Booking.com

Weergaloze woestijn - Mexico

Gecko

Well-Known Member
De woestijn van Vizcaino in Baja California mag dan een van de droogste ter wereld zijn, toch krioelt het er van de meest bizarre planten en dieren.
Liefhebbers van westerns hebben geluk. De Vizcainowoestijn met zijn cactussen, euforbia's en andere "prikkers" vormt het decor. De acteurs zijn de echte cowboys en de woestijnbewoners.
Alles is hier paradoxal. Om te beginnen is er de tegenstelling tussen het harde klimaat en de uitzonderlijke zachtheid van de bewoners van deze streek. Dan is er de woestijn, die de reputatie heeft leeg te zijn, maar die hier eigenaardig genoeg een enorme diversiteit en weelderigheid tentoonspreidt. Deze woestijn lijkt op geen enkele manier op de naakte landschappen die men zich bij het woord 'woestijn' voorstelt.
En toch valt hier heel erg weinig regen, minder zelfs dan 150 millimeter per jaar en zoals in een woestijn hoort, het is heet; het kwik stijgt geregeld tot boven de 50°C.
De Vizcainowoestijn maakt deel uit van de grotere Sonorawoestijn, die een oppervlakte heeft van 260 000 km2, verdeelt over 2 landen: het zuiden van de Verenigde Staten en het westen van Mexico.
Het leven van de mensen is heel eenvoudig en hun bezittingen zijn tot het minimum beperkt; de elektriciteit is ook nog niet doorgetrokken, evenmin de telefoonlijnen. De ranches communiceren onderling met een radio. Een oude autobatterij voedt een televisietoestel, maar de capaciteit volstaat slechts voor een halve film.
In dit woestijn 'wonen'2 000 plantensoorten, 550 gewervelde diersoorten en talloze ongewervelde diersoorten.
Het bloeiseizoen van de cactussen begint half april; walvissen spotten die hun jongen grootbrengen in de kustwateren (tussen half december en half april).

Verblijf : site : ! www.casadelossuenos.com ! kon niet gevonden worden of er zijn
technische problemen.... sorry !

Bron : "Plus special" - 10 x reizen (de allermooiste plekjes van de wereld)
 
Laatst bewerkt:
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan