Verre reis juli-augustus 2021

donaldje

Active Member
Dag reisgenoten!

Even vooruit denken en plannen. Ik word in 2021 met een nieuwe voordeur 40 jaar en wil dat toch 'vieren' met een grote reis, en dat zou toch wel verder mogen dan Europa (nog nooit buiten Europa geweest, wel al tot de grenzen ;-)

Periode: juli - augustus 2021 (onderwijs hier dus ik kan pas 1 juli 2021 vertrekken) voor toch wel langer dan 2 weken: ik denk dat 5 weken of zo ok zouden zijn. Als de reis echt te gek zou worden, kan ik wel overwegen om verlof-zonder-wedde te nemen maar dat moet op tijd aangevraagd worden dus dat moet ik dan wel tegen Kerst weten.

Verre bestemming: ik droom van Australië maar kan overtuigd worden tot wat anders. Noord- of Zuid-Amerika kan zeker ook. Azïe zegt me op het eerste zicht weinig hoewel ik in dit stadium nog geen bestemming wil uitsluiten.

Activiteiten: ik hou van afwisseling: zon-zee-strand-zwembad-hotel maar ook hiking-bergen-tent-kano. Lokale keuken is ook altijd goed. Eerder natuurliefhebber hier. Cultuur ligt me iets minder, hoewel ik op een verre bestemming uiteraard daar ook tijd voor wil reserveren; voor mij is cultuur eerder beleven dan alle kerken fotograferen. een ruïne bezoeken zorgt voor een compromis :p

Budget: tja ik weet wel dat zo'n verre reis wat zal kosten, maar wil geld niet nodeloos uit het raam gooien. Als het de moeite loont, kan het zeker. Het hoeft niet alleen tent of caravan te zijn, kan ook naar hostel of b&b of hotel gaan. Beetje afhankelijk van gebied en activiteit zekers? Of een afwisseling hierin.

Zelf rijd ik niet zo graag met de auto dus zoek ik meestal gebieden die bereikbaar zijn met openbaar vervoer, maar in de outback van Australië zou ik precies nog wel durven rijden ;-)

Leeftijd/groep: ik heb de beste ervaringen met een groepje van 4 en geen koppels. Ik wil geen strakke leeftijdsgrens leggen: eerder afspreken of het wat klikt, zelfde gevoel van reis.

Laat maar van je horen, of stuur me een privé berichtje als je verder wilt checken of vragen hebt.
 

Steph30

New Member
Hoi,

ik ben momenteel zelf ook bezig om te kijken wat voor reis het gaat worden in 2021 en mijn voorkeur gaat uit naar Australië, Nieuw Zeeland of Japan. Periode maakt voor mij niet heel veel uit, daarin ben ik flexibel. Ben je nog op zoek naar een reisgenoot? Ben zelf 30 jaar en al een aantal georganiseerde rondreizen gemaakt.

ik hoor het van je.

Groetjes,
Stephanie
 

donaldje

Active Member
Dag Stephanie

Bedankt voor je berichtje.
Ik vrees dat door corona- en onduidelijke toestanden nog niet veel volk al wilt plannen voor volgende zomer. Nog geen reisbuddy gevonden dus. Dus je reactie is meer dan welkom ;-)

Ik lees op fora dat Australië, Nieuw-Zeeland echt wel grote landen zijn waar ontzettend veel te zien valt, dus dat je best 'kiest' tussen beide als je niet een half jaar verlof neemt. Welk soort activiteiten genieten je voorkeur en waar ben je minder fan van? Zie je hostels zitten (prijzen populaire oostkust zitten wel goed) enz.
Zal je een prive-berichtje sturen dan kunnen we nog verder bespreken.

Groeten Donald
 

donaldje

Active Member
Goed door corona zal dit een project worden voor juli-augustus 2022
Als er mensen zijn met interesse? Laat gerust wat horen, reageer of stuur me een berichtje!
 

aramisa

Active Member
Ik heb zeker interesse en doe regelmatig overlands.
Australie of Nieuw-Zeeland staat zeker op mijn lijstje. Want Japan, Noord- & Zuid Amerika heb ik al helemaal doorkruist. Ben volledig vrij in periode.
Ben wel wat ouder dan jullie, maar gezien ik overlands doe is dit steeds met jonge gasten (die tot nu met mij geen problemen hadden) en kan deze formule eventueel voor jullie. Wil je meer info : shoot ...
 
Bovenaan