United Airlines pakt na drie jaar draad weer op

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft vrijdag het reorganisatieplan van de in surseance verkerende luchtvaartmaatschappij United Airlines goedgekeurd. United Airlines mag nu op 1 februari na drie jaar de draad weer oppakken en een normale bedrijfsvoering gaan hanteren.
United_airlines.gif

Het moederbedrijf UAL Corp. heeft in de afgelopen drie jaar veel gedaan om United Arlines weer financieel in orde te krijgen. Zo zijn de jaarlijkse kosten bij United met 7 miljard dollar verlaagd.

Meer dan 20.000 van de 83.000 banen werden geschrapt. Ook zijn de pensioenregelingen voor de werknemers van United drastisch versoberd. Tijdens de herstructurering is de luchtvaartmaatschappij gewoon blijven vliegen.

United Airlines vroeg in december 2002 uitstel van betaling aan, omdat het niet langer rendabel kon blijven. De onderneming had veel last van hoge bedrijfskosten, de fors gestegen brandstofprijzen, de felle concurrentie van goedkopere rivalen en een scherpe daling van het aantal passagiers na de terreuraanslagen van 11 september 2001.

United Airlines was de op één na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Terug
Bovenaan