Veel Chinezen met luiers om op reis

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
PEKING (ANP) - Talrijke volwassen treinreizigers in het zuiden van China gaan dezer dagen met een luier om de trein in. Wegens de komende viering van Chinees Nieuwjaar (29 januari) zijn de wagons zo stampvol dat een gang naar het toilet onmogelijk is, aldus The China Daily van dinsdag.

De komst van een nieuw jaar wordt in China uitbundig gevierd. Onderdeel van de feestelijkheden is wat wel de grootste menselijke migratie ter wereld wordt genoemd. Honderden miljoenen Chinezen gebruiken hun nieuwjaarsvakantie om familie te bezoeken, vaak op het platteland.

Naar schatting 140 miljoen mensen nemen de trein voor ritten die vaak 24 uur of langer duren. Mensen zonder zitplaats zoeken een plekje in de bagagerekken, tussen de coupés in, en zelfs in de stinkende wc’s. Alleen maandag al vervoerden de Chinese spoorwegen 3,8 miljoen reizigers. Een dagrecord, aldus de krant. De Chinezen maken dit jaar ongeveer 2 miljard reizen per vliegtuig, trein, boot en auto tijdens de veertig dagen durende vakantieperiode.

In de zuidelijke industriestad Foshan, waar veel migranten wonen, is de verkoop van luiers met 50 procent gestegen sinds het begin van het vakantieseizoen op 14 januari.

bron : Reformatorisch Dagblad
 
Bovenaan