Booking.com

"Wees vooral niet te vriendelijk voor Indiase mannen."

Gecko

Well-Known Member
Door: Karen Van Eyken
Bron: News.com.au


" De eigenaar van een populair restaurant in Mumbai heeft de kat de bel aangebonden. Na de recente vreselijke groepsverkrachtingen van toeristen in India geeft hij een belangrijk advies aan Westerse vrouwen: "Wees vooral niet te vriendelijk voor Indiase mannen." Dit brengt de lokale heren namelijk helemaal in de war waardoor zedendelicten nooit ver weg zijn.

Farhang Jehani, uitbater van het Leopold café, vertelde aan een Australische nieuwswebsite dat mannen in India de hartelijkheid van vrouwelijke reizigers vaak verkeerd interpreteren. "Westerse vrouwen gedragen zich hier ontzettend goed, daar gaat het niet om", aldus Jehani. "Ze zijn heel vriendelijk maar dat vormt helaas een probleem hier in India want zo geven ze de lokale mannen een verkeerd signaal."


Het imago van India heeft de afgelopen tijd flinke deuken opgelopen. De dood van een 23-jarige vrouw, die in december verkracht werd door zes mannen in een bus in New Delhi, leidde tot talrijke protestacties in India. Het aantal gemelde groepsverkrachtingen is sindsdien gestegen en buitenlandse vrouwelijke toeristen worden daarbij niet gespaard. Vrouwen laten India massaal links liggen als vakantiebestemming. Of de goedbedoelde raad van Jehani daar iets zal aan veranderen, blijft nog maar de vraag."Bron : Het Laatste Nieuws, april 2013
 

Gecko

Well-Known Member
...en dan lees je dit :

" Storm van protest in India na verkrachting 5-jarig meisje"

" De verkrachting van een vijfjarig meisje heeft in de Indiase hoofdstad New Delhi opnieuw tot protesten geleid. De toestand van het kind is stabiel."

" Het meisje was maandag in de wijk Gandhi Nagar verdwenen. Twee dagen later hoorde een passant de kreten van het meisje en kon haar redden. De dader is een 22-jarige buurman. Hij is ondertussen opgepakt.

De directeur van het behandelende ziekenhuis sprak van een "barbaarse seksuele misdaad". Verschillende voorwerpen werden uit het lichaam van het meisje gehaald. Door de aard van de verwondingen zou de verkrachter ook geprobeerd hebben het vijfjarige kind te wurgen.

"Haar toestand is stabiel en vertoont tekenen van verbetering", aldus de directeur. "Ze is bij bewustzijn, en praat met haar ouders, de artsen en verpleegsters. We kunnen zeggen dat haar leven niet meer in gevaar is." "

Passief gedrag van de politie

Voor het ziekenhuis demonstreren familieleden, buren en activisten tegen het passief gedrag van politie en autoriteiten. De vader van het meisje beschuldigde de politie ervan de familie te hebben willen omkopen. Ze kregen 2000 roepie (ongeveer 28 euro) aangeboden, indien ze zich "rustig zouden houden".

De politie was van de verdwijning op de hoogte gebracht, maar had niets ondernomen. Een politiewoordvoerder zei dat wegens verkrachting en poging tot moord een onderzoek is ingesteld.

'Gruwelijke agressie'

Premier Manmohan Singh veroordeelde al "de gruwelijke agressie, die ons eraan herinnert dat we moeten samenwerken om dit soort van perversie uit te roeien in onze samenleving".

Geweld tegen vrouwen staat in het brandpunt van de mediabelangstelling in India sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in december massademonstraties op gang bracht. (Belga/TE) "


Bron : Knack, 21.04.2013

-------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. - Mijn vraag : tegen wie is de meisje té vriendelijk geweest ? Of moet je van buitenlandse afkomst zijn ? Verkeerd signaal ? Door wie en tegen wie ? :confused: - Gecko
 
World Nomads Travel Insurance
Bovenaan