TV Reisprogramma's week 27.06 - 04.07.2014

Gecko

Well-Known Member
27.06.2014

EEN
- 16.45 - David Attenborough's Natural Curiosities - Britse natuurdocumentaire reeks waarin Sir David Attenborough stilstaat bij een aantal vreemde verschijnselen in de natuur die hem nog steeds intrigeren. (y)

- 19.45 - Zoo Australië - documentairereeks over het leven achter de schermen van de indrukwekkendste dierenparken van Australië.
Wanneer een pasgeboren slankaap verstoten wordt door zijn ouders, moeten de verzorgers de klok rond werken om het zeldzame diertje in leven te houden. De Afrikaanse leeuw Bruiser wordt behandeld voor een ernstig tandprobleem. De verzorgers moeten zeventig Australische ratten bij elkaar drijven, zodat de renovatiewerken aan hun nieuwe verblijf van start kunnen gaan. En vooraleer de dierenartsen een pas aangekomen soepschildpad kunnen behandelen, moeten ze erachter komen wat er mis is met zijn vin.

CANVAS
- 16.15 - World's Most Dangerous Roads - Phil Jupitus en Marcus Brigstocke ondernemen samen een avontuurlijke reis in Bolivië, waar ze de beruchte Dodenweg volgen. Het wordt een avontuur vol adrenaline, hilariteit en adembenemende landschappen. Het duo belandt niet alleen in hartje bandietenland, ze moeten ook het gigantische zoutmeer Salar de Uyuni oversteken. Hier beseffen ze plots dat ze zich helemaal niet meer kunnen oriënteren. Hun eindbestemming is de oude bergstad Potosi, waarvan het zilver ooit het Spaanse imperium hielp financieren.

VTM
- 17.55 - Border Security Australia - Nog voor je in Australië landt, weet de douane al wie je bent, waar je vandaan komt en wanneer je je ticket hebt gekocht. Dat lijkt niet belangrijk, maar meer hebben de douaneofficiers niet nodig om een onderzoek te starten. En dat ondervinden twee passagiers uit Maleisië. Brian uit Texas is werkloos, heeft slechts 200 dollar op zak en bezit geen kredietkaarten. Hij beweert dat hij zijn vriendin, een Vietnamese uitwisselingsstudente, komt bezoeken en dat zij hem gedurende drie maanden zal onderhouden. Douaneofficier Ken zal bepalen of hij het land in mag. Maar de spullen die Brian bij zich heeft, maken hem nog meer verdacht. Quarantaineofficier Andrew maakt zich zorgen omdat er een vogel rondvliegt in de douanezone. Door het risico op vogelgriep is extra voorzichtigheid geboden. De vogel laat zich echter niet zomaar vangen. Elke dag landen er 11.000 passagiers in de luchthaven van Sydney. Velen ervan worden aangesproken door de douane.

VITAYA
- 23.45 - A Place in the Sun - Home or Away ; Pat en Andrew Rogerson uit Yorkshire willen verhuizen naar de kust zodat ze hun passie voor zeilen volledig kunnen uitoefenen. Andrew overwon onlangs kanker en wil zijn vleugels uitslaan naar het Franse eiland Corsica. Maar Pat wil dicht bij de kinderen blijven en verkiest de Solent, in het zuiden van Engeland.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - UPS/Coal ; neem een kijkje in het enorme sorteercentrum van UPS in Kentucky vanwaaruit miljoenen pakketten wereldwijd worden bezorgd. En ontdek hoe in de Appalachen steenkool wordt gewonnen.
- 06.25 - How Do They Do It ? - Tetra Pak/House/Ambulance ; hoe worden jaarlijks 130 miljard kartonverpakkingen voor vloeistoffen gemaakt? Hoe wordt in een week een huis op maat gebouwd en hoe past alle nodigde apparatuur in een ambulance?
- 08.25 - The Man Who Doesn't Breathe - Ice ; wereldkampioen vrijduiken Stig Severinsen reist naar het ijzige Groenland, waar hij gaat proberen om twee wereldrecords te verbeteren. Zullen zijn pogingen slagen?
- 11.25 - Wildest Indochina - Vietnam ; Vietnam ligt langs de oostkust van het Aziatische schiereiland Indochina. In de bruisende jungle leeft zo'n 10% van alle diersoorten ter wereld.
- 12.15 - Wildest Islands - Japan ; Japan bestaat uit een archipel die 6852 eilanden omvat, met sterk verschillende klimaatzones. Maak kennis met de unieke diersoorten die in dit fascinerende gebied voorkomen.
- 13.05 - Mythbusters - Waterslide Wipeout ; Adam en Jamie testen een viral video om te zien of het mogelijk is van een glijbaan van 60 meter te glijden, 35 meter door de lucht te vliegen en veilig in een kinderbad te landen.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Storms/Hovercraft ; ontdek hoe de Zweedse strijdkrachten hovercrafts gebruiken om soldaten en apparatuur over allerlei soorten ondergrond te vervoeren. En hoe voorspellen meteorologen het weer?
- 14.20 - How Do They Do It ? - Roads/Coins ; ontdek hoe de Dan Ryan Expressway in Chicago elke dag een kwart miljoen auto's verwerkt en kijk mee hoe de Amerikaanse Munt jaarlijks 20 miljard munten produceert.
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - Omdat de grond bevroren is, moet Otto het buitentoilet verplaatsen. Eve gaat voor het eerst op hertenjacht op Afognak-eiland en Atz en zijn zoons verzamelen bomen voor een project.

NED 3
- 21.25 - My America - de Nederlander Michiel Vos werd in 2009 Amerikaans staatsburger tijdens een ceremonie op Ellis Island. Hij deed de 'pledge to the flag' met President Obama en transformeerde zichzelf van een advocaat uit 'old Europe' tot een 'newsman' in New York City. Maar... Amerikaan worden is nog iets anders dan Amerikaan zijn. Om zijn plek te kunnen vinden in Amerika, moet de Europese immigrant zichzelf opnieuw uitvinden. Maar hoe doe je dat? Hoe Amerikaans moet je worden en hoe Europees mag je blijven? Michiel zoekt het uit in gesprekken met andere immigranten: Henry Kissinger (oorspronkelijk uit Duitsland), Gene Simmons (frontman van KISS, oorspronkelijk uit Israël) en de Nederlandse cineast Paul Verhoeven. Zij raden hem aan vooral niet zichzelf te zijn, maar zo Amerikaans mogelijk te worden. Tijdens zijn verdere zoektocht door zijn nieuwe vaderland, leggen bevriende celebrities, maar ook de Afghaanse koffieverkoper op de hoek Michiel uit wat nu eigenlijk het geheim is van Amerika en 'what it takes to become a real American'.

NED 2
- 13.20 - Rail Away - Canada : Prince Rupert - Jasper ; Charles Hayes, inspirator en bouwer van een spoorlijn van meer dan 1000 km door de Rockies. Ook na zijn dood bleef zijn droom leven en nog steeds rijdt er een trein door dit woeste deel van Canada.

- Natuur op 2 - De Vliegende Neushoorns ; in 2012 zijn in Zuid-Afrika ruim zeshonderd neushoorns gedood om hun hoorns.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
-08.00 - Do or Die - Terrible Twister ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Pilot vs Plane ;
- 10.40 - Highway Thru Hell : U.S.A - A Cold Day in Hell ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Tuna, Beta, Kappa ;
- 14.05 - Seconds from Disaster - Death in Mid-Air ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Cleared For Disaster ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Brotherly Shove ;
- 20.00 - Wicked Tuna - Sharks And Recreation ;
- 23.55 - Air Crash Investigation - Cockpit Chaos ;

BBC 2
- 09.20 - Helicopter Heroes - a good samaritan has the roof cut off her car after she gives an injured horsewoman a lift, and the team calls in the fire brigade to lower a patient from a third floor window.
- 11.35 - The Travel Show - Ade Adepitan is in Yorkshire asking if the Tour de France will help close the north-south divide by encouraging more tourists up north.
Greg McKenzie joins the retro ravers in the the Spanish resort of Mallorca to find out why clubbing is no longer just for the young.
Tommy Sandhu finds out how to get duty free booze home in one piece in Global Gadgets, plus a viewer's tale from Romania in Animated Adventures.

