TV Reisprogramma's week 27.12 - 02.01.2014

Gecko

Well-Known Member
27.12.2013

CANVAS
- 18.30 - Iceland - Land of Fire and Ice - natuurdocumentaire over IJsland ;

VIER
- 16.55 - Luchthaven Australië ;
- 19.30 - Is 't nog ver ? - reismagazine ; Elise, Jelle en Otto-jan gaan coachsurfen in New York ; Jelle mocht daarbij in business class vliegen; Elise brengt een bezoek aan Sarajevo, Jelle trekt op citytrip naar Amsterdam en Otto-Jan bezoekt de scheefste toren van Europa; de "Homo Turisticus" bestudeert de architectuur in Benidorm; de vergeten regio Slovakije;

VITAYA
- 23.00 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij; vandaag : East Sussex / Ferrara ;

ACHT
- 20.40 - James May's Man Lab - documentairereeks waarin James May traditionele "mannelijke"vaardigheden in ere tracht te herstellen ; vandaag : Christmas Special ;

DISCOVERY CHANNEL
- 06.00 - Fine Dining with Bear Grylls - Avonturier Bear Grylls presenteert een unieke gids van de ongewone dingen die je in de wildernis kunt eten en drinken, waaronder vocht uit olifantenkeutels en kamelenmelk.
- 07.20 - Deadliest Catch - The Hook ; Alleen de meest geharde vissers wagen zich op de visgronden van de Beringzee. Ze worden gelokt door het avontuur en jagen op krab in ruil voor een beloning van 100 miljoen dollar.
- 08.10 - Mythbusters - Driving in Heels ; Adam en Jamie willen weten of hakken gevaarlijk zijn tijdens het rijden. Ze trekken mooie stappers aan en testen het schoeisel achter het stuur van een auto op het stuntcircuit.
- 09.50 - North America - Learn Young or Die ; Volg schuwe bergleeuwen, grizzlyberen die lawines ontlopen en dikhoornrammen die elkaar te lijf gaan in de ijzige vrieskou en de zomerse hitte.
- 11.30 - Bear Grylls - Escape from Hell - Mountains ; Bear trekt door de bergen van de Dolomieten in Italië en reconstrueert de ervaringen van mensen die de beproevingen van het hooggebergte hebben overleefd. Hoe zal het hem vergaan?
- 12.20 - Get Out Live with Bear Grylls - Don't Look Down ; Survival-realitywedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondergaan.
- 13.10 - Dirty Jobs - High-Rise Window Washer ; Mike Rowe loopt mee met de ploeg van Worldwide Window Cleaning. In het centrum van Honolulu op Hawaï klimt hij in een bootsmansstoeltje om op de 40e verdieping ramen te zemen.
- 19.05 - North America - The Savage Edge ; Slechtvalken beschermen hun nest tegen dodelijke roofdieren, dolfijnen jagen een school vissen de wal op en duizenden haaien migreren via de drukke kustwateren van Miami.
- 03.45 - An Idiot Abroad - Climb Mount Fuji ; Karl maakt zich op voor zijn laatste reis, een 15 uur durende tocht naar de top van Mount Fuji in Japan. Hij komt erachter wat hij nog zou willen doen voordat hij doodgaat.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.00 - Highway Thru Hell ;
- 22.30 - Diggers ; vandaag : Kentucky Lucky ;
- 22.30 - Diggers ; vandaag : Hannibal Nectar ;

NED 1
- 22.25 - Erica op Reis ; vandaag : Patagonië ( laatste afl) ; Erica reist naar Patagonië, het zuidelijke deel van Argentinië en Chili; ze laat zich overweldigen door de indrukwekkende natuur, bezoek de gaucho's en de Mapuche-indianen, en maak kennis met een Nederlandse vrouw die alles heeft achtergelaten voor een nieuw bestaan in de natuur ;

BBC 2
- 07.30 - Natural World ;
- 10.30 - Africa ;
- 11.30 - Earthflight ;
- 22.00 - Ben en James versus the Arabian Desert ; documentairereeks over een expeditie van James Cracknel en Ben Fogle diep in de Arabische woestijn ;

ARTE
- 05.55 - Arte+7 - Bangkok, een godsdienst met 2 gezichten ;
- 09.00 - Ierland, een ruimte vol groen ;
- 09.45 - Ierland, de groene paradijs ;
- 16.45 - De Avonturen van het Leven : de primaten ;
- 17.30 - De Avonturen van het Leven : de vogels ;
- 18.15 - De Avonturen van het Leven : de insecten ;
- 19.00 - Een leven van een uil ;

28.12.2013

EEN
- 13.35 - Op stap met dinosauriërs - Nieuw bloed ; 6-delige reeks waarin de BBC met revolutionaire technieken de wereld van de dinosaurussen in beeld brengt.
De uitgestrekte Panthalassa Oceaan bedekt twee derden van de Aarde. Eén groot continent, Pangaea, neemt de rest van het aardoppervlak in en reikt bijna ononderbroken van de Noord- tot de Zuidpool. De wereld herstelt zich van een grote verwoesting die enkele miljoenen jaren eerder 95 % van het leven op aarde heeft uitgeroeid. Het grootste deel van het land is bedekt met hete, onherbergzame woestijnen, maar in de buurt van de polen heerst een soort moessonklimaat en daar is zich nieuw leven aan het ontwikkelen. In deze eerste aflevering volgen we een groep dieren in een vruchtbare vallei tijdens het droge seizoen. Grote kuddes Placerias (een zoogdierachtig, plantenetend reptiel van 3,5 meter lang en 1 ton zwaar) leven van de varenweides. Cynodonten (primitieve half-zoogdieren van 1 meter en 20 kilo) graven een leger onder de grond om hun jongen op te voeden. Een behendig roofdier op twee poten (de Coelophysis) jaagt op longvis en kleine (vliegende) pterosaurussen proberen grote insecten uit de lucht te plukken. De schrik van al die dieren is de krokodilachtige Postosuchus, met zijn 6 meter en 1 ton het eerste grote vleesetende roofdier.

- 18.10 - Vlaanderen Vakantieland - toeristisch magazine ; vandaag : citytrippen in eigen land: Mechelen anders bekeken; winterse weekendtip in de Vlaamse Ardennen; Fly & drive in Portugal. Deel 1: rondom Lissabon;

- 20.00 - De Baard van Bartel ; vandaag : Great Barrier Reef, Australië;
Het zevende en laatste wonder dat Bartel met zijn eigen ogen wil zien is het meest spectaculaire onderwatertafereel op aarde. Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld, zichtbaar vanuit de ruimte, aan de noordoostkust van Australië. Het strekt zich uit over een lengte van meer dan tweeduizend kilometer. Er leven 1.500 vissoorten, ongeveer 360 soorten hard koraal, vijfduizend soorten weekdieren, plus een enorme variatie aan sponzen, anemonen, zeewormen en schaaldieren. Maar Great Barrier is meer dan onderwaterspektakel. Binnenkort is het rif ook te bewonderen op Google Street View - Sea View wordt dat dan - maar Bartel verkent het koraalrif op de ouderwetse manier: al snorkelend. Al werpt hij eigenlijk zijn eerste blik op het diepblauwe schouwspel vanuit de lucht. Het is voor iedereen oudjaar, nietwaar? Daarna neemt dr. Alison Jones Bartel mee onder water, waar koraal de steden bouwt, en vissen in alle maten en kleuren de inwoners zijn. Wanneer Bartel zijn avondmaal bijeen probeert te vissen, komt hij oog in oog te staan met de meest illustere inwoners van het rif: haaien! Maar zelfs de haaien zijn niet opgewassen tegen de veranderingen die het rif bedreigen. Stijging van het zeeniveau, opwarming van de watertemperatuur, stormen, de veranderende zuurtegraad van het zeewater: het gevaar komt van alle kanten. Al hebben de Aussies zelf vreemd genoeg alle vertrouwen in het voortbestaan van hun rif.

CANVAS
- 19.05 - Nordic Wild ; vandaag : At The Edge ;

DISCOVERY CHANNEL
- 08.55 - Mythbusters - Special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.
- 10.35 - Get Out Alive Met Bear Grylls - Survival-realitywedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondergaan.
- 11.25 - Naked and Afraid - Island from Hell ; twee survival-experts moeten op een afgelegen locatie 21 dagen lang zonder voedsel, water of kleding zien te overleven. Kunnen ze zich redden in een wildernis vol roofdieren?
- 12.15 - Naked and Afraid - Beware the Bayou ; Twee survivalexperts proberen eenentwintig dagen lang zonder voedsel, drinkwater of kleding in de wildernis te overleven. Kunnen ze zich staande houden in een gebied vol gevaren?
- 13.05 - Naked and Afraid - Terror in Tanzania ; Twee survival-experts moeten op een afgelegen locatie 21 dagen lang zonder voedsel, water of kleding zien te overleven. Kunnen ze zich redden in een wildernis vol roofdieren?
- 13.55 - Naked and Afraid - Punishment in Panama ; twee survival-experts moeten op een afgelegen locatie 21 dagen lang zonder voedsel, water of kleding zien te overleven. Kunnen ze zich redden in een wildernis vol roofdieren?
- 14.45 - Naked and Afraid - Breaking Borneo ; twee survivalexperts proberen eenentwintig dagen lang zonder voedsel, drinkwater of kleding in de wildernis te overleven. Kunnen ze zich staande houden in een gebied vol gevaren?
- 15.40 - Naked and Afraid - The Jungle Curse ; twee survival-experts moeten op een afgelegen locatie 21 dagen lang zonder voedsel, water of kleding zien te overleven. Kunnen ze zich redden in een wildernis vol roofdieren?
- 23.00 - The Man who Doesn't Breathe - Ice ; wereldkampioen vrijduiken Stig Severinsen reist naar het ijzige Groenland, waar hij gaat proberen om twee wereldrecords te verbeteren. Zullen zijn pogingen slagen?
- 00.00 - The Man who Doesn't Breathe - Water ; Stig Severinsen gaat de grootste uitdaging van zijn leven aan: hij wil zijn eigen wereldrecord voor het 22 minuten onderwater blijven zonder te ademen verbeteren. Zal het lukken?
- 03.45 - Rattlesnake Republic - Hell 'n' Back ; twee slangenvangers bezoeken een eiland vol ratelslangen. Slangenvanger Jackie Bibby tart het lot in een nog niet verkende grot. Riley Sawyers probeert een amateur te trainen.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 07.00 - Ultimate Airport Dubai ;
- 08.00 - Access 360 World Heritage ;
- 09.00 - Top 10 Natural Disasters ;
- 11.00 - Tornado Intercept ;
- 18.00 - Highway Thru Hell ;

BBC 2
- 07.40 - Natural World ;
- 10.40 - Africa ;
- 16.00 - Ben & James versus the Arabian Desert ;

ARTE
- 07.10 - Geheimen van planten ; vandaag : lotus, van geest tot hyper-technologie ;
- 10.30 - De Avonturen van Het Leven - jagers en prooi ;
- 11.15 - De Avonturen van Het Leven - wezens van de diepte ;
- 12.00 - De Avonturen van Het Leven - de planten ;
- 12.45 - De Avonturen van Het Leven - de primaten ;
- 15.25 - De Wereld volgens Cristofor Columbus ;
- 20.00 - Géo - Thailand : vuurpijlen voor Goden ;
- 20.50 - Ontmoeting met "The Big White" haai ;
29.12.2013

EEN
- 13.35 - Op stap met dinosauriërs ;

CANVAS
- 13.35 - Op Weg naar Ushuaïa ;
- 14.05 - At The Edge Of Russia ;
- 19.05 - Bears of the Last Frontier ;

VITAYA
- 11.15 - Craziest Christmas Lights ; Kerstmis is het feest van de vele lichtjes in de straten. Niet enkel woonkamers worden met lichtjes aangekleed, ook vele huizen en voortuintjes fonkelen. Sommige fanatiekelingen gaan zo ver dat je hun huis van op kilometers afstand ziet blinken. Elke centimeter van de voorgevel en de voortuin wordt aangekleed met kerstverlichting. De voorbereidingen nemen vaak maanden in beslag, maar het resultaat is op z'n minst verbluffend te noemen.
- 22.15 - Dokters in Afrika - Marc en Jeanette helpen bij de uitbouw van een lokale mutualiteitsafdeling van de CM. Jan trekt naar een ziekenhuis dat al jaren geen waterleiding meer heeft. Wat hij er te zien krijgt, laat een diepe indruk op hem na.

DISCOVERY CHANNEL
- 09.45 - Ice Pilots - Up in the Air ; Na het vertrek van haar echtgenoot is Kelly genoodzaakt een beslissing te nemen over haar toekomst in Buffalo. Jeremy maakt een fout waardoor zijn carrière in gevaar komt.
- 11.25 - Bear Grylls : Escape from Hell - Desert ; Bear trekt door de zinderende Saharawoestijn van Marokko en reconstrueert de ervaringen van mensen die de beproevingen van de woestijn hebben overleefd. Hoe zal het hem vergaan?
- 12.15 - River Monsters : Liar of Giants ; Jeremy Wade verkent de Essequibo, de grootste rivier van Guyana. Gewapend met alleen oude reisverhalen en zijn hengel onderzoekt Jeremy of monsters uit het verleden nog bestaan.
- 19.10 - Mythbusters - Zombies Special ; Special-effectsdeskundigen Adam en Jamie en hun mede-Mythbusters maken gebruik van de moderne wetenschap om diverse bekende mythen en broodje-aapverhalen te onderzoeken.
- 20.00 - Railroad Alaska - Kijk mee hoe deskundige vakmensen, waaronder bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar te houden.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 12.00 - Air Crash Investigation ;
- 13.00 - Air Crash Investigation ;
- 14.00 - Air Crash Investigation ;
- 15.00 - Air Crash Investigation ;
- 16.00 - Air Crash Investigation ;

NED 1
- 15.10 - De nieuwe wildernis ;

NED 2
- 20.25 - O'Hanlons Helden ; vandaag : De Karachi Papers ;

BBC 2
- 07.10 - Natural World ;
- 16.15 - Ben and James versus the Arabian Desert ;

ARTE
- 06.40 - De Held van de Sneeuw ;
- 08.10 - Hanna en de Shetland pony's ;
- 10.20 - Ontmoeting met "The Big White" haai ;
- 12.45 - In het Zuiden van De Stille Oceaan ; eiland-hopping ;
- 13.30 - In het Zuiden van De Stille Oceaan ; het veroveren van het leven ;
- 14.15 - In het Zuiden van De Stille Oceaan ; de vuurceintuur ;
- 15.00 - De termieten geheime wereld ;
30.12.2013

EEN
- 15.30 - Op stap met dinosauriërs ;

CANVAS
- 18.12 - Wild Europe - documentairereeks over de geografie, landschappen, fauna en flora, en de cultuur van Europa ; vandaag : Prille Begin ;
- 19.05 - Klimaatjagers - documentairereeks waarin men op expeditie trekt naar de meest extreme plekken op aarde op zoek naar aanwijzingen voor klimaatveranderingen ; vandaag : Alaska - ontdooiende permafrost ;
- 20.40 - Top Gear ; vandaag : India Special ; Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May trekken op handelsmissie naar India ; voorzien van 3 Britse vintagewagens en een voorraad typische Britse producten, beginnen ze aan een epische reis die hen onder meer naar Delhi, Mumbai en Jaipur brengt ;

VIER
- 16.50 - Luchthaven Australië ;
- 22.10 - Los Easy Riders - realityreeks waarin Arnoud Raskin en Paul "Polle" Van Rooy per motor door Zuid-Amerika reizen; Arnoud en Polle rijden Peru binnen; het dagboek stuurt hen langs het gebied waar Arnoud 15 jaar geleden bijna verdronk ;

VITAYA
- 21.00 - Ik vertrek ; 4 jaar geleden vertrokken Hennie en Karin Goudswaard samen met de tweejarige Kiki en vier maanden oude Kasper naar het Griekse eiland Corfu. Gericht op mensen met geld bouwen ze er een villa die verhuurd kan worden en kopen ze een zeilboot waarmee ze toeristen kunnen rondvaren. Maar de bouw van de villa vertraagt en er is veel concurrentie voor de boot. En dan slaat ook nog eens de economische crisis toe. Heeft de familie het hoofd boven water kunnen houden?
- 23.55 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; vastgoedexperts Jonnie en Jasmine helpen in deze aflevering James en Wendy Leiter. Wendy heeft een nieuwe job te pakken gekregen in Somerset en wil niet verhuizen, maar haar partner denkt daar anders over...

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Deadliest Catch - halverwege het seizoen vertonen zowel de mannen als de machines tekenen van vermoeidheid. De "Ramblin’ Rose" kampt met motorpech, terwijl het groentje op de "Wizard" bedenkingen heeft.
- 08.10 - Mythbusters - Bouncing Bullet ; Adam en Jamie onderzoeken een mythe over ricocherende kogels. Kari, Tory en Grant testen de mythe dat als je aan een explosie ontsnapt en springt, je op de schokgolf kunt surfen.
- 09.50 - North America - The Savage Edge ; Slechtvalken beschermen hun nest tegen dodelijke roofdieren, dolfijnen jagen een school vissen de wal op en duizenden haaien migreren via de drukke kustwateren van Miami.
- 13.10 - Dirty Jobs - Tofu Maker ; Mike gaat naar Californië en brengt een dag door op een bedrijf waar elektronisch afval wordt gerecycled. Daarna reist hij naar Honolulu om te ontdekken hoe tofoe wordt gemaakt.
- 19.05 - North America - Outlaws and Skeletons ; Jaguars jagen langs de Mexicaanse grens, in Texas verschijnen na een regenbui talloze woelpadden en woestijnbuizerds jagen op konijnen die zich tussen de cactussen verschuilen.
- 21.00 - Timebomb Iceland - nadat in 2010 de Eyjafjallajökull het vliegverkeer verstoorde, onderzochten wetenschappers andere IJslandse vulkanen om te zien wat er kon gebeuren als deze zouden uitbarsten.
- 22.00 - Railroad Alaska - Kijk mee hoe deskundige vakmensen, waaronder bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar te houden.
- 23.00 - Alaska : The Last Frontier - Volg de familie Kilcher in hun afgelegen leefgemeenschap net buiten Homer in Alaska. De Kilchers leven en werken al vier generaties lang op hun land.
- 03.45 - An Idiot Abroad - Venice and Macedonia ; Ricky Gervais stuur de onwillige Karl Pilkington opnieuw op reis en deze keer krijgt hij een reisgenoot in de persoon van acteur Warwick Davis. Zullen ze het samen kunnen vinden?

NED 2
- 19.25 - Natuur op 2 - De ijsberenfamilie en ik ;

BBC 2
- 07.30 - Komodo : Secrets of the Dragon ;
- 10.00 - Africa ;
- 11.00 - Earthflight ;
- 17.20 - Attenborough And The Giant Egg ( N.B. - SIR Attenborough, welkom terug ! - Gecko)
- 21.30 - Sacred Wonders of Britain - documentairereeks over historisch-religieuze sites in Groot-Brittannië ;

ARTE
- 05.55 - India - een bad in eeuwigheid ;
- 06.25 - De Siciliaanse mummies ;
- 07.50 -Arte+7 - Reizen op de wereldkanalen - De Grote Chinese Kanaal ;
- 09.00 -Arte+7 - De geheimen van de mantarog ;
- 09.45 - De Zuid Stilleoceaan - eiland-hopping ;
- 16.45 - De Geheimen van Het Leven - overlevingsstrategieën ;
- 17.30 - De Geheimen van Het Leven - reptielen en amfibieën ;
- 18.15 - De Geheimen van Het Leven - zoogdieren ;
- 19.00 - Als het sneeuwt ..
- 20.05 - Een treinticket voor ...Turkije ;


31.12.2013

EEN
- 15.15 - Op stap met dinosauriërs ;

CANVAS
- 14.30 - Klimaatjagers - Alaska, ontdooiende permafrost ;
- 18.12 - Wild Europe ; vandaag : IJstijden ;
- 19.05 - Klimaatjagers - Oceanië, koralen en de veranderende oceanen ;

VIER
- 17.00 - Luchthaven Australië ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Deadliest Catch - de bemanning van de "Wizard" vecht voor het leven van een bewusteloos geraakte dekknecht. Op de "Seabrooke" is Scott vastbesloten om de weddenschap te winnen, maar tegen welke prijs?
- 08.10 - Mythbusters - Bubble Pack Plunge ; Adam en Jamie onderzoeken of je een sprong van een gebouw kunt overleven als je in bubbelplastic bent verpakt. Kari, Grant en Tory experimenteren met een James Bond-schietstoel.
- 09.50 - North America - Outlaws and Skeletons ; Jaguars jagen langs de Mexicaanse grens, in Texas verschijnen na een regenbui talloze woelpadden en woestijnbuizerds jagen op konijnen die zich tussen de cactussen verschuilen.
- 11.30 - Railroad Alaska - Kijk mee hoe deskundige vakmensen, waaronder bouwvakkers, monteurs en machinisten, de 800 km lange spoorlijn door Alaska tijdens de extreme wintermaanden berijdbaar te houden.
- 12.20 - Timebomb Iceland - nadat in 2010 de Eyjafjallajökull het vliegverkeer verstoorde, onderzochten wetenschappers andere IJslandse vulkanen om te zien wat er kon gebeuren als deze zouden uitbarsten.
- 13.10 - Dirty Jobs - Cricket Farmer ; Mike bezoekt in Georgia een krekelkwekerij. Daarna beantwoordt hij een kijkersbrief en gaat hij naar een kalkoenboerderij in Californië om alles over kalkoenracen te leren.
- 19.05 - North America - Revealed ; in deze special zien we hoe het team acht landen doorkruiste om schuwe jaguars, poema's en vechtende bizonstieren op film vast te leggen.

NED 2
- 19.25 - Natuur op 2 - natuurdocumentaire over het leven van een familie ijsberen op Svalbard ; vandaag : Summer ;

BBC 2
- 07.25 - Natural World ;
- 10.00 - Africa ;
- 11.00 - Earthflight ;
- 17.05 - The Queen's Palaces ;
- 21.00 - Nature's Weirdest Events ; natuurdocumentairereeks over bizarre natuurfenomenen ;

ARTE
- 06.00 - Turkije ;
- 06.40 - Thailand : vuurpijlen voor goden ;
- 07.35 - Reis op de wereldkanalen : "Rideau"-kanaal ( Canada) ;
- 08.50 - Een mens tussen wolven ;
- 10.30 - Arte+7 - Ontdek Siberië !
- 15.10 - Nieuw-Caledonië, een rood eiland met een groen hart ;
- 15.40 - Parthenon en zijn geheimen ;
- 20.05 - Een treinticket voor...Nijldelta ;GELUKKIG NIEUWJAAR !01.01.2014

CANVAS
- 14.45 - Klimaatjagers ; vandaag : Oceanië - koralen en de veranderende oceanen ;
- 18.15 - Wild Europe ; vandaag : wildernis getemd ;
- 19.05 - Klimaatjagers ; vandaag : Amazone - klimaat in de jungle ;

VIER
- 16.55 - Luchthaven Australië ;

VITAYA
- 11.55 - Dokters in Afrika ;
- 22.35 - Red mijn Vakantie ! - in het Spaanse Pineda de Mar verblijven Sonja en Christiaan samen met hun hyperactieve zoon André in het hotel waar ze elk jaar vertoeven vanwege de randactiviteiten. Dit jaar zijn die echter zo slecht dat het de vakantie van hun zoon helemaal verpest. De familie Bruintjens verwachtte een rustige vakantie, maar belandt in een luidruchtig jongerenhotel. Rob Geus treft dan weer walgelijke toestanden aan op een camping in Friesland ;
- 23.45 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ; Angela wil een groter huis kopen dat gelegen is in een rustige en ruime omgeving. Ze heeft zes katten, drie honden en drie apen en is niet van plan het hierbij te laten. Maar zal ze in North Wales blijven of verkassen naar het Italiaanse Abruzzo?

DISCOVERY CHANNEL
- 06.50 - Deadliest Catch - de bemanning van de Wizard roept de hulp in van een helikopter van de kustwacht om de nieuweling te redden. De rest van de vloot probeert voor de storm nog krab binnen te halen ;
- 09.20 - North America - Revealed ; in deze "special" zien we hoe het team acht landen doorkruiste om schuwe jaguars, poema's en vechtende bizonstieren op film vast te leggen.
- 14.20 - 100 things to Do Before You Die ; na de dood van een goede vriend maakte Sebastian Terry een lijst van honderd dingen die hij voor zijn dood wil doen. Volg hem op zijn reis over de wereld om de lijst af te werken.
- 19.20 - North America - Top 10 ; Zijn het regenwoud van Belize, de geisers van Yellowstone of de Niagara Falls de mooiste locaties van het Amerikaanse continent? Kijkers vertellen over hun favoriete bestemmingen.
- 03.25 - An Idiot Abroad - India ; Karl en Warwick bezoeken India, waar ze lachyoga doen en een rol krijgen in een Bollywood-film. Zal Karl genieten van zijn verblijf op zijn minst favoriete bestemming?

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.20 - Doomsday Preppers ;
- 09.40 - Secret Life of Predators;
- 10.30 - Secret Life of Predators ;
- 11.20 - Secret Life of Predators ;
- 17.10 - Secret Life of Predators ;
- 23.00 - Scam City - Documentairereeks over misdaad en oplichting in toeristische trekpleisters ; vandaag : Rio de Janeiro ;

NED 1
- 10.05 - De nieuwe wildernis ;
- 20.20 - One Life - natuurdocumentaire over de cyclus van het leven in de dierenwereld; in deze adembenemende documentaire reizen we naar alle uithoeken van de wereld voor een kennismaking met de meest uiteenlopende diersoorten ; maar één ding hebben ze gemeen : ze moeten een harde strijd leveren om te overleven ;

NED 2
- 19.20 - Natuur op 2 - De ijsberenfamilie en ik ;

BBC 1
- 12.55 - Polar Bear - Spy on the Ice ;

BBC 2
- 07.50 - Natural World ;
- 21.00 - Nature's Weirdest Events ;

ARTE
- 05.55 - Maskers van Burkina Faso ;
- 07.45 - Arte+7 - De Panamakanaal ;
- 08.55 - De termieten en hun geheime wereld ;
- 13.55 - De Witte Planeet ;
- 16.25 - Avontuur van het leven - de primaten ;
- 17.10 - Een aapsleven ;
- 17.55 - Arte+7 - Een dag in Australië ;
- 20.05 - Een treinticket voor ...St. Petersburg ;
02.01.2014

EEN
- 14.15 - Op stap met dinosauriërs ;Geesten van het Ijswoud ;in deze vijfde aflevering gaan we 106 miljoen jaar terug, naar het Vroege Krijt-tijdperk. De aarde is warm en vochtig. Vulkanische activiteit op de zeebodem drijft de continenten steeds verder uit elkaar en de dinosaurussen hebben zich in massaal veel soorten gediversifieerd. In het zuiden blijven het latere Australië en Nieuw Zeeland één geheel vormen met Antarctica. Dit grote continent geniet één helft van het jaar van onafgebroken zonneschijn, terwijl het de andere helft in duister is gehuld en huivert onder negatieve temperaturen. Het landschap is moerassig, met een weelderig groene vegetatie. In deze aflevering zien we hoe de dieren omgingen met de extreme klimatologische omstandigheden waarin ze leefden. De elegante Leaellynasaurus (2 meter, 10 kilo) leeft in clans in het poolwoud. De krachtige planteneter Muttaburrasaurus (9 meter, 4 ton) migreert met de seizoenen in en uit de poolcirkel om in de zomer te profiteren van de explosieve plantengroei en de harde winters te ontwijken. Maar beide soorten moeten voortdurend op hun hoede zijn voor een geduchte jager: de Dwergallosaurus (6 meter, 500 kilo).
- 23.00 - De Wereld van Guinness World Records ; tweedelige documentaire over het bekendste recordboek van de planeet. Met zijn 40.000 wereldrecords is The Guinness Book of Records een absolute referentie, maar hoe wordt al die informatie uit alle hoeken van de wereld verzameld?

CANVAS
- 13.45 - Klimaatjagers ; vandaag : Amazone - klimaat in de jungle ;
- 16.12 - Penguins - Spy in the Huddle ;
- 18.15 - Wild Europe ; vandaag : Nieuw Millenium ;
- 19.05 - Klimaatjagers ; vandaag : Groenland - rap smeltend ijs ; 5-delige VPRO-reeks waarin avonturier, journalist en auteur Bernice Notenboom 5 gevoelige klimaatgebieden op aarde bezoekt, achtereenvolgens in Alaska, Oceanië, Amazonië, Groenland en Afrika. Het zijn regio's waar veranderingen van het klimaat het hele ecosystemen diepgaand zullen beïnvloeden. Zijn die processen nog omkeerbaar? En zo niet, wat staat ons dan te wachten? Ze gaat er kijken waar de wetenschappers meten, wat ze meten en ontmoet ter plekke lokale bewoners die haar vertellen over wat zij om zich heen al zien veranderen.

- 20.40 - Penguins Spy in the Huddle ; de kuikens groeien flink en worden hoe langer hoe zelfstandiger. De jongen van de keizerspinguïns en de rotsspringers gaan naar de 'crèche' terwijl hun ouders uit vissen zijn, maar die van de humboldtpinguïns worden alleen achtergelaten in hun nest. Na een tijd zijn ze eindelijk oud genoeg om de grote stap naar het water te wagen. Ze worden er geconfronteerd met dezelfde gevaren als hun ouders, van zeeleeuwen over roofvogels tot hoge kliffen en diepe gletsjerspleten. De 'spioncamera's' hebben hun gevolgd van hun geboorte tot hun adolescentie. Maar nu ze op eigen benen kunnen staan, gaan ze hun eigen weg, al zal het nog een hele tijd duren vooraleer zij op hun beurt voor een nageslacht zullen zorgen.

VIER
- 17.00 - Luchthaven Australië ;

VITAYA
- 00.00 - Een plek onder de zon - ver weg of dichtbij ;

DISCOVERY CHANNEL
- 07.20 - Mythbusters - Deadliest Catch Crabtastic Special - Het team krijgt gezelschap van de schippers Johnathan Hillstrand en Scott Campbell Jr. van “Deadliest Catch”. Ze onderzoeken mythen rond krabfuiken; zijn ze echt onverwoestbaar?
- 09.50 - North America - Top 10 ; Zijn het regenwoud van Belize, de geisers van Yellowstone of de Niagara Falls de mooiste locaties van het Amerikaanse continent? Kijkers vertellen over hun favoriete bestemmingen.
- 19.05 - Mythbusters - Spy Car : The Revenge / Spinning Ice Bullets ; Adam en Jamie onderzoeken of een kogel die op ijs wordt afgevuurd gaat ronddraaien en vervolgens testen ze hoe goed een machinegeweer werkt als het op een motorkap is gemonteerd.
- 21.00 - Bear Grylls : Escape from Hell - Ultimate Survival School ; Bear kijkt terug op de meest memorabele gebeurtenissen die hij in de serie heeft meegemaakt. Welke situaties heeft hij echter gekozen vanwege de unieke uitdaging die ze vormden?
- 22.00 - Get Out with Bear Grylls - The Tough Get Going ; extreme overlevingswedstrijd onder leiding van survival-expert Bear Grylls. In elke aflevering volgen we hoe hij twee koppels in de wildernis extreme uitdagingen laat ondernemen.
- 23.00 - 100 Things to Do Before You Die ; na de dood van een goede vriend maakte Sebastian Terry een lijst van honderd dingen die hij voor zijn dood wil doen. Volg hem op zijn reis over de wereld om de lijst af te werken.
- 03.45 - An Idiot Abroad - China ; Karl en Warwick voltooien de reis van Marco Polo door naar China te vliegen en in Chongqing in te schepen voor een cruise op de Yangtze.

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
- 06.20 - Doomsday Preppers ;
- 09.40 - Scam City - Buenos Aires ;
- 10.30 - Scam City ;
- 15.00 - Air Crash Investigation ;
- 16.00 - Scam City - Barcelona ;
- 17.00 - Scam City - Rio de Janeiro ;
- 18.00 - Scam City - Buenos Aires ;
- 21.00 - Scam City - Amsterdam ;
- 00.00 - Scam City - Amsterdam ;

NED 1
- 21.40 - Floortje naar het einde van de wereld ; reisreportagereeks waarin Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde reist; in de eerste aflevering reist ze naar de familie Long die al 30 jaar in de totaal verlaten wildernis aan de ruige westkust van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland woont; om er te komen is een avontuur op zich, want de bewoonde wereld ligt op 2 dagen lopen.

BBC 1
- 21.00 - Dolphins - Spy in the Pod ; natuurdocumentaire waarin dolfijnen met geborgen camera's worden gevolgd ;

BBC 2
- 07.30 - Natural World ;
- 10.00 - Africa ;
- 11.00 - Earthflight ;
- 17.05 - The Queen's Palaces ;

ARTE
- 08.55 - Het geheim van de smeltende ijs - Zuid Pool ;
- 15.50 - Arte+7 - Het graaf 33 - een geheim in Egypte ;
- 20.05 - Een treinticket voor ...Wales ;Andere labels : Brazilië, Burkina Faso, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland, Svalbard, Turkije,
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan