Booking.com

Wandelen in Zuid Noorwegen

Gecko

Well-Known Member
Een wereldwijzer zoals je, weet Noorwegen te waarderen. Noorwegen is niet alleen de magnifieke poollichten ( in de winter), maar ook mooie wandelingen in de natuur.

"Van wandelingen langs de kust naar bergwandelingen in slechts een paar uur rijden - nergens is het landschap zo vol van contrasten als in Zuid-Noorwegen. Zie zonovergoten rotsen bij de open zee en charmante bergdorpjes in een en dezelfde reis.

Setesdal is een dunbevolkt gebied met uitgestrekte gebieden voor recreatie; van zachte laaglanden in het zuiden tot hoge berggebieden in het noorden. De regio omvat Setesdalheiene, het op een na grootste beschermde gebied in Noorwegen, waar je wilde rendieren kunt spotten. Dankzij een grote hoeveelheid aan trekkershutten beheerd door Den Norske Turistforening (DNT), is het mogelijk om dagenlang af te dwalen in de wildernis. Twee aanbevolen locaties voor wandelvakanties zijn Hovden en Valle/Rysstad. Zorg ervoor dat je geschikte uitrusting meeneemt.

Het gevarieerde terrein van Telemark bestaat uit paden langs de kust, zachte valleien, bossen en bergen. De hoogste top is de berg Gaustatoppen op 1883 meter boven de zeespiegel. Op een heldere dag kunt je een zesde deel van Noorwegen zien van deze top - geen wonder dat het een van de meest gefotografeerde uitzichten in Noorwegen is. De wandeling naar de top is heuvelachtig maar goed geschikt voor gezinnen met kinderen. [DLMURL="http://vest-telemark.no/Aktoer/WalkTelemark"]Overige mogelijkheden om te wandelen worden aangeboden langs het Telemarkkanaal[/DLMURL], deze is met de hand gebouwd en 'het achtste wereldwonder' genoemd toen het in 1892 werd voltooid. Als je op zoek bent naar iets uitdagends probeer dan eens de Lårdalsstigen te beklimmen. De route gaat langs de rand van de berg, tot 800 meter boven het Telemark kanaal, en heeft de reputatie: "taaier dan de Besseggen".

In Rjukan kun je in de voetsporen treden van de helden van het Noorse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je begint vanaf de Rjukan Fjellstue (de zogenaamde saboteursweg) is het acht kilometer lopen naar het bergplateau van de Hardangervidda langs de steile kloof naar Vemork, waar de saboteurs de fabriek opbliezen. De reis duurt twee tot drie uur en rondleidingen zijn beschikbaar in de zomer.

De wandeling langs de kust in het gebied van Grenland is weer totaal anders en gelegen op slechts twee uur rijden van Oslo. Ga wandelen langs de open zee, door de dichte bossen en groene heuvels. Wandel alles langs in een of meerdere gezinsvriendelijke wandelingen.

Reizen
Zuid-Noorwegen heeft een internationale luchthaven in Kristiansand, met regelmatige vluchten naar de meeste Europese hoofdsteden. Er zijn ook goede veerverbindingen van het vasteland naar Kristiansand en Larvik (Fjord Line en Color Line) en Langesund (Fjord Line). "

Bron : "Columbus Nieuwsbrief", 10.04.2014

********************************************************
P.S. - meer info over "Fjord Line" vind je in "Directory", hoofdstuk "Cruises" ; en nog info's vind je op deze website :

http://www.visittelemark.com/Adventure/Active-in-Telemark/Hiking

Goede reis !:)
Gecko
 
Laatst bewerkt door een moderator:
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan