;

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Highway Thru Hell ;
- 06.50 - Science of Stupid ;
- 08.20 - None Of The Above ;
- 10.15 - Air Crash Investigation ;
- 12.45 - Wicked Tuna ;
- 13.40 - Ultimate Airport Dubai ;
- 15.25 - Air Crash Investigation ;
- 16.20 -Wicked Tuna ;
- 17.15 - Science of Stupid ;
- 21.00 - Do or Die ; vandaag : Deadly Ocean Pull ;
- 21.30 - Do or Die ; vandaag : Killer Tsunami ;
- 22.00 - Science of Stupid ;
- 22.30 - Science of Stupid ;
- 23.55 - Air Crash Investigation ;

NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The American Dream ;

BBC 2
- 17.25 - Nature's Great Events - The Great Salmon Run ; every year grizzly bear families in North America depend for their survival on a spectacular natural event: the return of hundreds of millions of salmon from the Pacific Ocean to the mountain streams where they were born. The salmon travel thousands of miles to spawn and then die. The great run not only provides food for bears, but for killer whales, wolves, bald eagles, and even the forest itself. The question is: will the salmon return in time to keep hungry bears alive?

A mother grizzly and her cubs emerge from their den high in snowy Alaskan mountains. Filming from the air the team capture a TV first, following the bears as they negotiate a near vertical slope on their journey to the coast where they await the return of the salmon.

Meanwhile, the salmon are making their way to the to river mouths where they must swim upstream and against the current. The programme reveals how they tackle the torrents and leap over waterfalls, a feat equivalent to a human jumping over a house.

Dozens of hungry bears eagerly await the salmon that make it up river. In another TV first, underwater cameras record the ingenuity and fancy footwork they use to collect dead salmon from the bottom of deep pools.

In the final 10-minute diary, Close Encounters of a Grizzly Kind, wildlife cameraman Jeff Turner, who has filmed bears for 20 years, reveals how he pioneered techniques to show for the first time how bears caught salmon underwater.

- 22.00 - Welcome to Rio - As the eyes of the world turn to Rio de Janeiro for the 2014 World Cup, this three-part observational series reveals the truth about life inside Rio's famous shanty-towns, the favelas, through the lives of people who live there.

For years, the favelas were considered dangerous no-go areas, ruled by brutal drug traffickers. The government even built walls that hide them from view. Now with extraordinary access to these hidden worlds, this series reveals the favelas are places of energy, resourcefulness and humour, the crucible of all that is hot about Rio.

As part of the preparations for the World Cup and Olympics, the government has launched a military campaign to wrest control of the favelas from the drug gangs, a process they call 'pacification'. The series shows how pacification threatens the favelas' whole way of life, creating new problems even as it solves the old.

The first episode is filmed in one of the first favelas to be pacified, Cantagalo, a labyrinth of secret stairways that sits high on the hills overlooking the beaches of Copacabana and Ipanema.

The film follows two men: Rocky, a delivery man extraordinaire, who works every day to support his family carrying fridges, ovens and televisions on his shoulders up Cantagalo's steep staircases. As if those feats were not enough, he's also got to deal with his wayward son Felipe, who's caught up in the battle between the police and drug traffickers for control of the hill. It also tells the story of Acme, a graffiti artist who lives with his family beside a football pitch where drug traffickers used to execute those who broke their rules. The shooting may have stopped, but Acme faces a new threat, thanks to pacification. The government has declared his house is unsafe and has to be demolished.

ARTE
- 07.45 - Op het spoor van Marco Polo - van Turkije tot Iran ;
- 09.50 - Naturopolis - Tokyo, van metropolis tot tuinstad ;
- 11.15 - Dorpen van Frankrijk - La Grave ;
- 11.45 - Arte+7 - De mythische bergen van China - de Huang bergen ( 2/3) ;
- 12.40 - De arganolie, het witte goud van Marokko ;
- 16.25 - Van Oost naar West (2/7) ;
- 17.50 - Reizen met Art Wolfe - Antarctica en de Malediven ;
- 18.15 - Het volk van de vulkanen - Nicaragua ( 2/3) ;
- 19.00 - Wild Australië - De regenwoud van de grote vogels ( noordoosten) ( 2/5) ;
28.05.2014

CANVAS
- 21.30 - My America - Michiel neemt ons mee naar San Francisco, 'hometown' van zijn schoonouders en tegenwoordig dé plek waar jonge internetondernemers als in een 21ste-eeuwse goldrush op zoek gaan naar 'fame and fortune'. San Francisco houdt van nieuw. Beatniks in de jaren '50, hippies in de 'Summer of Love' van 1967: San Francisco was altijd ground zero voor de tegencultuur. Maar tegenwoordig is het een van de meest welvarende plekken op aarde, het nieuwe Manhattan waar de hippies van gisteren plaats moeten maken voor de internetgoeroes van vandaag. Is San Francisco in staat om Amerika te redden in een tijd waarin het land zijn competitieve voorsprong lijkt te verliezen? Zijn de digitale 'whizzkids' het o zo Amerikaanse antwoord op de vraag naar de noodzakelijke innovatie? Of zijn ze Amerika's meest charmante stad én het land zelf aan het verknoeien en verdelen? ; aflevering 1 - San Francisco ;

- 21.40 - Vranckx in Niemandsland - Rudi ontdekt het hartverscheurende verhaal van de enige overlevende van een vluchtelingendrama, een meisje van 14. Hij trekt verder naar Mali, in het kielzog van Nederlandse en Chinese militairen die er de vrede handhaven, en bereikt eindelijk de legendarische stad Timboektoe. Tenslotte komt hij terecht bij het meest kleurrijke en mysterieuze volk van heel Niemandsland...

VIER
- 08.50 - Grenspolitie ;
- 16.40 - Dierendokter Australië ;
- 19.05 - Bondo Rescue ;
- 19.35 - Grenspolitie ;

VITAYA
- oo.10 - Een plaats onder de zon : ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 19.30 - James May's Man Lab - James denkt dat hij eindelijk een sport heeft gevonden waarin hij kan uitblinken : hij neemt deel aan het WK blad-steen-schaar ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.40 - Dirty Jobs - Vellum Maker ; Mike Rowe stort zich op nieuwe onsmakelijke klussen. In deze aflevering oogst hij hop in Yakima, en vervolgens maakt hij papier van dierenhuiden in de Hudson Valley in New York.
- 11.00 - Extreme Engineering - New Orleans Surge Barrier; Danny is in New Orleans waar 's werelds sterkste orkaanbeschermingssysteem wordt gebouwd. Het omvat de grootste stormvloedkering die ooit is gemaakt en orkaanbestendige huizen.
- 12.40 - Super Skyscrapers - verken de grenzen van de technologie en het design van wolkenkrabbers. Nieuwe gebouwen worden steeds groter, hoger, groener, sterker, slimmer en luxueuzer dan hun voorgangers.
- 13.30 - Mythbusters - Exploding Water Heater ; Adam Savage en Jamie Hyneman testen bekende mythes. Kan een boiler met behulp van stoomkracht de atmosfeer in worden gebracht? Plus aandacht voor mythes rond spijkerbroeken.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Ontdek hoe de techniek van de moderne wereld werkt. Aan de hand van verrassende feiten en verhalen van achter de schermen onthullen we de geheimen van de industriële wereld.
- 16.00 - Ultimate Survival - Siberia ( 2/2 ) ; Bear Grylls is terug in Siberië. Hij trotseert extreme kou en onbegaanbaar terrein, drinkt jakkenbloed en bouwt een schuilplaats om te overnachten bij 30 graden onder nul.
- 19.20 - Extreme Engineering - Abu Dhabi Central Market ; de centrale markt van Abu Dhabi wordt het centrum van een nieuwe topbestemming, inclusief kantoren, parken, winkels en hotels die gebouwd zijn rond 's werelds hoogste woontoren.
- 00.40 - Deadliest Catch - Lobstermen ;

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Highway Thru Hell ;
- 06.50 - Science of Stupid ;
- 08.20 - None Of The Above ;
- 10.15 - Air Crash Investigation :
- 11.05 - Do or Die ;
- 11.30 - Do or Die ;
- 11.55 - Megafactories ;
- 12.45 - Wicked Tuna ;
- 13.40 - Ultimate Airport Dubai ;
- 15.25 - Air Crash Investigation ;
- 16.20 - Wicked Tuna ;
- 17.15 - Science of Stupid - Ymke Wieringa laat zien hoe je blessures kunt oplopen en jezelf op diverse manieren voor gek zetten met paaldansen of pogostick-springen.( aflevering 3).
- 20.00 - Evacuate Earth - vandaag : Zombie Earth ;
- 21.00 - Cosmos ;
- 00.50 - Wicked Tuna ;

NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The American Dream ;

BBC 2
- 16.45 - Big Cat Diary - A series of wildlife reports from Kenya's Masai Mara. The Big Cat Diary team watch the animals' night-time routine.
- 17.15 - Nature's Great Events - The Great Migration ; each year more than one million wildebeest and zebra invade the Serengeti grasslands, making it a paradise for the predators that live there. But what happens when the herds move off again? This programme follows the moving story of one lion family's struggle to survive until the return of the great migration.

Nature's Great Events tells the story of the epic trek of herds that follow the rains to fresh pastures, and the tale of the predators they leave behind.

The crew captures the desperate plight of a single pride of lions, revealing a different side to the Serengeti. Rather than being a predators' paradise, it is a land in constant change, with wildebeest following the rains and leaving the lions to tough it out.

The Ntudu pride has seven cubs, and is already suffering as the wildebeest leave to find fresh pastures. The four pride females struggle to find enough food for their hungry offspring.

As weeks turn to months, the pride members become more emaciated and frailer, and the number of cubs dwindles to just two.

As the herds begin to return, the plains reveal one final secret. For the first time since 1967, the Serengeti's only active volcano, Ol Doinyo Lengai, begins to billow ash and smoke. Filmed from the air, the team captures the exciting action. Fertilised by the volcanic ash over millions of years, these short grass plains are among the most productive grasslands in the world.

After months of hardship, the pride's tragic story, through sickness, drought and fire, is over as the herds return, providing plentiful food.

The final ten-minute diary, Pride and Peril, tells the harrowing story captured by film-maker Owen Newman of the Ndutu pride which he followed for more than a year.

- 22.10 - Coast - Australia ; Neil Oliver begins a stunning journey through the world's largest coral reef in the hands of the Australian Navy, sailing in the wake of James Cook.

Brendan Moar uncovers the living history of Australia's hidden slave trade. Xanthe Mallett dives a spectacular wreck in search of answers about its calamitous sinking. And Tim Flannery is granted rare access to a scientific research zone to examine coral history.

On idyllic Lizard Isand, Neil Oliver uncovers a bloody tale of cultural misunderstanding. Finally, at the southern end of the Great Barrier Reef, Emma Johnston heads underwater with Google to take the reef into homes around the world.

ARTE
- 06.55 - Argentinië ;
- 07.44 - In de sporen van Marco Polo ; Afghanistan en Iran ;
- 08.55 - Tijgers - de kinderjaren ( 1/3) ;
- 09.40 - Tijgers - ( vervolg) (2/3) ;
- 10.25 - Tijgers - (vervolg) ( 3/3) ;
- 11.15 - De dorpen van Frankrijk ; vandaag : Collognes-La-Rouge ;
- 11.45 - Arte+7 - De mythische bergen van China - vandaag : Tai-berg ; (3/3)
- 12.45 - Japan, de weg van het thee ;
- 15.10 - Reizen met Art Wolfe - Nieuw Zealand ;
- 15.35 - De gezegende regen - Indiaanse dorpen tijdens de droogte ;
- 17.50 - Reizen met Art Wolfe - Brazilië : Pantanal ;
- 18.15 - Het volk der vulkanen - zalm in Alaska ;
- 19.05 - Het wilde Australië - de wombats ;
- 23.15 - Vlucht over Himalaya ;
29.05.2014

CANVAS
- 20.40 - Wild Brazil - als het in Brazilië regent, dan regent het hard. De drie dierenfamilies moeten letterlijk en figuurlijk hun nek uitsteken om het hoofd boven water te houden. De baby's van de reuzenotters moeten uitkijken voor de jaguars en leren zwemmen voor de rivier overstroomt. De neusberen eten zich te pletter vooraleer hun voedselvoorraden onder water verdwijnen. En ook de kleine kapucijnaapjes moeten snel een aantal overlevingstrucs onder de knie krijgen.

- 22.05 - Toughest Place to Be - Train Driver ; treinbestuurder Simon Davies rijdt normaal met de hogesnelheidstrein tussen Londen en Manchester, maar in Peru wacht hem een heel andere uitdaging op een van de hoogste spoorlijnen ter wereld. Met de hulp van enkele plaatselijke machinisten leert hij hoe je een trein vol ijzererts veilig door de Andes loodst over een spoor dat hoger ligt dan de Mont Blanc. Tegelijk ontdekt hij een gemeenschap in crisis, want door vervuiling van de mijnactiviteiten raakt de plaatselijke bevolking meer en meer vergiftigd.

VIER
- 08.50 - Grenspolitie ;
- 16.40 - Dierendokter Australië ;
- 19.05 - Bondi Rescue ;
- 19.35 - Grenspolitie ;

2BE
- Ice Pilots NWT - realityreeks waarin de avonturen van de ijspiloten van Buffalo Airways gevolgd worden ; vandaag : Under Pressure ;

VITAYA
- 00.15 - Een plaats onder de zon : ver weg of dichtbij ;

ACHT
- 19.30 - James May's Man Lab - James reist naar Oxfordshire, waar hij een koninklijke traditie wilt redden; vindt hij een manier om naar aanleiding van het koninklijke jubileumjaar duizenden burgers hun feestelijkheden te gunnen ?

DISCOVERY CHANNEL
- 07.40 - Dirty Jobs - Maggot Farmer ; na op een madenkwekerij in Idaho te hebben gewerkt, gaat Mike naar Arizona waar hij meehelpt een reusachtige cactus in veiligheid te brengen voor een naderende storm.
- 11.00 - Extreme Engineering - Rio de Janeiro Power Grid ; in Brazilië wordt een van de grootste hydro-elektrische projecten ter wereld gebouwd, met tunnels door zeven bergen en twee dammen. Presentator Danny Forster gaat op onderzoek.
- 13.30 - Mythbusters - Shooting Fish in a Barrel ; Adam Savage en Jamie Hyneman onderzoeken populaire mythes en proberen vast te stellen welk bewijs er bestaat voor een aantal van de bekendste urban legends ter wereld.
- 15.10 - Mighty Ships - "Henry Larson" ; de ijsbreker van de Canadese kustwacht, de Henry Larson, vertrekt uit de haven van Lewisporte in Newfoundland voor een 7-daagse patrouille naar de wateren rond het eiland Fogo.
- 16.00 - Ultimate Survival - Namibia ; survivalexpert Bear Grylls bevindt zich in de Namibwoestijn in Afrika en demonstreert essentiële overlevingstechnieken op een van de heetste en droogste plekken op aarde.
- 19.20 - Extreme Engineering - Port of Rotterdam ; Danny Forster bezoekt de haven van Rotterdam, waar gewerkt wordt aan het grootste landaanwinningsproject in de geschiedenis, met als doel de havencapaciteit te verdriedubbelen.
- 20.10 - Treehouse Masters - Temple of Adventure ; in het Poconogebergte in Pennsylvania bouwt Pete een avontuurlijke boomhut voor een gezin dat graag op ontdekkingsreis gaat. Het wordt een innovatief meesterwerk van twee etages.
- 21.00 - Deadly Islands - Grizzly Bear Island ; bioloog en roofdierenkenner Dave Salmoni reist naar een bergachtig eiland in de Noordoost-Pacific, dat het leefgebied is van een groot aantal grizzlyberen.
- 21.55 - Yukon Men - River Rising ; een hongerige beer doodt een paar sledehonden van Stan. Ondertussen begint de rivier de Yukon zo snel te ontdooien dat de dorpelingen naar hogere gronden moeten vluchten.
- 00.40 - Deadliest Catch - Lobstermen - Here Come the Crabs ; maak kennis met de wereld van de kreeftvissers van Port Judith, Rhode Island, en New Bedford, Massachusetts. Kijk mee hoe deze vissers de Noord-Atlantische Oceaan trotseren.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Highway Thru Hell ;
- 06.50 - Science of Stupid ;
- 08.20 - None Of The Above ;
- 10.15 - Air Crash Investigation ;
- 12.45 - Wicked Tuna - Battle Royale ;
- 13.40 - Ultimate Airport Dubai ( 4e aflevering) ;
- 15.25 - Air Crash Investigation ;
- 16.20 - Wicked Tuna - Brotherly Shove;
- 17.15 - Science of Stupid ;
- 23.55 - Air Crash Investigation ;

NED 1
- 19.30 - Nick & Simon & The Americam Dream ;

BBC 2
- 10.05 - Escape the Continent - France : Poitou-Charentes ; as economic woes mount, poor weather lingers and the pace and stress of life in the UK spirals, many Brits are asking whether a new life under Mediterranean skies is worth considering.

Taking a variety of contributors, couples, new parents, retirees or those just seeking a life change, the show provides an opportunity to test drive what an alternative life could look like in a totally new, sunny clime. The programme showcases gorgeous, competitively priced homes, stunning locations, amenities, potential employment openings and leisure opportunities on foreign shores. Clearly it isn't all blue skies and sangria, so a good dose of reality takeout is explored too offering information on issues such as property law, local taxation and healthcare.

In this episode, Nicki Chapman crosses the channel to property shop with buyers from Sheffield who are hoping to start a new life abroad in the Poitou-Charentes region of France. Nicki offers up some helpful tips on moving to France and visits the home of one of the world's best-known brandies.

- 16.45 - Big Cat Diary - Fundi the cheetah and her two cubs go missing and the search is on to find them and two impressive new male lions have moved in on the territory of one of the prides.
- 17.15 - Nature's Great Events - The Great Tide ; a mighty army of dolphins, sharks, whales, seals and gannets hunt down the billions of sardines along South Africa's east coast each winter. This is the sardine run: an underwater Armageddon, the greatest gathering of predators anywhere on the planet, and the most spectacular event in the world's oceans.

However, in recent years the sardine run has become less predictable, perhaps due to the warming effects of climate change. If the sardine run does not happen, the lives of the animals caught up in the drama hang in the balance.

Pioneering a unique boat stabilised camera mount for surface filming, the Nature's Great Events crew capture all the high octane action as the predators compete for sardines, filmed with aerial, underwater and above water cameras. Super slow motion cameras also capture the very moment gannets plunge into the water, hitting it at 60 miles an hour.

A violent winter storm is the trigger for the sardines to begin their desperate dash. They are followed by a super-pod of 5,000 dolphins and further up the coast more predators gather. A shoal of sardines 15 miles long is pushed into the shallows and aerial shots show thousands of sharks gathering to feed on them.

The climax to the sardine run is a spectacular feeding frenzy as the dolphins round the sardines up into balls on which all the predators feast. Gannets rain down in their thousands, sharks pile in scattering the fish and a Bryde's whale lunges in taking great mouthfuls of sardines.

ARTE
- 06.25 - Reizen with Art Wolfe - Patagonië - Torres del Paine National Park ;
- 07.35 - In de spoor van Marco Polo - van Tadjikistan tot in de Chinese woestijnen ;
- 08.45 - Arte+7 - De oostkust van V.S.A. - Florida, " the sunshine state" ( 1/5) ;
- 09.30 - Arte+7 - De oostkust van V.S.A. - De zuidstaten ( 2/5) ;
- 10.15 - Arte+7 - De oostkust van V.S.A. - New York , the Big Apple ( 3/5) ;
- 11.00 - Arte+7 - De ooskust van V.S.A. - In het hart van New-England ; ( 4/5 ) ;
- 11.45 - Arte+7 - De oostkust van V.S.A - New Hampshire & Maine ( 5/5) ;
- 12.50 - Nicaragua, de vervloeking van de "lobstermen" ;
- 17.50 - Reizen met Art Wolfe - het koninkrijk van Bhutan ;
- 19.00 - Wild Australië - de koalabossen ;
- 20.05 - Arte+7 - De Wilde Oosten - de Sumava Nationaal Park ( Tsjechië ) ;


Labels : Afghanistan, Antarctica, Argentinië, Australië, België, Bahamas, Bhutan, Brazilië, Cambodja, Canada, Chili, China, Colombië, Cuba, Duitsland, Ecuador, England, Estland, Fiji, Filippijnen, Frankrijk, Griekenland, IJsland, India, Iran, Italië, Japan, Kroatië, Kuwait, Malediven, Marokko, Mexico, Myanmar, Namibië, Nederland, Nieuw Zealand, Nicaragua, Oeganda, Rusland, Peru, Portugalië, Schotland, Senegal, Singapore, Slovenië, Spanje, Tadjikistan, Tsjechië, Tonga, Venezuela, V.A.E., Vietnam, V.S.A., Zuid-Afrika, Zwitserland,
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan