Vijfduizend toeristen zitten vast in Oostenrijk

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Een autobestuurder die met zijn wagen meegesleurd werd door het wassende water, is dood teruggevonden in het westen van Oostenrijk. Met de ontdekking van het lichaam van de 81-jarige bestuurder is de dodentol van drie dagen zware overstromingen in Oostenrijk tot vier gestegen.

Sinds gisteren een eind kwam aan de regenval, begint de toestand in het westen van Oostenrijk langzaam te verbeteren, maar veel plaatsen blijven nog afgesloten van de rest van het land. Dat is onder meer het geval voor de Paznauvallei (West-Tirol), ten zuiden van Sankt Anton. Vanuit Innsbruck is sinds gisteren een luchtbrug actief om levensmiddelen en medicamenten naar de afgesloten plaatsen te brengen. ,,Er zitten ongeveer 5.000 vakantiegangers van diverse nationaliteiten vast'', zegt kolonel Raymond Lammer, een verantwoordelijke van de luchtbrug.

Gisteren zijn ook veertien helikopters ingezet, waaronder vijf Black Hawks S-70. Een duizendtal militairen is actief bij de hulpverlening en het ruimen van puin in de provincie. ,,In geval van nood zijn wij bereid ook mensen terug te brengen.

bron : Het Nieuwsblad
 
Terug
Bovenaan