ARTE
- 06.05 - Gezichten van Europa - de mazen van de duivel ( Polen) ;
- 06.35 - Mijn Universum - een dokter in Spiekeroog ( Duitsland) ;
- 07.45 - Venezuela, gezien vanuit een ballon ;
- 10.00 - Polynesië, een bestraalde toekomst ;
- 10.50 - Reizen met Art Wolfe - Peru, de nationale park Manu ;
- 11.45 - Een buitengewone trein - ontdek de Schotse Highlands ( P.S. - zie ook "Directory", "Travel by Trein" - Gecko:) );
- 12.45 - Géo - De Man die de haaien lief had ( Frans Polynesië ) ;
- 15.15 - Arte+7 - Prohibitie - een Amerikaanse Ervaring ; een oceaan van rum ;
- 16.10 - Arte+7 - Prohibitie - een Amerikaanse Ervaring ; een natie van hypocrieten ;
- 17.30 - Een treinticket voor...Israël ;
- 18.15 - Een treinticket voor ...van Chicago naar San Francisco ;
- 19.00 - Een treinticket voor ...Corsica ;
28.06.2014

EEN
- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - toeristisch magazine ; - Vlaanderen fietsland. De favoriete plekjes in fietsparadijs Limburg. Deel 2; - De mooiste wandelroutes in Vlaanderen. Landschapswandelingen in Noord-Hageland; - Viva Vespa in Italië. Deel 1: Umbrië ;

CANVAS
- 17.25 - Fanaticos - een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 12.15 - The Zoo - Een kleine goudkat heeft medische verzorging nodig. De jonge giraf Ndale probeert een nieuwe smaak uit. Babyluipaard Tortoise ontmoet zijn vader en moeder voor de eerste keer.
- 18.00 - Border Security Australia -
De Amerikaan Caleb reist naar Australië om zijn internetliefde Cecilia in levende lijve te ontmoeten. Hij heeft echter nauwelijks geld op zak en dat blijkt een probleem te zijn voor de douane-inspecteurs. In de Australische luchthavens passeert er jaarlijks 23 miljoen kilogram post. In het sorteercentrum doorzoekt douaneofficier Sue een pakje uit Nederland. Ze vindt in de doos een roman, die niet alleen een misdaadverhaal herbergt. In de luchthaven van Melbourne wordt in de bagage grondig gezocht naar smokkelwaar of andere verboden producten. Een toerist wordt op de rooster gelegd wanneer er in zijn bagage resten van een koningscobra worden aangetroffen.

- 18.30 - The Zoo - olifant Kashin moet onder de scanner om platen te laten nemen van haar tenen. Een groep listaapjes trekt op avontuur. De twee mannelijke leeuwen Tombo en Tonyi ontmoeten voor het eerst hun vrouwtjes.

VITAYA
- 18.05 - Oplichters in Buitenland - Bali ; Kees van der Spek reist in deze aflevering naar Bali. Aan de hand van verhalen van gedupeerde vakantiegangers duikt hij in de wereld van timesharing; de handel in vakantieaccommodaties die wereldwijd bekendstaat om agressieve verkoopsmethoden, valse voorwendselen en wurgcontracten. Maar Bali blijkt ook een eiland vol corrupte politie, stelende geldwisselaars en zelfs rovende apen die het op de portemonnee van toeristen hebben voorzien.

ACHT
- James May's Man Lab - in deze aflevering demonstreert James hoe je zelf een bar bouwt, hoe je duelleert met pistolen, hoe je op zee navigeert met behulp van 'powder of sympathy'-magie en een hond, hoe je nooit meer zonder wc-papier valt en hoe je een orkest samenstelt uit niets dan topmuzikanten.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Soft as Sponge/The Knowledge ; in deze aflevering ontdekken we hoe naar sponzen wordt gedoken en hoe taxichauffeurs de weg weten naar zoveel verschillende bestemmingen.
- 09.45 - Weird of What ? - Lichtverschijnselen boven de Indische Oceaan zorgen voor paniek, terwijl op het Michigan-meer een jacht verdwijnt. In Newfoundland richt een mysterieuze explosie veel schade aan.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Acces 360 World Heritage - St. Petersburg ;
- 09.25 - Do Or Die - A Gory End ;
- 09.50 - Science of Stupid - Richard Hammond verkent gênante en pijnlijke avonturen met karate, bunnyhoppen en snowboarden op water.
- 11.05 - World's Worst Natural Disasters ;
- 11.55 - America's Lost Treasures - Los Angeles ;
- 23.00 - I Wouldn't Go In There - House On The Hill ;

ARTE
- 08.50 - Prohibitie - een natie van dronkaards ; (1/5)
- 09.40 - Prohibitie - het smokkelen ; ( 2/5)
- 10.35 - Prohibitie - de misdaad organiseert zich ; (3/5)
- 11.30 - Arte+7 - Prohibitie - een Amerikaanse ervaring ; (4/5)
- 12.25 - Arte+7 - Prohibitie - een Amerikaanse ervaring ; (5/5)
- 17.10 - De Alpen gezien vanuit een ballon ;
- 17.55 - Reizen met Art Wolfe - Mali, van Sahel tot Sahara ;
- 18.20 - Géo - Lamu, een ezeleiland ( Kenya) ;
- 20.00 - Bhutan en het Nationale Bruto Geluk ;
- 20.43 - Reisportretten - Armenië, Azerbaïdjan ;
- 20.50 - Het einde van de piramides tijd ;
- 21.40 - Angkor, een verdwenen beschaving ;
29.06.2014

EEN
- 17.00 - David Attenborough's Natural Curiosities - Britse natuurdocumentaire reeks waarin Sir David Attenborough stilstaat bij een aantal vreemde verschijnselen in de natuur die hem nog steeds intrigeren. (y)

CANVAS
- 17.25 - Fanaticos - een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 12.15 - De Zoo - Trent gaat naar Zuid-Afrika om daar twee babyjachtluipaarden te ontmoeten die naar de Auckland Zoo verhuizen. Ook de orang-oetans maken zich klaar om naar hun nieuwe stekje te gaan. Goudkat Saigon zet zijn eerste stappen in de wijde wereld.
- 17.55 - Border Security Canada - de landsgrenzen worden voortdurend bedreigd. Of het nu gaat om drugssmokkel, illegale immigratie, inspecties of het meenemen van verboden voorwerpen, de douaniers houden het allemaal in de gaten.

ACHT
- 10.35 - Paul Merton in India - Delhi ; zijn verkenningstocht van India begint in Delhi, waar hij de apenplaag die de stad teistert helpt indijken, om vervolgens een tempel te bezoeken waar ratten vereerd worden. Hij wordt er ook volgeling van een naakte goeroe en kijkt vol ontzag toe hoe andere leden indrukwekkende kunstjes uithalen met hun penis.

- 14.20 - India, A Country That Doesn't Like Women - in een dorp in Rajasthan is kindermoord traditie: weinigen durven er op te staan tegen de mannen die niet alleen beweren dat vrouwelijke baby's te duur zijn, maar die ook openlijk toegeven dat ze niet willen dat vrouwen een degelijke opleiding krijgen. Verkrachtingen en brutaal geweld tegen vrouwen zijn er aan de orde van de dag. Maar de tijden lijken eindelijk te veranderen.

VITAYA
- 10.20 - Animal 24/7 - de inspecteurs van de Britse dierenbescherming gaan langs bij een windhond die in een veel te kleine caravan moet leven.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Money Movers/Catch of the Day/Amazing Grace ; in deze aflevering ontdekken we hoe geld veilig wordt vervoerd, hoe je grote vissen kunt binnenhalen en hoe de doedelzak werkt.
- 06.25 - Built From Disaster - Skyscrapers ; in ‘Built From Disaster' onderzoeken we de veranderingen die de afgelopen 50 jaar hebben plaatsgevonden in het design en het bouwproces van diverse soorten wolkenkrabbers.
- 08.05 - Storm Chasers - No Rest for the Weary ; als Team TIV succes boekt in het territorium van Reed, gaat Reed fanatieker jagen. Er ontstaan spanningen in Team Twistex als Tim voorzichtig wordt tijdens een jacht in Kansas.
- 08.55 - Ice Pilots - Up in the Air ; na het vertrek van haar echtgenoot is Kelly genoodzaakt een beslissing te nemen over haar toekomst in Buffalo. Jeremy maakt een fout waardoor zijn carrière in gevaar komt.
- 09.45 - Beyond The Challenge - het unieke verhaal van poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour. Ze willen het wereldrecord vestigen voor de langste ongemotoriseerde poolexpeditie in volledige autonomie.
- 11.25 - River Monsters : Special - Jeremy Wade herleeft zijn ontmoetingen met 's werelds meest bizarre zoetwatervissen, waaronder een gevaarlijke meerval die een visser met huid en haar verslonden zou hebben.
- 12.15 - Deadly Islands - Devil's Island ; presentator Dave Salmoni bezoekt een van de meest ongerepte regenwoudeilanden op aarde. Dit schitterende groene paradijs voor de kust van Panama heeft echter een duister geheim.
- 13.05 - Dual Survival - On the Menu ; Joe en Cody laten zien hoe je levend uit de Zuid-Afrikaanse wildernis kunt komen. Ze ontsnappen aan hongerige leeuwen en dolle nijlpaarden en komen op het pad van jagende stropers.
- 14.45 - Off The Hook : Extreme Catches - Aloh-Aahh! ; Eric gaat naar Hawaï om een ouderwetste krijger te worden. Hij gaat rotsduiken en vist vanuit een traditionele uitlegger-kano met een handlijn op geelvintonijn.
- 15.10 - Off The Hook : Extreme Catches - Hawaiian Lu-Ow! ; Eric gaat in Hawaï op zoek naar opihi, ook wel het schelpdier des doods genoemd. Daarna duikt hij naar octopussen, waarbij hij de dieren met de hand te lijf gaat.
- 16.35 - Bear Grylls : Extreme Survival Caught On ...Water ; Bear presenteert schokkende filmpjes van mensen die op het water in de problemen komen en het overleven. Aan het eind kiest hij zijn favoriete clip. Wat is jouw favoriete filmpje?
- 17.00 - Outback Truckers - Kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.
- 20.00 - Aliens - The Definitive Guide - How to Prepare ; ontdek of buitenaardse wezens de aarde zouden bezoeken en hoe we ons op deze gebeurtenis moeten voorbereiden. Met het nieuwste onderzoek van vooraanstaande wetenschappers.

NED 3
- 19.55 - 3 Op Reis ; Floortje is in het hoge noorden van Noorwegen. Vanuit Tromso , de hoofdstad van het noorderlicht, rijdt ze richting Alta. Hier trotseert ze de kou en volgt ze een les in hondenslee rijden.
Dennis bezoekt Duitsland. Dit is het laatste land van zijn handjes-in-de-lucht-voor-de-EU-tour. En hoe kan je zo'n tour beter afsluiten dan met skiën en après ski!

- 22.00 - Spuiten en Slikken Op Reis - Oeganda & Brazilië ;
Tim is in Oeganda bij een traditionele besnijdingsceremonie. Hij volgt twee jonge jongens in de aanloop naar hun grote dag. En dat is de dag dat ze publiekelijk hun voorhuid verliezen, maar daar hun mannelijkheid voor terug krijgen. Tim onderzoekt hoe diep deze traditie in de cultuur zit geworteld en ontmoet een man die midden op straat, onder dwang is besneden. Natuurlijk is Tim ook aanwezig als de jongens hun ultieme mannelijkheidstest ondergaan.
- Rio de Janeiro is de komende jaren gastheer van verschillende grote sportevenementen zoals het WK voetbal en de Olympische Spelen. Onder druk van die evenementen probeert de stad af te komen van haar drugsproblemen. Filemon gaat kijken hoe dit wordt aangepakt. Hij gaat mee met een grootschalige politie-operatie, waarbij een door gewelddadige drugsdealers geregeerde favela wordt schoongeveegd. Ook bezoekt hij de zogenaamde cracklands, een toevluchtsoord voor de vele crackverslaafden in Rio.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.20 - Wicked Tuna - Tuna Beta Kappa ;
- 09.30 - Do Or Die - Choking To Death ;
- 09.50 - Science Of Stupid - Richard Hammond laat zien hoe en waarom een avontuur kan uitlopen op een nachtmerrie.
- 11.55 - America's Lost Treasures - Santa Ana ;
- 17.10 - Science Of Stupid - zie aflevering van 09.50 uur ;
- 17.40 - Science Of Stupid - zie aflevering van 09.50 uur ;
- 18.05 - The '80s Greatest...Gadgets ;
- 22.00 - Birth of Europe - Collision ;
- 23.00 - Cosmos : A Spacetime Odyssey - When Knowledge Conquiered Fear ;

BBC 2
-20.00 - Tropic Of Cancer - Laos to Hawaii ; Simon Reeve continues his epic journey around the world following the tropic of Cancer, the northern border of the tropics region.

The last leg of Simon's journey begins in the jungles of Southeast Asia and ends in the tropical paradise of Hawaii.

Prevented from following the tropic through China by the Chinese government, Simon instead discovers the increasing Chinese influences in neighbouring Laos and Vietnam. And in Laos, he samples some local delicacies: roast squirrel (or is it rat? p.s. - I've been there...the rat is a kind of tough to chew - Gecko ;)) and caterpillars. In Vietnam, he discovers cruelly caged moon bears, farmed for their bile, which is used in traditional medicines.

Next stop is Taiwan, and in the Tropic of Cancer primary school he meets some of the world's highest achieving children.

The journey around the world ends in Hawaii, a tropical paradise blighted by environmental problems, including some of the dirtiest beaches on the planet.

After travelling around the tropic of Capricorn and the Equator, this series completes Simon's trilogy of journeys exploring the amazing tropics region with his toughest, longest, most ambitious challenge yet.

- 22.00 - A Cabbie Abroad - London cabbie Mason McQueen follows up on his experiences in Toughest Place to be a Taxi Driver as he takes on a global taxi-driving challenge.

Mason gives up his black taxi to work in one of the most remote inhabited cities on Earth during the coldest time of the year. In the frontier city of Iqaluit on the edge of the Canadian Arctic, there is no public transport - so the city's small, rugged band of taxi drivers are vital to keeping the population on the move.

An Arctic boom town, Iqaluit attracts many Canadians who are willing to brave the cold, dark and harsh conditions in return for the high wages on offer. It is also a place where the original inhabitants of the Arctic, the Inuit, are still struggling to find their place in the modern world. During his time in Iqaluit, Mason catches a glimpse of the old Inuit world as he joins a hunter out on the sea ice and also spends time in a local soup kitchen, providing an insight into the homelessness, depression and drug abuse that plagues the modern Inuits.

As a full scale blizzard hits the city, Mason faces driving conditions tougher than anything he has ever experienced. He must battle through temperatues of minus 30 degrees, ferocious winds of 70 miles per hour, icy roads and white outs to get the people of Iqaluit safely home.

ARTE
- 05.55 - Reizen met Art Wolfe - Mongolië, tussen steppen en bergen ;
- 06.20 - Arte+7 - Uiterste Steden - Bangkok ;
- 08.55 - Kleine beesten - De baby-mier ;
- 09.50 - Uiterste Steden - Yakutsk, de ijsstad ( Rusland) ;
- 10.35 - Arte+7 - Hammerfest, de nachtstad (Noorwegen) ;
- 11.35 - Metropolis - Birmingham ;
- 12.15 - Mijn Stad : München ;
- 14.25 - De Skeletten van Sahara ( Niger) ;
- 15.15 - Het einde van de piramides tijd ; (1/2)
- 16.10 - Angkor, een verdwenen beschaving ; (2/2)
- 19.15 - Dromen op platteland - Zuid-Tirol ;
- 20.41 - Reisportretten - Brazilië ;
30.06.2014

EEN
-16.40 - Andalusia from the sky - Franse documentaire reeks met fascinerende beelden vanuit panoramisch standpunt.
- 22.05 - Reizen Waes - Turkmenistan ; realityreeks waarin Tom Waes naar landen trekt die de doorsnee toerist liever links laat liggen.

De eerste bestemming van Tom is meteen een primeur: Turkmenistan. Turkmenistan is een van de meest wereldvreemde landen op de planeet. De voorbije twee presidenten hebben rond zichzelf een gigantische personencultus gecreëerd en het land volledig van de rest van de wereld geïsoleerd. Buitenlandse journalisten komen het land normaal gezien niet in. Tom is het wel gelukt. Waarom is onduidelijk, maar na heel lang aandringen heeft hij als eerste westerling een officiële uitnodiging gekregen om in het land een reisdocumentaire te maken. Een unieke kans: Tom heeft dingen kunnen zien en vastleggen die nog geen enkele cameraploeg voor hem heeft kunnen vastleggen. Toch was reizen en filmen in Turkmenistan geen lachertje. Toms reisschema lag tot op de seconde vast - en vooral - elk contact met gewone burgers werd hem onmogelijk gemaakt. Elke afwijking van dat schema was een probleem en praten met iemand anders dan zijn gidsen was uit den boze. Maar het heeft wel een ongelooflijk portret opgeleverd. Van de waanzin van een dictatuur met te veel geld en een president die daarmee de meest waanzinnige projecten uit de grond stampt. Het is een van de meest absurde reizen uit de reeks geworden.


CANVAS
- 16.30 - Iedereen Duivel - de wedstrijd in Schotland inspireert de Belgische supporters tot een ware volksverhuizing. Het 10 000 man sterke rode legioen dat over land, te water en in de lucht afreist naar Glasgow, heeft een opvallende delegatie uit de Oostkantons. Man van de campagne Kevin De Bruyne, op een zijspoor bij zijn club Chelsea, vindt bij de Rode Duivels zijn voetbalplezier terug. Ook Kevins familie maakt de trip om hun oogappel aan te moedigen in Hampden Park. Assistent-coach Vital Borkelmans is de loyale rechterhand van Marc Wilmots en een vertrouwenspersoon voor de jonge spelers. Tot ieders verrassing wordt middenvelder Steven Defour in de strijd gegooid.

- 17.25 - Fanaticos - een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 12.10 - Vinger aan de Poot - Hoofdverzorger Peter neemt ons mee in de wondere onderwaterwereld van Aquatopia. Er wacht hem een gevaarlijke onderneming. Vermoedelijk is één van de verpleegsterhaaien zwanger. Een echografie kan zekerheid brengen. Maar dan moet Peter wel in het bassin van de haaien duiken. Gedragstherapeut Geert Debolster komt in de hel terecht. Marinka hoopt dat Geert kan helpen, want haar vier lieftallige chihuahua's stoppen niet met blaffen. Dierenarts Björn krijgt een depressieve cavia op bezoek. En schildpad Jan moet noodgedwongen overnachten bij Marie.

- 18.00 - Border Security Australia - een container met glaswerk uit de Filippijnen komt aan op Australisch grondgebied. De douanebeambten vinden geen glas, maar wel twee ton tabak. De bladeren vormen een quarantainerisico en zijn bovendien illegaal gesmokkeld. De inspecteurs besluiten de chauffeur te volgen die de container oppikt. Zodra de gesmokkelde goederen geleverd worden, volgt er een inval. Een Chinese toeriste probeert voedsel binnen te brengen in Australië. Dit is ten strengste verboden en de vrouw krijgt een fikse geldboete. Deborah kreeg verkeerd advies over haar toeristenvisum en loopt het risico om gedurende drie jaar de toegang tot Australië ontzegd te worden. Deborah gaat door het lint, want haar vriend woont in Australië.

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;

VITAYA
- 22.35 - Oplichters in het Buitenland - Vietnam ; aan de hand van verhalen van gedupeerde vakantiegangers, reist Kees van der Spek deze week af naar Vietnam. In Ho Chi Minh gaat hij op zoek naar een criminele bende die met het kaartspel blackjack talloze slachtoffers heeft gemaakt. In samenwerking met de lokale politie komt hij de oplichters op het spoor.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Storms/Hovercraft ; ontdek hoe de Zweedse strijdkrachten hovercrafts gebruiken om soldaten en apparatuur over allerlei soorten ondergrond te vervoeren. En hoe voorspellen meteorologen het weer?
- 06.25 - How Do They Do It ? - Roads/Coins ; ontdek hoe de Dan Ryan Expressway in Chicago elke dag een kwart miljoen auto's verwerkt en kijk mee hoe de Amerikaanse Munt jaarlijks 20 miljard munten produceert.
- 08.05 - The Man Who Doesnt Breathe - Water ; Stig Severinsen gaat de grootste uitdaging van zijn leven aan: hij wil zijn eigen wereldrecord voor het 22 minuten onderwater blijven zonder te ademen verbeteren. Zal het lukken?
- 12.15 - Aliens - The Definitive Guide - How to Prepare ; ontdek of buitenaardse wezens de aarde zouden bezoeken en hoe we ons op deze gebeurtenis moeten voorbereiden. Met het nieuwste onderzoek van vooraanstaande wetenschappers.
- 13.05 - Mythbusters - Fireball Stun Gun ; kijk mee hoe Adam Savage en Jamie Hyneman de meest raadselachtige mythes en broodjeaapverhalen van onze tijd ontraadselen, ontzenuwen en aan de kaak stellen.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Container Ships/Trucks ; het containerschip de Estelle Maersk is 400 m lang en 22 verdiepingen hoog. Hoe vaart dit enorme schip de wereld over? En ontdek ook hoe de Peterbilt-truck wordt gemaakt.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Rockets/Binoculars/Wipers ; ontdek hoe een ruimteveer wordt gelanceerd en hoe verrekijkers duidelijker en scherper dan ooit kunnen worden gemaakt. En kijk mee hoe bij Bosch ruitenwissers worden geproduceerd.
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - volg de familie Kilcher en hun geïsoleerde gemeenschap net buiten Homer in Alaska. De family woont en werkt al vier generaties lang op hun boerderij.
- 20.10 - Outback Truckers - kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.
- 22.00 - Outback Truckers - kijk mee hoe de truckers hun kostbare lading door de Australische outback vervoeren. Het is hun missie om de goederen op tijd af te leveren en heelhuids weer terug te keren.

BBC 2
- 08.45 - Helicopter Heroes - A man is trapped after a three-tonne steamroller careers down a ravine, and a mum-to-be is involved in a serious road accident.

- 00.20 - A Cabbie Abroad - London cabbie Mason McQueen follows up on his experiences in Toughest Place to be a Taxi Driver as he takes on a global taxi-driving challenge.

Mason gives up his black taxi to work in one of the most remote inhabited cities on Earth during the coldest time of the year. In the frontier city of Iqaluit on the edge of the Canadian Arctic, there is no public transport - so the city's small, rugged band of taxi drivers are vital to keeping the population on the move.

An Arctic boom town, Iqaluit attracts many Canadians who are willing to brave the cold, dark and harsh conditions in return for the high wages on offer. It is also a place where the original inhabitants of the Arctic, the Inuit, are still struggling to find their place in the modern world. During his time in Iqaluit, Mason catches a glimpse of the old Inuit world as he joins a hunter out on the sea ice and also spends time in a local soup kitchen, providing an insight into the homelessness, depression and drug abuse that plagues the modern Inuits.

As a full scale blizzard hits the city, Mason faces driving conditions tougher than anything he has ever experienced. He must battle through temperatues of minus 30 degrees, ferocious winds of 70 miles per hour, icy roads and white outs to get the people of Iqaluit safely home.

- 01.20 - I Bought A Rainforest - wildlife cameraman Charlie Hamilton James has spent $10,000 on 100 acres of Peruvian rainforest, without even looking at it first. Situated at the end of a road, he hopes it is a strategic purchase, which will stop loggers illegally entering the Manu National Park and cutting down trees. But when he gets there, he quickly realises things are not quite so simple.

Once he has established camp and got his bearings, he discovers he has not bought the pristine virgin rainforest of his dreams, but instead 100 acres of secondary forest complete with a squatter, a cocaine field and some dangerous neighbours. A sign recently painted on a rock on his river reads 'Do not pass. Order to shoot!' alongside a crude picture of a gun.

Undaunted, Charlie sets about looking for what animals and insects there are still on his land. But it is only when he goes to visit a local NGO, called CREES, which 30 years ago replanted a large area of forest which is now full of large animals and plants, that he begins to believe that his mission is not entirely hopeless.

With biologist Andy Whitworth, Charlie goes to find a mahogany tree which is due to be cut down in just 48 hours' time. They decide to do a 'bio-blast' on the tree - cataloguing as many animals that live on or around the tree as they can before it is cut down.

Devastated by the loss of one of the giants of the forest, Charlie returns to his land, more determined than ever that he needs to confront the squatter and illegal logger living on his land, and throw him off. But when he finally catches up with him, his resolve is tested in an unexpected way...

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Up In Flames ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Cleared For Disaster ;
- 11.30 - Birth Of Europe - Collision ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Brotherly Shove ;
- 14.05 - Seconds From Disaster - Bhopal ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Target Is Destroyed ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Blue Grit ;
- 23.00 - Wicked Tuna - The Reckoning ;
- 23.55 - Air Crash Investigation - Pilot vs Plane ;

ARTE
- 07.45 - Arte+7 - Route 66 (1/3) ;
- 10.40 - Dromen op platteland - Zuid-Tirol ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Villefranche-de-Conflent ;
- 11.45 - Arte+7 - De Kusten van Frankrijk - van Dunquerque tot Havre ;
- 12.45 - Géo - Iquitos, een stad tussen 2 rivieren ;
- 15.40 - De stedeling in Romeinse Galië, van 50 BC tot de 5de eeuw ;
- 16.10 - De Skeletten van Sahara ;
- 17.30 - Latijns Amerika - Natuurlijke Paradijzen : De Andes ;
- 18.15 - Latijns Amerika - Natuurlijke Paradijzen : Amazonia ;
- 19.00 - Latijns Amerika - Natuurlijke Paradijzen : Venezuela ;
- 20.05 - Mongolië, vanuit een luchtballon ;
01.07.2014

EEN
- 22.05 - Reizen Waes - Turkmenistan ( herh. van 30.06.2014 ) ;

CANVAS
- 16.32 - Iedereen Duivel - In aanloop naar de mogelijk beslissende wedstrijd bij rivaal Kroatië, zit bondscoach Wilmots met meer vraagtekens dan ooit. Kapitein Kompany moet door blessure forfait geven. En vaste waarde in de spits Christian Benteke raakt niet tijdig speelklaar. Hoop van de natie Romelu Lukaku wordt klaargestoomd om de aanval te leiden. Materiaalmannen en masseurs leven vol verwachting toe naar de ontknoping van de campagne. Op Zaventem worden de Duivels uitgewuifd door hun fans. De spelersgroep is vastberaden de klus in Zagreb te klaren.

- 17.25 - Fanaticos - Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Paul doet erg zijn best om niet op te vallen, maar dat is buiten de douane-inspecteurs gerekend. Paul vertelt dat hij een zakenman is en dat een kennis zijn koffer heeft gepakt. De douane-inspecteurs vinden een verdacht pakje in zijn bagage, dat zeven beeldjes bevat. De scan moet duidelijk maken of er drugs in verborgen zitten. - In de luchthaven van Melbourne hebben de douaniers een grote som geld gevonden in de bagage van een toeriste uit Hongkong. Wanneer je meer dan zesduizend euro op zak hebt, moet je dit aangeven. De vrouw zag dit over het hoofd en als ze geen duidelijke uitleg kan geven, dreigt ze haar geld te verliezen. Douane-inspecteur Sean vindt de koffer van toerist Oscar verdacht. Hij vermoedt dat er drugs verstopt zit in een dubbele bodem. Oscar ontkent in alle talen, maar hij kan niet verhinderen dat de drugsscanner erbij wordt gehaald.

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;

DISCOVERY CHANNEL
- 13.05 - Mythbusters - Flu Fiction ; kijk mee hoe Adam Savage en Jamie Hyneman de meest raadselachtige mythen en broodjeaapverhalen van onze tijd ontkrachten, ontzenuwen en ontmaskeren.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Rig Lift/Shaver ; ontdek hoe een boorplatform van 11.000 ton 14.000 km wordt verplaatst van Schotland naar Singapore. En hoe helpen roodharige Beiers Braun een perfecte scheertechniek te vinden?
- 14.20 - How Do They Do It ? - Halogen/Mufflers/Locks ; hoe kan een brandende lamp heter zijn dan het kookpunt van ijzer? Hoe kunnen lawaaiige auto's stil worden gemaakt en hoe worden jaarlijks miljoenen unieke sloten gemaakt?
- 14.45 - You Have Been Warned - Homemade Heroes ; een top-20 van internetclips van stunts en experimenten, waaronder een reusachtige katapult uit Nieuw-Zeeland, rollende auto's in Nederland en een Engelse muur des doods!
- 15.35 - Rattlesnake Republic - Ga mee naar Texas en volg het wel en wee van vier teams van moedige ratelslangenvangers. Kijk mee hoe ze hun brood verdienen met het vangen van deze gevaarlijke dieren ( P.S. - je hoeft niet naar Texas te rijden om de ratelslangen te "ontmoeten", in Arizona hebben ze het ook - zelf gehoord ;) - Gecko )
- 16.25 - Alaska : The Last Frontier - volg de familie Kilcher en hun geïsoleerde gemeenschap net buiten Homer in Alaska. De family woont en werkt al vier generaties lang op hun boerderij.

OP 12
- 21.15 - Bye, Bye Mama - Yves en Daan trekken door Indonesië. Ze relaxen op het paradijselijke eiland Lombok en worden even hindoe en moslim. Ze doen een speciaal dansje en gaan voor het eerst op jacht. En Daan wordt verrast door een snotaap.

- 21.40 - Walking the Amazon - documentaire over een expeditie waarbij de voormalige Britse legerkapitein Ed Stafford probeert te voet de Amazonerivier te volgen van bron tot monding;
Hij begint aan de tocht in het gezelschap van zijn vriend Luke Collyer. Het tweetal vertrekt in de Andes van Zuid-Peru en denkt een jaar nodig te hebben om de 6000 kilometer af te leggen tot aan de monding aan de Atlantische kust van Brazilië. Ze vertrekken zonder camerateam en willen heel de expeditie zelf filmen. Stafford beklimt onderweg een berg van 5400 meter, brengt nooit geziene tribale rituelen in beeld, wordt ervan verdacht een handelaar in menselijke organen te zijn en moet al zijn survivalervaring aanwenden om dagelijks aan eten en drinken te geraken. Al lukt dat niet altijd. ( afl. 1) ; ( P.S. - het boek is even fantastisch interessant, echt de moeite om naar de verfilming ook te kijken (y) - Gecko).

ARTE
- 06.35 - Reizen met Art Wolfe - Nieuw-Zeeland ;
- 07.50 - Route 66 ( 2/3) - het hart van Amerika ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Le Pöet-Laval ;
- 11.45 - Arte+7 - De Kusten van Frankrijk : van Honfleur naar Mont-Saint-Michel ;
- 12.45 - Géo - Het 100-jarige schip van Tanganyika ( tussen Tanzania en Zambia );
- 15.15 - Het geheim van de mummies van Antinoé ;
- 16.10 - De oorlogskarren van de farao's ;
- 17.30 - Costa Blanca ;
- 18.18 - Andalusië ;
- 19.00 - Costa del Sol ;
- 20.05 - De Alpen, gezien vanuit een luchtballon ;
- 22.35 - Griekenland, het jaar nul ;

BBC 2
- 08.05 - Animal Park - Kate Humble and Ben Fogle look behind the scenes at Longleat Safari Park. Winston the rhino's life-threatening arthritis and Jolly the giraffe's bad leg are just two of the conditions investigated with the aid of a cutting-edge thermal imaging camera. Join Ben and Kate as they look at the animals in a way that has never been done before. Plus meet the otter family's new arrivals!

- 09.20 - Helicopter Heroes - A romantic proposal ends in intensive care when the groom crashes his car on the way to ask for his girlfriend's hand in marriage, and pilot Jon squeezes Helimed 99 into a supermarket parking space.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Antler Assault ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Target is Destroyed ;
- 11.30 - Wicked Tuna - The Reckoning ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Blue Grit ;
- 14.05 - Seconds From Disaster - Jonestown Cult Suicide ;
- 15.00 - Air Crash Investigations - Cold Case ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Tuna Beta Kappa ;
- 20.00 - Science Of Stupid - Don't Loose Your Lunch ;
- 20.30 - Science Of Stupid - Ring Of Fire ;
- 21.00 - Do Or Die - Fire In The Sky ;
- 21.30 - Do Or Die - Deadly Mudslide ;
- 23.50 - Air Crash Investigation - Cleared For Disaster ;

NED 2
- 11.02 - Max Maakt Mogelijk - Noodhulp Bosnië ; Jan Slagter reist af naar het gebied in Bosnië waar in mei een extreme overstroming plaatsvond.
Het water is inmiddels gezakt maar de problemen zijn daarmee niet verdwenen. In grote delen van het land is hulp op gang gekomen maar in een land waar 1,5 miljoen inwoners slachtoffer zijn van het water, zijn er nog veel mensen aan hun lot overgelaten.
Samen met de voorzitter van Stichting Proplan, Willem Pronk, gaat Jan op pad om noodhulp te bieden.
- 19.25 - Nature's Microworld - Britse serie die een totaal nieuwe kijk biedt op het functioneren van de aarde en waarin de raadsels van onze planeet stuk voor stuk worden ontrafeld: De Serengeti.
02.07.2014

EEN
- 16.40 - Ontdek de wereld - Peru: juweel van de Inca's ; reisprogramma dat op zoek gaat naar de toeristische bezienswaardigheden van een bepaalde stad of regio.
We reizen door de heilige vallei van de Inca's in Peru: van Cuzco trekken we naar het zuiden tot aan het Titicacameer.

- 22.15 - De baard van Bartel - De gletsjer van Ilulissat, Groenland.

8-delige avonturenreeks waarin Bartel Van Riet naar zeven uithoeken van de wereld trekt. Hij wil er met zijn eigen ogen zien of de kroonjuwelen van de natuur bestand zijn tegen de klimaatsverandering.

De reis van Bartel begint in Groenland. De titel van een fantastisch tv-programma is niet toevallig de eerste bestemming in De baard van Bartel. Groenland wordt door wetenschappers de barometer van de aarde genoemd, de kanarie in de mijn. Iedere verandering in het klimaat wordt daar eerst opgemerkt en later over de hele wereld vastgesteld. En de gletsjer van Ilulissat is daarvan het meest zichtbare en treffende voorbeeld. Het is een van de snelst bewegende en meest actieve gletsjers ter wereld. Hij ligt aan de westkust van Groenland, 250 kilometer boven de poolcirkel. De gletsjer braakt ijsschotsen uit in de fjord van Ilulissat, waardoor er een spectaculaire ijsrivier is ontstaan. De combinatie van enorme ijsbergen, ruwe zeeën en barre koude maakt van 's werelds grootste ijsmachine een uniek natuurfenomeen. Bartel houdt van extreme omstandigheden en uitdagingen. En die vindt hij op zijn tocht naar Ilulissat. Hij wil een tussenstop maken op het eiland Qeqertarsuaq, maar om daar te geraken, moet hij een heuse arctische storm trotseren. De beklimming van een ondergesneeuwde berg loopt maar net goed af en kamperen bij een temperatuur van -20°C weegt zwaar op het gemoed. Maar majestueuze ijsbergen, vissen met de Inuit op kabeljauw, trekken door een bevroren woestenij en elke dag opnieuw overdonderd worden door de diepvries van de aarde, loont uiteindelijk meer dan de moeite. ( P.S. - WOW, Groenland, mijn bestemming voor 2016, ik ga het zeker niet missen, zeker omdat de westkust en Ilulissat op mijn reisprogramma staan, daar ga ik naar toe! :)(y) - Gecko).

CANVAS
- 21.40 - Louis Theroux's L.A. Stories - De Verenigde Staten hebben een van de meest strenge wetgevingen inzake seksuele delicten. Veroordeelden krijgen een celstraf, maar worden ook nadien nog van dichtbij gevolgd en staan levenslang op een lijst van seksuele daders. Hierdoor wordt het moeilijk voor hen om werk of een woning te vinden en worden ze in de praktijk vaak dakloos. Louis Theroux ontmoet enkele van deze mensen en gaat na of deze strenge regulering de maatschappij veiliger maakt en of dergelijke delinquenten eigenlijk een tweede kans verdienen.

VTM
- 18.00 - Border Security Australia - Tomas uit Praag valt de douaneagenten in de luchthaven van Sydney meteen op. De kerel ziet er erg onverzorgd uit en ruikt verschrikkelijk. Bovendien heeft hij slechts 400 euro op zak en heeft hij geen bagage. Douanier Ken stelt hem voor om een douche te nemen op de luchthaven, maar Tomas weigert. - In een aparte ruimte in de luchthaven van Sydney wacht Emanuele in spanning af. Hij is in het bezit van een Italiaans paspoort, maar de douane-inspecteurs vertrouwen het zaakje niet omdat hij geen woord Italiaans spreekt. Ze vermoeden dat de man uit Albanië komt. Met hoogtechnologische apparatuur worden de stempels, het papier en het watermerk van zijn paspoort onderzocht. In het postsorteercentrum van Brisbane onderzoekt Catherine een verdachte videocassette. Die ziet er aan de buitenkant heel gewoon uit, maar de scan toont aan dat er iets in opgeslagen zit. Catherine vermoedt dat het om XTC-pillen gaat.


ACHT
- 01.50 - Paul Merton in India - vandaag : Punjab ; Paul reist naar de deelstaat Punjab, waar hij kennismaakt met traditionele travestieten en stoere Sikhs, de kleinste bodybuilder ter wereld ontmoet en deelneemt aan een wedstrijd Bhangradansen. Vervolgens trekt hij naar Jaipur in Rajasthan, waar agressieve bedelende eunuchen de plaatselijke middenstand belagen en de fameuze Jaipurvoet een zegen is voor duizenden geamputeerden. Paul maakt ook nog een tussenstop in Delhi en waagt er zich aan een partijtje blinde cricket.

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - How Do They Do It ? - Rig Lift/Shaver ; ontdek hoe een boorplatform van 11.000 ton 14.000 km wordt verplaatst van Schotland naar Singapore. En hoe helpen roodharige Beiers Braun een perfecte scheertechniek te vinden?
- 06.25 - How Do They do It ? - Halogen/Mufflers/Locks ; hoe kan een brandende lamp heter zijn dan het kookpunt van ijzer? Hoe kunnen lawaaiige auto's stil worden gemaakt en hoe worden jaarlijks miljoenen unieke sloten gemaakt?
- 06.50 - Swamp Brothers - Partners in Slime ; Stephen leidt een agressieve moederalligator af terwijl Robbie haar eieren verzamelt om te voorkomen dat ze worden opgegeten. Stephen moet zijn angst voor slangen overwinnen.
- 13.05 - Mythbusters - Storm Chasing Myths ; deze aflevering van Mythbusters gaat over de perfecte storm. Adam en Jamie onderzoeken tornado's en worden daarbij bijgestaan door Reed Timmer en Sean Casey van Storm Chasers.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Airbus/Chainsaw ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In 'How Do They Do It?' wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Hydroelectric Dam/Microchips ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In 'How Do They Do It?' wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen.
- 14.45 - You Have Been Warned - Human Guinea Pigs ; een top-20 van 's werelds leukste internetclips van moedige menselijke proefkonijnen, waaronder de Amerikaan die auto's omrolt en de Russische dakenspringer.
- 15.35 - Rattlesnake Republic - Hell 'n' Back ; twee slangenvangers bezoeken een eiland vol ratelslangen. Slangenvanger Jackie Bibby tart het lot in een nog niet verkende grot. Riley Sawyers probeert een amateur te trainen.
- 00.00 - Off The Hook : Extreme Catches - Aloh-Aahh! ; Eric gaat naar Hawaï om een ouderwetste krijger te worden. Hij gaat rotsduiken en vist vanuit een traditionele uitlegger-kano met een handlijn op geelvintonijn.
- 00.30 - Off The Hook : Extreme Catches - Hawaiian Lu-Ow! ; Eric gaat in Hawaï op zoek naar opihi, ook wel het schelpdier des doods genoemd. Daarna duikt hij naar octopussen, waarbij hij de dieren met de hand te lijf gaat.

NED 3
- 23.55 - Slikken en Spuiten op Reis - herh. van 29.06.2014.

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;

BBC 2
- 08.05 - Animal Park - Kate Humble and Ben Fogle look behind the scenes at Longleat Safari Park. There's life and death drama on Meerkat Mountain, where babies are imminent. Kate bravely goes down to Wolf Wood to pick food for the tortoises. Meanwhile, will the giraffes like their new waterhole?

- 09.20 - Helicopter Heroes - A mounted policewoman is feared paralysed after she falls from her horse, and a marathon runner sparks a major rescue operation after he slips on a riverside path.

- 22.10 - Coast Australia - Tim Flannery begins this Top End adventure at Victoria Settlement and learns of its tragic history in the struggle to colonise Australia's northern frontier.

Neil Oliver examines the ferocious bombing of Darwin and a remarkable story of reconciliation between former enemies. Miriam Corowa confirms that not all Hollywood dreams come true, especially along this unforgiving coast. Plus, Xanthe Mallett goes on patrol with Australian Customs Fisheries to hunt for killer ghost nets.
And no Top End story would be complete without a crocodile - Emma Johnston draws blood in the name of science.

- 02.20 - Welcome to Rio - the final episode of the series celebrates the resourcefulness of some of Rio's poorest residents. Living on their wits, favela residents are adept at exploiting whatever opportunities come their way.

Rosie and her husband Marcos used to work on Rio's landfill but when they heard it was going to close, they decided to start their own business, a recycling centre in their own backyard. With seven kids to feed, they make good use of the items left behind by the everyday folk of Rio.

Down on the beaches of Copacabana and Ipanema, favela entrepreneur Assis has a new business plan, whilst Jorge the sea scavenger rakes the sand beneath the waves looking for treasures left behind by the tourists and rich local residents.

Thamy Delicia is a rising star in the favela funk scene. However, her explicit lyrics and provocative dancing mean she needs to clean up her act if she is going to make it big outside of the favela and win the respect of her evangelical mother.

- 03.20 - A Very British Airline - British Airways is one of the UK's most visible brands, selling Britishness as a mark of quality. But in the last decade, the business has faced financial crisis and today, more people fly Easyjet than BA. As the airline reaches a turning point, the BBC's cameras have been allowed unique access to its inner world, from top level decisions to the daily challenges of a global operation.

This episode explores how the airline tries to persuade people to spend more to fly, revealing the world found behind the 'millionaire's door' at Heathrow Terminal 5, a lounge, restaurant, spa and champagne bar reserved for those select few who are happy to part with small fortunes to fly in the airline's First Class.

Also this episode, a look at how the airline is playing catch-up with some of its rivals as it brings its first A380, the world's biggest passenger plane, into service. Plus, the programme follows 18 anxious new recruits on their journey to become cabin crew with British Airways. With exacting standards of dress, behaviour and knowledge, not all of them will make it through the 6-week training course, designed to uncover who is - and who is not - BA.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Falling Through Ice ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Cold Case ;
- 10.40 - Do Or Die - Fire In The Sky ;
- 11.05 - Do Or Die - Deadly Mudslide ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Tuna, Beta, Kappa ;
- 14.05 - Seconds from Disaster - Fire In The Cockpit ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Doomed To Fail ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Bad Blood ;
- 20.00 - Evacuate Earth - Frozen Earth ;
- 23.50 - Air Crash Investigation - Target Is Destroyed ;

ARTE
- 07.45 - Arte+7 - Route 66 - Het Grote Westen (3/3) ;
- 10.40 - Reizen met Art Wolfe - Antarctica en Falkland Islands ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Yvoire ;
- 11.45 - Arte+7 - De Kusten van Frankrijk - van Cancale tot Ile d' Ouessant ;
- 12.45 - Géo - De Ark van Noach van Bolivia ;
- 16.10 - Een "Vallei des Konings" in China ;
- 18.15 - Een gevaarlijke weg naar school - Kenya ;
- 19.00 - Een gevaarlijke weg naar school - Himalaya ;
- 20.05 - Venezuela, gezien vanuit een luchtballon ;
03.07.2014

EEN
- 16.40 - Ontdek de Wereld -Zuid-Afrika : van het ene wildreservaat naar het andere ; reisprogramma dat op zoek gaat naar de toeristische bezienswaardigheden van een bepaalde stad of regio.
Een reis vanaf de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria langs verscheidene natuurgebieden tot in de oostelijke kuststad Durban.

- 22.05 - Inside Gatwick - Keep it safe ; docuserie over de fascinerende wereld van Gatwick Airport, de op één na drukste luchthaven van Londen en de drukste luchthaven ter wereld met maar één start- en landingsbaan.

Gatwick wordt grondig onder handen genomen om een antwoord te bieden op het afnemende aantal passagiers en de nieuwe imago's van concurrerende luchtvaarmaatschappijen. Het hele project zal in totaal ruim een miljard euro kosten. De programmamakers volgen CEO Stewart Wingate, bagage-afhandelaars en reizigers terwijl de luchthaven een gedaanteverwisseling ondergaat.

- 22.50 - Koppen XL - Tekenalarm ! - reportageprogramma met het beste en spraakmakendste uit het internationale aanbod.

Met de vele kampen die eraan komen, zijn we er al voor gewaarschuwd! Er zijn dit jaar uitzonderlijk veel teken en niet alleen bij ons. Wetenschappers wijzen op een wereldwijde epidemie en dat zou heel erg kunnen zijn. Want teken zijn vampiers die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken en dat is een ernstige infectieziekte. In deze Koppen XL getuigen slachtoffers over de gevolgen. Over het heel moe zijn en soms ook de helse pijnen, maar vooral over de jarenlange zoektocht om eindelijk te weten te komen wat er hen mankeerde. Want de ziekte van Lyme is heel moeilijk op te sporen en het gevolg daarvan is dat slachtoffers vaak niet geloofd worden. De ziekte uit zich in vele vormen en is daarom erg onvoorspelbaar. Artsen staan vaak voor een raadsel, want soms duiken symptomen pas een hele tijd na een tekenbeet op. En ook de behandeling is niet makkelijk, want een korte gebruikelijke antibioticakuur is niet altijd voldoende. Enkele vooraanstaande specialisten trekken aan de alarmbel en dringen aan op veel meer onderzoek.

CANVAS
- 15.35 - De Bende van Wim - My Kingdom For A Bike ; nu de Bende een motor kwijt is, ontstaat er twijfel of ons trio de reis wel zal verderzetten. Ze besluit het toch te doen en rijden naar de plaats waar een van de meest roemruchte motorongelukken aller tijden plaatsvond: het dodelijk ongeval van Lawrence of Arabia. Wim probeert dichter bij de ziel van Shakespeare te komen en leidt de Bende naar de geboorteplaats van de Bard en naar het Shakespearetheater 'The Globe' in Londen. Op weg naar Dover groeit het besef dat de reis bijna voorbij is.

- 16.52 - Iedereen Duivel - Met het ticket voor Brazilië op zak krijgt de thuiswedstrijd tegen Wales de allure van een galamatch. Hét moment voor de Rode Duivels om samen met het publiek een feestelijk uitroepteken achter deze historische WK-campagne te plaatsen. En er wordt ook vooruit gekeken. Met talentvolle jongeren als Zakaria Bakkali en Thorgan Hazard oogt de toekomst voor de Rode Duivels erg mooi. Hoe wil voetbalbond-CEO Steven Martens dit succesverhaal gebruiken om het voetbal aan de basis te moderniseren? En met welke ambities trekken de spelers en staf naar het WK? Stijn en zijn vader worden met een benefietmatch tegen ex-Rode Duivels uitgewuifd naar Brazilië.

- 18.37 - Reis naar Marokko - documentaire ; Rachida werd geboren in Hasselt, trouwde met een echte Limburger en heeft twee schatten van kinderen. Alleen haar naam en haar huidskleur verraden dat haar wortels elders liggen. We volgen Rachida naar Marokko, het land dat haar ouders tientallen jaren geleden achterlieten om in België te komen werken en wonen. Drie generaties onderweg. Rachida, haar man en kinderen en haar moeder samen in een busje. Van Hasselt naar Tanger en nog veel verder. Een nostalgisch reisverhaal, een verhaal van 50 jaar migratie.

- 20.40 - Amazon River Islands - The Floating Forests ; documentaire - de archipels van Anavilhanas en Mariua bestaan uit meer dan 1.000 riviereilanden. Ze strekken zich uit over een strook van 1.000 kilometer op de Rio Negro, diep in het hart van het Amazone-woud. De eilanden en de bossen erop vormen een uniek landschap. Meer dan zes maanden per jaar staan ze helemaal onder water: een woud van verzonken bomen en zwemmende klimplanten. Hier wonen een paar van de meest bizarre dieren op aarde. Hoe kan het ook anders in een onderwaterwereld waar vissen voedsel zoeken in de toppen van de bomen en boombewoners worden belaagd door schepsels uit de diepte.

VTM
- 17.55 - Border Security Australia - Ten noorden van Darwin wordt de jacht geopend op illegale vissersboten. Een Indonesische schipper probeert te vluchten, maar douaneofficier Matt en zijn team zetten de achtervolging in. In de luchthaven van Sydney landen vaak verschillende vluchten tegelijkertijd. De wachttijden aan de douane kunnen dan sterk oplopen. Twee passagiers zijn hier niet over te spreken en maken het douanebeambte Sarah behoorlijk lastig. - In het postsorteercentrum in Sydney passeren jaarlijks miljoenen brieven en pakjes. Douanebeambte Susan onderzoekt er een doos met speelgoed.

ACHT
- 08.40 - Paul Merton in India - Punjab ; Paul reist naar de deelstaat Punjab, waar hij kennismaakt met traditionele travestieten en stoere Sikhs, de kleinste bodybuilder ter wereld ontmoet en deelneemt aan een wedstrijd Bhangradansen. Vervolgens trekt hij naar Jaipur in Rajasthan, waar agressieve bedelende eunuchen de plaatselijke middenstand belagen en de fameuze Jaipurvoet een zegen is voor duizenden geamputeerden. Paul maakt ook nog een tussenstop in Delhi en waagt er zich aan een partijtje blinde cricket.

- 15.35 - Paul Merton in India - Punjab ( zie boven ) ;

VIER
- 20.00 - Bondi Rescue ;

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They do It ? - Airbus/Chainsaw ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In 'How Do They Do It?' wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen.
- 06.25 - How Do They Do It ? - Hydroelectric Dam/Microchips ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In 'How Do They Do It?' wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen.
- 06.50 - Swamp Brothers - Sex and the Single Gator ; Robbie en Stephen trekken het moeras in, waar Stephen leert hoe hij een mannetjesalligator van een vrouwtjesalligator kan onderscheiden.
- 11.25 - The Man Who Doesn't Breathe - Ice ; wereldkampioen vrijduiken Stig Severinsen reist naar het ijzige Groenland, waar hij gaat proberen om twee wereldrecords te verbeteren. Zullen zijn pogingen slagen?
- 13.05 - Mythbusters - Hair of the Dog ; de Mythbusters testen twee mythen. Kan een ontsnapte gevangene aan een bloedhond ontkomen door door het water te rennen? En is er een manier om een drugshond te slim af te zijn?
- 13.55 - How Do They Do It ? - Petrol/Swiss Army Knives ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In deze aflevering onderzoeken we de productie van benzine en de fabricage van het Zwitserse legermes.
- 15.35 - Rattlesnake Republic - Deadly Surprise ; de rivaliteit is groot bij een optreden van de slangenvangers, maar één stunt loopt fout af. De Timaeuses gaan op zoek naar een mysterieus beest dat schade aanricht op een farm.
-20.10 - North America - Born to be Wild ; in de Pacific jagen orka's op walviskalveren, in de woestijn van Utah vechten mustangs om dominantie en in Costa Rica worden pas uitgekomen schildpadjes belaagd door roofdieren.
- 21.00 - Wildest Indochina - Malaysia ; Maleisië beschikt over een grote diversiteit aan natuurlijke rijkdommen. Op Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld, leven orang-oetans en zoutwaterkrokodillen.
- 22.00 - Wildest Islands - Brazil/Amazon ; ontdek de verbazingwekkende diersoorten die de duizenden afgelegen oerwoudeilanden langs de Rio Negro en de Amazone bewonen. Hoe hebben ze zich aangepast?
- 00.00 - Dirty Jobs Down Under - Outback Treasure Hunter ; Mike doorkruist Australië om zijn geluk te beproeven in een opaalmijn in de afgelegen plaats Coober Pedy. Kan hij zijn claustrofobie overwinnen en zal hij een fortuin vergaren?

BBC 2
- 08.20 - Animal Park - Stories from Longleat Safari Park with Ben Fogle and Kate Humble. A team of keepers test the strength of a lion's jaw with technology usually used to test tanks. Kate chills with the monkeys, and Ben joins the new vet on his rounds around the park.

- 09.20 - Helicopter Heroes - A sergeant major is struck down with a suspected heart attack, and a 74-year-old horsewoman is in trouble high in the North York Moors.

- 10.05 - Escape To The Continent - Germany ( Mosel Valley) ; Alistair Appleton is exploring Germany's Mosel Valley with a couple who plan to swap Wales for the continent. With a budget of £180,000 we find properties which offer amazing value.
Along the way, Alistair offers up some helpful advice on moving to Germany and visits the birthplace of a man whose invention literally changed the way we live our lives.

- 01.50 - Natural World - Africa's largest herd of elephants and a fearless pride of young lions come face to face in an epic fight for survival. Rarely do their worlds collide, until now.
This is no chance conflict; nature has played its part. Drought has weakened the elephants and the lions are desperately hungry. The dawn of the giant killers has arrived.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Icy Highway Crisis ;
-09.50 - Air Crash Investigation - Doomed To Fail ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Bad Blood ;
- 14.05 - Seconds From Disaster - Black Hawk Down ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Miami Mystery ;
- 15.50 - Wicked Tuna - Sharks And Recreation ;
- 21.00 - Highway Thru Hell - U.S.A. : Highway Heroes ;
- 23.50 - Air Crash Investigation - Cold Case ;

ARTE
- 06.35 - Reizen met Art Wolfe - West Afrika : Togo en Benin ;
- 07.00 - Metropolis - Birmingham ;
- 07.45 - Namibië en de sprookjesachtige cirkels ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Pesmes ;
- 11.40 - Arte+7 - De Kusten van Frankrijk - van Douarnenez tot Saint-Nazaire ;
- 12.55 - Guadeloupe, de beste rum ter wereld ;
- 16.05 - Een verdwenen beschaving ;
- 17.25 - Een gevaarlijke weg naar school - Kenya ;
- 18.10 - Een gevaarlijke weg naar school - Peru ;
- 18.55 - Een gevaarlijke weg naar school - Siberië ;
- 20.05 - Kenya, gezien vanuit een luchtballon ;
04.07.2014

EEN
- 16.40 - Ontdek De Wereld - Het westen van Japan: een goddelijke natuur ; reisprogramma dat op zoek gaat naar de toeristische bezienswaardigheden van een bepaalde stad of regio.
Religie en natuur zijn in het westen van Japan onlosmakelijk met elkaar verbonden.

