Zwarte doos teruggevonden van gecrasht vliegtuig

Fred.

Administrator
Forumleiding
Travel Advisor
In Venezuela is een van de twee zwarte dozen teruggevonden van het Colombiaanse passagierstoestel dat is neergestort. Aan boord bevonden zich 160 mensen. Niemand overleefde de crash. Het toestel vloog van Panama naar het Caraïbische eiland Martinique.

Het vliegtuig was een MD80. Het toestel stortte 's nachts neer in de bergen in het westen van Venezuela, bij de grens met Colombia.

Kort voor het ongeluk had de piloot gemeld dat er problemen waren met een van de motoren. Daarop werd het radiocontact verbroken. Een onderzoek moet nu uitwijzen wat de oorzaak is van de crash.

Het vliegtuig was op weg van Panama naar het Franse eiland Martinique in de Caraïben. De meeste passagiers waren inwoners van Martinique, Fransen dus, want het eiland is Frans grondgebied. In Frankrijk is dan ook geschokt gereageerd.

De Franse president Jacques Chirac heeft al de volledige medewerking gevraagd van zijn Venezolaanse collega Hugo Chavez. In een televisietoespraak sprak Chirac ook zijn medeleven uit met de slachtoffers en hun families.


bron : VRT Nieuws
 
Bovenaan