Zonder geld de wereld rond ?

Gecko

Well-Known Member
Volgens "Columbus" moet het lukken; en wat denken jullie ?

----------------------------------------------------------------------------

Door: Nadine Stegerhoek

"De wereld over reizen kan makkelijk en goedkoop zijn. Niks geen dure cruisetochten en all-inclusive resorts. Met een beetje oefening en inspanning kun je de wereld zelfs gratis afreizen."

1." Ontdek de vreugde van de ervaringen die je opdoet van het reizen"

"Het mooiste van reizen is de vreugde en het opdoen van nieuwe ervaringen en die zijn tenslotte gratis. Reizen houdt je weg van de dagelijkse routine. Nieuwe mensen, nieuwe plaatsen, veel leermomenten. Praat met locals, klim naar de top van een heuvel en kijk naar de zonsondergang bij zee."

2. "Liften"
"Je kan een heel eind komen met je duim omhoog langs drukke wegen.
Als je in de buurt bent van een haven kan je aan mensen die een boot hebben, vragen of ze van plan zijn te gaan varen en of je mee mag. Als ze aanmeren bij een stadje, stap je van de boot af en vervolg je je reis."


3. "Geen haast"
"Op reis is tijd geen geld. Op reis is tijd is gratis, daarom heb je er zeeën van!
Niet voor niets hebben we het spreekwoord gezelligheid kent geen tijd. Deze uitspraak moet je dan ook in je achterhoofd houden voor als je rond de wereld gaat reizen."


4. "Fooi"
"Help waar het kan, en vraag daarvoor een kleine vergoeding. Zo kan je bijvoorbeeld toeristen een duwtje in de rug geven als ze een hoge berg op moeten fietsen. Gebruik je rug als 'bank' voor uitgeputte toeristen, zoals de Duitser Michael Wigge deed. Geef je fooi niet uit, zodat je na een paar dagen genoeg geld om een goedkoop vliegticket te kopen."


5. "Vertrouw mensen en je zal gratis onderdak krijgen"
"Veel mensen zijn bereid om hun huizen open te stellen voor reizigers.
CouchSurfing leden zijn bereid om reizigers een plek te geven voor een nacht of twee. WWOOF verbindt reizigers met biologische boeren. Voor een extra hand zullen ze je kost en inwoning geven."


6. "Als je een vaardigheid beheerst, zoals koken, in de veeteelt kan werken, massages kan geven, muzikale vaardigheden beheerst of goed bent in timmerwerk, kun je dat verruilen voor een maaltijd en accommodatie. Hoe langzamer je reist, hoe makkelijker het zal zijn om te werken en kan je gemakkelijker een wederzijdse voordelige regeling treffen met een lokale gemeenschap of host." (P.S. - op deze manier kun je in de Amazonewoud verblijven, samen met wetenschappers, bij "Picaflor" :) - Gecko )


7. "Gratis eten"
"Bakkers, horecagelegenheden en supermarkten hebben altijd wel voedsel wat weggegooid moet worden. Ook al is het niet vers en is het misschien een dag over de houdbaarheidsdatum heen, het is wel gratis."


8. "Social Media"
"Deel je blogs, je reisverhalen en je plannen op 'Facebook' en 'Twitter' met vrienden/familie/kennissen en collega's. Laat hen weten dat ze jouw reisverhalen ook weer moeten delen met de mensen uit hun omgeving. Het kan de media bereiken. Mensen over heel de wereld weten dan dat jij de wereld gratis probeert rond te reizen. Mensen zullen dan, net zoals bij de 34-jarige Paul Smith, van alles aanbieden, van een lift tot een vliegticket naar Nieuw-Zeeland."


9. "Zoek een baan waarvan je houdt, waarvoor je wel op reis móet".


10. "Wees bereid je kansen te pakken"
"Plan je reis goed en je zult tijdens het reizen ook goede tips van locals krijgen. Heb je een nieuwe CouchSurfing vriend gemaakt? Pak je rugzak en ga mee!"


Columbus nieuwsbrief d.d. 21-03-2013
 
Bovenaan