Zuid-Afrika gastland op Antwerps vakantiesalon

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
Van zaterdag 28 januari tot en met donderdag 2 februari wordt in Antwerp Expo het jaarlijkse Internationaal Vakantiesalon Antwerpen georganiseerd. Het gastland is Zuid-Afrika. De organisatoren mikken op 100.000 inwoners, zo werd donderdag op een persconferentie gezegd.

Zes dagen
In tegenstelling tot andere jaren duurt het vakantiesalon dit jaar zes in plaats van negen dagen. Toch hopen de organisatoren dat die ingekorte duur niet te veel invloed heeft op het aantal bezoekers. Daarvoor wordt onder meer gerekend op de aantrekkingskracht die uitgaat van het feit dat Antwerpen het eerste vakantiesalon van het jaar in Vlaanderen is. De nocturne op dindag 31 januari (wanneer het salon open is tot 21 uur) is een andere troef. Vorig jaar lokte het vakantiesalon 125.000 bezoekers.

Uitgestrekt over vier zalen en op een oppervlakte van 20.000 m2 zullen er in Antwerp Expo zowat 600 exposanten zijn. Gastland is Zuid-Afrika, een populaire toeristische bestemming die vorig jaar zowat 40.000 bezoekers uit België trok, zo werd gezegd. Bezoekers van de beurs kunnen trouwens - naast andere prijzen zoals een stadsautootje - een volledig verzorgde reis voor twee personen naar het land winnen.

Avontuurlijke reizen
Als gevolg van het gastland staan dit jaar avontuurlijke reizen in de kijker. Ook het aanbod "camping en caravanning" zal ruim zijn en wordt samen ondergebracht in één van de vier zalen. Daarnaast komen alle andere aspecten van het toerisme aan bod. In totaal zijn er exposanten uit een 15-tal landen, waarbij Frankrijk prominent aanwezig zal zijn. Ook Wallonië en de provincies West-Vlaanderen en Namen zullen een stand hebben.

Uit een onderzoek dat vorig jaar op het vakantiesalon werd uitgevoerd, bleek dat 54 pct van de bezoekers op het salon wachtte vooraleer een beslissing over de reisbestemming te nemen, zo luidde het donderdag.

Promotie
Om het vakantiesalon te promoten wordt een grote communicatiecampagne opgezet, met onder meer affiches in heel Vlaanderen, een speciaal katern dat op 27 januari in Gazet Van Antwerpen verschijnt en spots op enkele regionale televisiezenders. Liberty TV zal live-uitzendingen brengen vanop het salon. Ook Radio 2 zal live aanwezig zijn. Het salon heeft ook een eigen website.

Het salon is elke dag geopend van 10 tot 18 uur, behalve op dinsdag, wanneer de deuren geopend zijn van 12 tot 21 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro. Mindervaliden en kinderen tot 12 jaar kunnen er gratis in.

Antwerp Expo bevindt zich in de Jan Van Rijswijcklaan en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers die met de wagen komen, kunnen ook parkeren op de parking van de camping van de stad Antwerpen die naast het complex gelegen is.

bron : Het Laatste Nieuws
 
Bovenaan