CANVAS
- 14.57 - Amazon River Islands - The Floating Forests ; de archipels van Anavilhanas en Mariua bestaan uit meer dan 1000 riviereilanden. Ze strekken zich uit over een strook van 1000 kilometer op de Rio Negro, diep in het hart van het Amazone-woud. De eilanden en de bossen erop vormen een uniek landschap. Meer dan zes maanden per jaar staan ze helemaal onder water: een woud van verzonken bomen en zwemmende klimplanten. Hier wonen een paar van de meest bizarre dieren op aarde. Hoe kan het ook anders in een onderwaterwereld waar vissen voedsel zoeken in de toppen van de bomen en boombewoners worden belaagd door schepsels uit de diepte.

- 15.52 - Iedereen Duivel - Met het ticket voor Brazilië op zak krijgt de thuiswedstrijd tegen Wales de allure van een galamatch. Hét moment voor de Rode Duivels om samen met het publiek een feestelijk uitroepteken achter deze historische WK-campagne te plaatsen. En er wordt ook vooruit gekeken. Met talentvolle jongeren als Zakaria Bakkali en Thorgan Hazard oogt de toekomst voor de Rode Duivels erg mooi. Hoe wil voetbalbond-CEO Steven Martens dit succesverhaal gebruiken om het voetbal aan de basis te moderniseren? En met welke ambities trekken de spelers en staf naar het WK? Stijn en zijn vader worden met een benefietmatch tegen ex-Rode Duivels uitgewuifd naar Brazilië.

- 17.25 - Fanaticos - Een zoektocht met veel humor en inlevingsvermogen naar de ziel van de ware aficionados die de mythe van het Braziliaanse 'futebol' levendig houden. Tegelijk maken we kennis met minder bekende, maar kleurrijke aspecten van de Braziliaanse samenleving.

VTM
- 17.55 - Border Security Australia - In de luchthaven van Sydney landt een vlucht uit Los Angeles. De douanebeambten vinden de koffer van Karen verdacht. De scanner toont enkele onregelmatigheden en de tas weegt ook opvallend veel. Karen vertelt dat ze de koffer in Buenos Aires heeft gekocht en ze pikt het niet dat ze op de rooster wordt gelegd. Dagelijks passeren duizenden pakjes in het postsorteercentrum van Sydney. Douanebeambte Susan laat haar oog vallen op een pakje uit Thailand. De inhoud lijkt op een boek, maar dat is niet het enige wat Susan er in vindt. In de luchthaven van Sydney onderzoekt douanier Rita de zak van de twintigjarige Marianna, nadat een douanehond heeft gereageerd op de bagage. Het ziet ernaar uit dat Marianna haar favoriete juwelen zal verliezen.

ACHT
- 21.00 - James May's Toy Stories Special - Flight Club ; special over de kinderdroom van James May om eigenhandig een modelvliegtuigje te bouwen dat over het Kanaal kan vliegen. May gaat aan de slag met meer dan 1.000 stukjes balsahout en véél lijm... Als hij in zijn opzet slaagt, verpulvert hij meteen het Britse record.

VIER
- 19.55 - De Wereld Van... ; dierenarts Melissa leidt de aankomst van het eerste Amur-luipaard in goede banen en attractiebediener Niels krijgt de kans een opleiding te volgen voor zijn droomattractie.

DISCOVERY CHANNEL
-06.00 - How Do They Do It ? - Petrol/Swiss Army Knives ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In deze aflevering onderzoeken we de productie van benzine en de fabricage van het Zwitserse legermes.
- 06.50 - Swamp Brothers - That’s the Big One ; Robbie en Stephen stellen een team samen om op zoek te gaan naar een vier meter lange mannetjesalligator die hun moeras terroriseert en andere dieren heeft verwond.
- 11.25 - Wildest Indochina - Malaysia ; Maleisië beschikt over een grote diversiteit aan natuurlijke rijkdommen. Op Borneo, het op twee na grootste eiland ter wereld, leven orang-oetans en zoutwaterkrokodillen.
- 12.15 - Wildest Islands - Brazil / Amazon ; ontdek de verbazingwekkende diersoorten die de duizenden afgelegen oerwoudeilanden langs de Rio Negro en de Amazone bewonen. Hoe hebben ze zich aangepast?
- 13.05 - Mythbusters - Arrow Machine Gun ; Adam en Jamie onderzoeken de oude Griekse mythe dat Dionysius de Oudere de uitvinder was van een machine die brandende pijlen afschoot als een soort machinegeweer.
- 13.55 - How Do They Do It ? - Trains/Ballpoint Pens ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In 'How Do They Do It?' wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen zoals treinen en balpennen.
- 14.20 - How Do They Do It ? - Mirrors/Vehicle Wrapping ; ontdek hoe de voorwerpen die we dagelijks gebruiken worden gemaakt. In deze aflevering wordt dieper ingegaan op de herkomst van alledaagse dingen zoals spiegels en 'car-wrapping'.
- 14.45 - You Have Been Warned - Epic Stunts ; een top-20 van 's werelds heldhaftigste internetstunts, waaronder een looping met een auto in Litouwen, recordbrekende vrijduikers en 's werelds verste sprong met een auto.
- 15.35 - Rattlesnake Republic - Mutiny ; door een fout van Eric stranden de Timaeuses in een woestijn vol met diamantratelslangen. Robert en Shawn jagen een hele nacht door en Jackie gaat op jacht met een 95-jarige vrouw.

NED 3
- 21.30 - My America - My Other America ; Net als tientallen miljoenen schoolkinderen, starten de zoontjes van Michiel Vos (5 en 6 jaar) iedere schooldag in New York City met de 'pledge of allegiance to the flag', een eed van trouw aan de Stars and Stripes, met de rechterhand op het hart. Ondenkbaar in België of Nederland. De pledge symboliseert het trotse, patriottische, vlaggenzwaaiende Amerika. In deze tweede aflevering gaat Michiel op zoek naar het andere Amerika, dat niet bestaat uit de kosmopolitische toplaag die de gemiddelde Europeaan ziet als hij of zij een week op bezoek is in New York, Washington DC of Californië. Het is het Amerika van de militaire academie in West Point, de bossen rondom Woodstock (van het concert in '69), kortom: het Amerika van de vlag.

NED 1 & NED 2 = ze weten het nog niet ....;)


BBC 2
- 08.15 - The Travel Show - Ade Adepitan is in Rome putting his green fingers to the test in an exclusive behind the scenes tour of the stunning gardens at the Pope's summer residence. Rajan Datar will be visiting the waters around the stricken Costa Concordia, which has been attracting tourists in their droves, plus the Global Guide to the best events around the world in the coming month.

- 08.40 - Helicopter Heroes - A bus full of shoppers crashes on the way to the sales, and a trainspotter's hobby lands him in the back of the air ambulance.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 08.00 - Do Or Die - Disaster On The High Seas ;
- 09.50 - Air Crash Investigation - Miami Mistery ;
- 10.40 - Highway Thru Hell - U.S.A., Highway Heroes ;
- 12.20 - Wicked Tuna - Sharks And Recreation ;
- 14.05 - Seconds From Disaster - Into The Death Zone ;
- 15.00 - Air Crash Investigation - Disaster Runway ;
- 15.50 - Wicked Tuna - The Mighty Bite ;
- 23.50 - Air Crash Investigation - Doomed To Fail ;

OP 12
- 20.00 - All Areas - Rock Werchter 2014 ;

ARTE
- 07.00 - Arte+7 - Futuremag - De groene stroom in de zoo ;
- 07.45 - Mongolië, gezien vanuit een luchtballon ;
- 08.55 - Het mysterie van verdwijning van de bijen ;
- 10.25 - De nieuwe paradijzen - Chile ;
- 11.15 - Dorpen in Frankrijk - Saint-Riquier ;
- 11.45 -Arte+7 - De Kusten van Frankrijk - van Ile-deNoirmoutier tot Talmont-sur-Gironde ;
- 12.45 - Géo - Bahia, de smaragdenjagers ;
- 20.05 - Sri Lanka, gezien vanuit een luchtballon ;Labels : Antarctica, Armenië, Australië, Azerbaïdjan, Bali, Benin, Bhutan, Bolivia, Bosnië, Brazilië, Cambodja, Canada, Chile, China, Costa Rica, Duitsland, Egypte, Falkland Islands, Frankrijk, Frans Polynesië, Groenland, Guadeloupe, Japan, Kenya, India, Indonesië, Italië, Laos, Litouwen, Maleisië, Mali, Marokko, Mongolië, Namibië, Nieuw-Zeeland, Niger, Noorwegen, Oeganda, Oostenrijk, Panama, Peru, Polen, Polynesië, Roemenië, Rusland, Spanje, Sri Lanka, Taiwan,Tanzania, Thailand, Togo, Turkmenistan, Venezuela, V.K., V.S.A., Vietnam, Zambia, Zuid-Afrika,
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan